Sari la conținut

`67 40W

miron1947

Postări Recomandate

Cand citesc astfel de dizertatii imi dau seama ca de fapt nu stiu nimic despre electronica. ](*,)

Nu trebuie sa va descurajati este o zicala"si cel mai lung drum,incepe cu primul pas".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In legatura cu schema AS15201,o aveti si altfel desenata?Daca o copiez la dimensiunea unei pagini(sa incapa pe ecran)nu este lizibila,pentru a putea vedea conexiunile,trebuie sa lucrez cu zoom,astfel nu pot sa-mi fac o imagine de ansamblu.

Programul in care am desenat schema nu mi-a permis sa o pot incadra in format A4 (e prea mare schema). Asta se poate face ulterior intr-un program special dar precum ati spus pe format A4 nu este lizibila. De aceea recomand pentru o eventuala tiparire, printarea acesteia utilizand obtiunea poster din meniul "proprietati" al imprimantei utilizate.

Nu am inteles de exemplu,daca folositi o conexiune in punte sau sunt reprezentati doi finali(stanga/dreapta)

Nici eu nu am inteles exact ce ati vrut sa ma intrebati ??? Cred ca schema AS15201 desenata e foarte sugestiva. In nici un caz, daca asta ati vrut sa ma intrebati, nu am configurat ambele canale ale amplificatorului pentru conectarea in punte. Oricum, daca useri sunt interesati se poate face lucru asta. Totusi, apar in acest caz cateva semne de intrebare cu privire la puterea disipata de radiatoarele tranzistoarelor finale care conform schemei clasice (de alea vreau sa pun) nu cred ca o sa mai faca fata. Trebuie efectuat un calcul in acest sens.

P.S. As dori sa nu deviem subiectul acestui topic, eventuale intrebari cu privire la functionarea si/sau schema amplif. AS15201 se pot adresa in topicul sau.

Link spre comentariu

• 5 weeks later...

al realizat si eu acest ampif dar nu mergea bn..un final s-a prajit la propriu...curentul de mers in gol l-am setat la 30mA......il pusesem pe 4ohmi.....alimentat la 44v...credeti k daca ii schimb tranzistorul din final va mai functiona...nici nu am mai umblat la el.....?pla astept pareri....

ma refer la 2*22v

Link spre comentariu

Schema functioneaza la 60V,daca achimbati tensiunea de alimentare,trebuie refacute toate polarizarile(valorile rezistentelor),daca puteti face asta,este posibil si la 44V.

Dar in nici un caz nu se poate "praji" un 3055. Bobo, ai gresit undeva la montaj.

Link spre comentariu

al realizat si eu acest ampif dar nu mergea bn..un final s-a prajit la propriu...

Ar trebui la o astfel de afirmatie sa mai vii cu ceva detalii prin care sa rezulte raspunsul la urmatoarea intrebare:

- In ce conditii s-a ars finalul respectiv: la functionarea in sarcina sau in gol la o simpla punere sub tensiune a montajului ? Aici foarte probabil sa fi neglijat cateva aspecte practice ca de exemplu nesetarea cursorului semireglabilului din montajul superdioda pe pozitia mediana ajungand in prima faza la curenti de mers in gol de peste 1A - depinde de montaj. Pana aduci curentul de mers in gol la valoarea nominala si tinand cont si de calitatea componentelor din ziua de azi poti ajunge sa "arzi" un final. Asta este doar un exemplu. Curentul de mers in gol recomandat tipic clasei B = 20mA.

alimentat la 44v...credeti k daca ii schimb tranzistorul din final va mai functiona

Va functiona. De fapt montajul de amplificare realizat de mine pe baza unei scheme asemanatoare postate in acest topic functioneaza perfect si dupa 7 ani alimentat la 45VDC.

Link spre comentariu

Este schema pentru care ati dat cablajul?Puteti atasa schema?

Schema este din revista Tehnium din anii 70 - numai stiu exact numarul pentru ca in fotocopia facuta nu este trecut nimic in acest sens. Articolul din revista se numea "Statie de sonorizare" si reprezinta proiectul unui elev de liceu din acea perioada pe numele Aurel Trifu (daca aveti posibilitatea sa scanati acea pagina, banuiesc ca aveti colectia, e si mai bine). Am o fotocopie facuta dupa pagina respectiva dar nu am reprodus-o intr-un soft pe calculator (doar PCB-ul in forma redata anterior). Am sa incerc zilele astea sa o desenez si sa o postez aici, asta daca nu o scanati dvs. pana atunci si o postati.

Link spre comentariu

Dl. miron1947, aceasta este schema de statie de amplificare a carui circuit imprimant l-am postat intr-un post anterior din acest topic. Multumesc pentru efort, sper sa fie utila si altor useri.

LATER EDIT: Pe viitor as dori ca pozele sau imaginile cu scheme sau montaje de rezolutii mari sa nu le mai postati cu directare pe forum la rezolutia nominala deoarece depaseste cadrul paginii web ci sa le postati in mod "Thumb" asa cum am procedat eu mai sus cu pagina scanata din revista Tehnium a Dl. miron1947.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock