Sari la conținut

DP0134 -200W MOSFET Power Audio Amplifier

Postări Recomandate

Am atasat in prima postare a acestui topic revizia nr.1 a acestui proiect, nascuta in urma testarii si validarii circuitului initial prezentat. Deci, asta e versiunea pe care va recomand sa o construiti.

Ma intreba cineva in privat daca se poate extinde cu 4 perechi de MOSFET-uri sau mai mult. Bineinteles, dar lucrul asta va face obiectul altui proiect care se va naste daca vor fi mai multi utilizatori care doresc un asemenea update sau versiune.

Spor la construit tuturor!

P.S. Ma gandeam sa lansez o comanda de PCB-uri de minim 5 bucati, raman 3 bucati de vanzare (2 o sa mi le opresc mine din cele 5). Asadar, daca sunt utilizatori care doresc niste cablaje de fabrica pentru acest proiect ii rog sa-mi lase un mesaj privat aici urmand sa deschid o conversatie privata pentru a strange banuti pentru cablaje. Bineinteles, pot depasi si limita de 5 bucati daca vor fi cereri mai mari de 3 bucati.  Pretul unei bucati PCB: 35lei - in doua straturi, silkscreen alb, soldermask albastru. 

Buna!

Condensatorii C23, C25 si C27 au ramas tot inversati in schema cat si pe cablaj. Atentie cand construiti cablajul, si chiar si daca se da comanda, ar trebui inversati cu terminalul pozitiv la GND si cel negativ la rail-ul negativ. In pozitia actuala, la alimentare, in cateva secunde se vor umfla si vor exploda toti si nu cred ca va fi placut. @donpetrucand aveti timp corectati aceasta greseala sa nu se creeze sperieturi in randul celor mai amatori.

Numai bine!

Editat de cmircea2006
  • Thanks 1
Acum 17 ore, cmircea2006 a spus:

Buna!

Condensatorii C23, C25 si C27 au ramas tot inversati in schema cat si pe cablaj. Atentie cand construiti cablajul, si chiar si daca se da comanda, ar trebui inversati cu terminalul pozitiv la GND si cel negativ la rail-ul negativ. In pozitia actuala, la alimentare, in cateva secunde se vor umfla si vor exploda toti si nu cred ca va fi placut. @donpetrucand aveti timp corectati aceasta greseala sa nu se creeze sperieturi in randul celor mai amatori.

Numai bine!

Mersi pt. observatie. Practic pe cablajul folosind in validarea acestui circuit i-am montat corect, doar vazusem asta atunci dar daca m-am ocupat de actualizarea documentatiei dupa vreo 2 saptamani de atunci, iaca mai uita omul!!! Mersi inca o data.

O sa deschid conversatia privata cu utilizatori abonati mai sus la cablaje de fabrica. 

EDITARE ULTERIOARA: Va rog sa mai descarcati inca o data documentatia proiectului. Am rotit capacitoarele C23, C25 si C27 pe cablaj si cu aceasta modficare s-a nascut revizia nr.2. 

@ionut90. ok, o sa va adaug in conversatia privata deschisa cu ceilalalti utilizatori abonati la cablaje.

Referitor la plata, e ok luni. 

Utilizatorul @niksound m-a anuntat ca pe 15 luna asta poate sa faca plata. 

Mai astept de la utilizatorul @gadrianno un raspuns in acest sens.

Editare ulterioara: Ma gandeam sa dau drumul la comanda luni seara sau marti, saptamana viitoare!!!

OFFTOPIC: O sa dau comanda cu aceasta ocazie si de 5 bucati PCB DP0107. Doua bucati o sa mi le opresc mie. Mai raman 3 bucati de vanzare. Pretul unui PCB DP0107 = 65lei. Daca sunt utilizatori interesati pot folosi acest topic sau mesageria privata, urmand sa-i adaug in conversatia privata deschisa si cu ceilalti utilizatori abonati deja la DP0134.

Am lansat comanda de cablaje imprimate "de fabrica". Pana intru in posesia PCB-urilor estimez maxim 3 sau 4 saptamani din acest moment. O sa va tin la curent cu statusul acestora aici sau in conversatia privata deschisa cu utilizatorii abonati la PCB-uri.

Asadar, pana la urma am comandat 20 de bucati DP0134 din care 14 au fost achitate in avans. Mai raman 6 bucati de vanzare pentru alti utilizatori care mai doresc acest proiect. Deci 1 PCB DP0134 = 35lei.

Asa cum va spuneam mai sus putin, am comandat si 5 bucati DP0107, din care 3 vor fi de vanzare la pretul de 65lei bucata.

La 03.02.2023 la 17:32, donpetru a spus:

@ionut90, mersi, am facut si eu o simulare in MultiSim si intr-adevar, acum, cu un alt rezistor de 2,2kOhm in paralel cu R19, la 200W, THD-ul a ajuns la 0,008%. Iar la 100W este ca in imaginea postata de tine.

O sa mai fac in seara asta niste teste, in rectangular si in perioada urmatoare o sa caut un corector de ton ca sa fac un test complet. Sau poate o sa prezint si un proiect de corector de ton pentru ca au mai ramas multe proiecte din colectia personala de prezentat si care incep cu indicativul "03". :scratchchin:

Bună seara @Donpetru. În ceea ce privește corectorul de ton, propun corectorul de ton cu Tl074 din proiectul DP0109. Cablajul este gata făcut, trebuie eliminata partea de amplificare și adaptata alimentarea (componentele sunt de forță). Schema este excelenta, fiind asemănătoare cu corectorul de ton Velleman (care folosește însă 2xTL072).Am făcut ceva de genul acesta cu trei benzi și alimentare on-board de pe forum Videorockola și funcționează excepțional, fără zgomot de fond sesizabil. 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock