Sari la conținut

Fals sau adevarat ?

elco

Postări Recomandate

Am gasit pe facebook un articol despre canepa, la ce se poate folosi etc etc si vroiam sa stiu cat e adevar si cat e fals din enunturile de mai jos. Voi ce pareri aveti ?

Anul 1914. Anii Primului Război Mondial când fermierii care cultivau „cânepă” în schimbul dolarilor americani...

Ține cont de asta și continuă să citești.

Cânepa industrială nu este doar o plantă agricolă.

Este antidotul împotriva petrolului și a dolarului.

CUM A FOST INTERZISĂ cânepa?

1. Un acru de cânepă produce la fel de mult oxigen cât 25 de acri de pădure.

2. Un acru de cânepă poate produce la fel de multă hârtie cât 4 acri de copaci.

3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie doar de 3 ori.

4. Cânepa crește în 4 luni, lemnul în 20-50 de ani.

5. Canabisul este o adevărată capcană de radiații.

6. Canabisul poate fi cultivat oriunde în lume și necesită foarte puțină apă. În plus, deoarece poate vâna insecte, nu are nevoie de pesticide.

7. Dacă textilele din cânepă se răspândesc, industria pesticidelor ar putea dispărea complet.

8. Primii blugi au fost confectionati din canepa; chiar și cuvântul „KANVAS” este numele dat produselor din cânepă.

Cânepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru a face frânghii, șireturi, genți de mână, pantofi și pălării.

9. Reduce efectele chimioterapiei și radiațiilor asupra tratamentului canabisului, SIDA și cancerului; este utilizat în cel puțin 250 de boli precum reumatism, inimă, epilepsie, astm, stomac, insomnie, psihologie și boli ale coloanei vertebrale.

10. Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte mare și cei doi acizi grași pe care îi conține nu se găsesc nicăieri în natură.

11. Cânepa este chiar mai ieftin de produs decât soia.

12. Animalele de companie hrănite cu canabis nu au nevoie de suplimente hormonale.

13. Toate produsele din plastic pot fi realizate din cânepă, iar plasticul din cânepă se întoarce foarte ușor în natură, este biodegradabil.

14. Dacă caroseria unei mașini este făcută din cânepă, aceasta va fi de 10 ori mai rezistentă decât oțelul.

15. Poate fi folosit si pentru izolarea cladirilor; este durabil, ieftin și flexibil.

16. Săpunurile și produsele cosmetice din cânepă nu poluează apa și, prin urmare, sunt complet ecologice.

În America secolului al XVIII-lea, producția lor era obligatorie, iar țăranii care nu produceau erau închiși.

Dar acum situația s-a inversat.

De ce ?

- W.P. Hearst a deținut ziare, reviste și mass-media în Statele Unite în anii 1900. Avea păduri și producea hârtie. Dacă hârtia ar fi fost făcută cu cânepă, ar fi putut pierde milioane.

- Rockefeller a fost cel mai bogat om din lume. Avea o companie petrolieră. Biocombustibilul, uleiul de cânepă, a fost, desigur, cel mai mare dușman al său.

- Mellon era unul dintre principalii acționari ai companiei Dupont și deținea un brevet pentru fabricarea de plastic din produse petroliere. Industria canabisului le amenința piața.

Mai târziu, Mellon a devenit secretar al Trezoreriei președintelui Hoover...

Aceste nume mari au decis în întâlnirile lor că canabisul este inamicul și l-au eliminat...

Am gasit si un clip youtube despre un american care a construit caroseria unei masini din... canepa ??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie doar de 3 ori.

ambele pot fi trasformate in hartie doar o singura data (dupa care devin hartie) - stau si ma intreb daca cel care a scris lista asta e idiot sau e traducerea de vina (macar stim ce fumeaza) 

RR

Editat de roadrunner
  • Thanks 1
Link spre comentariu

18 hours ago, roadrunner said:

ambele pot fi trasformate in hartie doar o singura data (dupa care devin hartie) - stau si ma intreb daca cel care a scris lista asta e idiot sau e traducerea de vina (macar stim ce fumeaza) 

RR

...asta imi aduce aminte de intrebarea cand eram copil: cate sarmale poti manca pe stomacul gol? raspunsul fiind una, pentru ca a doua nu mai era pe stomacul gol...:))

• Thanks 1
Link spre comentariu

La 21.06.2022 la 14:59, roadrunner a spus:

RR

M-ai facut curios si am cautat termenii in engleza. Ai ghicit. Traducerea e de vina, uite site-ul, destul de serios:

https://naturerising.ie/hemp-factsheet/

In site-ul asta se mentioneaza la un moment dat:

Citez in engleza:

Hemp paper can be recycled up to 8 times, compared to just 3 times for paper made from wood pulp.

Tradus in lb romana:

Hârtia de cânepă poate fi reciclată de până la 8 ori, comparativ cu doar de 3 ori pentru hârtia din pastă de lemn.

• Thanks 1
Link spre comentariu

La 21.06.2022 la 14:59, roadrunner a spus:

RR

Permite-mi sa te contrazic... putin. Textul de unde l-am preluat sigur nu e tradus 100% corect. Totusi, eu mi-aduc aminte cand eram mai mic pe la gimnaziu ca duceam maculatura la reciclat pentru a fi transformata in hartie buna din nou. Dupa parerea mea umila eu cred ca textul respectiv la asta se refera, adica cate recilari de genul asta poate rezista hartia din lemn si cea din canepa. Asadar....!

• Like 1
Link spre comentariu

Cica hartia din lemn se poate fi reciclata de la 5-7 ori facand o medie la informatiile gasite, nu am gasit prea mult despre haritia facuta din canepa dar in spiritul pozitiv sa zicem ca o fi mai buna.

Ce zici de asta?

Animalele de companie hrănite cu canabis nu au nevoie de suplimente hormonale.

de cate animale de companie ai auzit sa aiba nevoie de suplimenti hormonali?  asta ca sa nu te-ntreb de cate ai auzit ca ar fi hranite cu canabis. 

Canepa nu este la fel cu canabis-ul. Sunt inrudite dar nu sunt la fel. 

https://uleidecanepa.com/2019/12/06/canepa-si-marijuana-care-este-diferenta/

din pacate articolul de mai sus le baga in aceeasi galeata.

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock