Sari la conținut

Razboiul din Ucraina !!!

elco

Postări Recomandate

Ce pareri aveti despre acest razboi ruso-ucrainean ? Si daca credeti ca la un moment dat va fi nevoie de interventia NATO ? Cum vedeti voi desfasurarea acestui conflict ? :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O mare mizerie, lupu schimba parul...

Aduce saracie si foamete, momentul a fost intocmai ales sa nu mai puna nimeni in pamant.

Cred ca este un demo cerut de chinezi interesati sa cumpere tehnica militara de la rusi de care Putin profita sa-si puna in aplicare ambitiile politice.

NATO nu se poate baga dearece ar incepe razboi nuclear ar fi razboi mondial.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Ce am comentat si pe site-ul adevarul, reproduc si aici:

Ucraina acum lupta pentru indepedenta ei fata de Rusia ca sa poata sa-si inscrie granitele in carta ONU deoarece pana azi nu au putut sa faca asta in primul rand din cauza rusilor care nu au fost de acord. Ei de vreo 30 de ani sunt un stat satelit a Rusiei care de vreo 10 ani s-au mai emancipat cu tot cu oligarhii lor si vor acum NATO si U.E. Uite ca Putin le-a zis ca nu se poate!!! Ce este criticabil este tocmai modul bolsevic de a rezolva problema. Adica vezi ca Ucraina capata coloana vertebrala si vrea U.E. si NATo iar rusul bolsevic ii spune ca nu se poate !!! Si cum ? Cu rachete si bombe. Pentru asa ceva trebuie bubuit tare Putin.

Problema e alta, din cauza ca la ONU Ucraina nu figureaza ca stat cu acte in regula, conflictul e privit ca o bataie intre rusii rusii si rusii ucraineni, iar nimeni, inclusiv NATO nu are motiv sa ajute pentru ca ar incalca nu stiu ce reguli militare ale aliantei. Treaba e foarte subtila si pentru a fi indreptata sunt doua metode:

1. o metoda economica, cu acele sanctiuni aplicate Rusiei, dar ATENTIE !!!, lucrul asta va arunca Rusia economic in bratele sau la mana Chinei, ceea ce nu e dorit, in conditiile in care China controleaza actualmente o mare parte din rezervele de metale rare !!! Cu Rusia la mana dreapta, China va deveni si mai puternica si iar nu e bine

2. o metoda militara, cu implicarea NATO dar ca sa se intample asta va trebui ca un stat NATO sa se trezeazca cu o racheta ruseasca (sau cel mai probabil practic ucraineana) pe teritoriu sau. Bun, sa presupunem ca se intampla asta si intervine NATO. Ca sa invinga in acest razboi NATO va fi obligata sa ajunga sa bombardeze Moscova si sa-l dea pe Putin jos, ca altfel nu merge, adica nu se poate limita NATO doar la eliberarea Ucrainei ca nu a facut nimic. Acest lucru inseamna Al treilea razboi mondial deoarece rusii vor cere ajutorul si altor stare, inclusiv azerilor si chiar si chinezilor.

Chinei nu o sa-i placa o Rusie ingenuncheata de NATO si in viitor sub control european si american si mai mult ca sigur o sa intervina:

- alaturi de Rusia ori

- alaturi de NATO.

Avand in vedere declaratia chinezilor de la masa ONU de ieri, se pare ca le-ar conveni chinezilor sa bata palma .... surpiza, mai mult cu NATO decat cu rusii, deoarece oricat s-ar da mari rusii si chinezii, sa nu uitam faptul ca conteaza foarte mult pregatirea militara iar americanii si cu NATO, in special nemtii, au stacheta militara sus pusa (mult peste China si Rusia) si Chinei nu ii convine acum sa fie contra NATO in conditiile in care piata economica chineza este dinamica datorita tarilor aflate in NATO. In fine, sa ne fereasca D-zeu sa se bage NATO pentru ca Putin e in stare, daca vedea Moscova incercuita, sa apese butonul bombelor atomice si atunci s-a cam zis cu noi, asa ca, momentan NATO trebuie sa stea in banca ei.

Editat de ionut90
Link spre comentariu

Metalele astea sunt problema, titanul, e doar la rusi si chinezi, China trebuie sa fie atenta cu razboiul asta aduce saracie in Europa si le inchide o piata de desfacere.

Cred totusi ca va fi un razboi climatic, Germania si Polonia vor baga mare pe carbune, America la fel, asta va afecta cel mai repede China si toata regiunea Asia de sud, in aceste conditii China va dori teritoriu de la Rusia nu altceva.

Link spre comentariu

Acum 6 minute, cavit a spus:

[...] in aceste conditii China va dori teritoriu de la Rusia nu altceva.

Cred ca de asta ieri in sedinta ONU chinezi au criticat actiunea Rusiei impotriva Ucrainei ceea ce denota ca in cazul in care se escaladeaza conflictul nu ar fi de partea Rusiei ci din contra vor sustine NATO, vor ingenunchea Rusia si apoi vor face 50-50%  teritoriu pentru a avea acces la acele resurse de care spui. Foarte bine subliniat!

Editarea ulterioara: Si dupa ingenuncherea Rusiei, va urma si pinguinul din Coreea de Nord tinut moment artificial, ca o pisica, a Chinei si Rusiei. 

Editat de ionut90
Link spre comentariu

@ionut90, buna sinteza din comentariu tau de pe adevarul.ro

Acum tocmai s-a dat la TV ca urmeaza negocieri ruso-ucrainene. Pai rusu vrea sa castige, nu are cum, ori isi da demisia presedintele Ucrainean cu tot cu guvernul lui si isi pune Putin gasca lui, alta varianta nu exista pentru rusii. Tare ma tem ca razboiul va continua! :scratchchin:

• Thanks 1
Link spre comentariu

Lucrurile au luat-o pe drum gresit inca de la caderea zidului Berlinului, cand  C.A.E.R. a fost distrusa, orice imperiu face comert, aduce bunastare in regiune, doar Rusia este exceptia.

Pe vremea aia Romania a fost singura tara din est care producea dispozitive semiconductoare de calitate rezonabila, care se vindeau si in vest, in plus am fost singurii care am produs procesoare x-86  la scara comerciala care au functionat mai mult de un an,(chinezii nu produc nici acum procesoare CISC).

Bateriile LTO care le luam azi din China ar putea fi urmasii unor tehnologii romanesti de producere a dioxidului de titan anatax, cu care ne-am dus prin targuri inclusiv China pentru neste amarate de salarii ( salariul unu cercetator dupa revolutie era mai mic decat al unui medic rezident anul intai).

Puteam sa le facem noi in Rusia, si aveam alta Rusie astazi.

Condensatorii ceramici MLCC au legatura cu o tehnologie romaneasca de sinterizare a termninalelor cu crom direct in masa ceramica, cand eram eu copil erau argintate,  rezistau la o singura lipire si nu durau.

Am si acum pastile de PZT romanesti produse prin anii `80 prin sinterizarea directa a metalizarii, dupa revolutie au fost prin targuri prin China sa le arate cum se face, ei le argintau, si se exfoliau in cateva ore (erau treaductoare de ultrasunete de putere).

Daca pun sublerul pe traductorii romanesti de pe verme cand eram copil si astia chinezesti de azi e portivire perfecta, 40 khz 35mm diametru.

DSC00363.JPG

Editat de cavit
Link spre comentariu

Mie tare mi se pare ca Rusia duce un razboi de supravietuire,ca in WW2.Daca pune mana americanu pe Ucraina,Ucraina va avea soarta tuturor tarilor in care "domneste" america:secatuire de resurse,demolarea industriei,transformare din producatori in cumparatori,"instalarea" ideologiei americane conform "timpul"costa bani si omul este o masina...un numar.,precum si valorile imorale si sodomiste ale americanilor .Apoi urmeaza Rusia.Nu mai zic nimic de "eroul" presedinte al Ucrainei.Sa-mi fie cu iertare daca am gresit pe undeva,nu sunt pro razboi,dar nici expansiunea americana cu impunerea valorilor ei imorale nu o vad cu ochi buni.Uite unde am ajuns.

Link spre comentariu

La 27.02.2022 la 15:15, ionut90 a spus:

Ce am comentat si pe site-ul adevarul, reproduc si aici:

Ucraina acum lupta pentru indepedenta ei fata de Rusia ca sa poata sa-si inscrie granitele in carta ONU deoarece pana azi nu au putut sa faca asta in primul rand din cauza rusilor care nu au fost de acord.

Care granite?

Alea care le-au furat rusii dupa al doilea razboi mondial?

@cristi_74 Foarte bine punctat...dar nu e bine nici asa, nici asa.

Din doua rele il alegi pe cel mai mic... cred ca mai bine sub papucul americanului decat al lui Stalin.

Oricum...suntem prea prapaditi ca sa mai avem un cuvant de spus! Au avut grija guvernantii in 30 de ani sa distruga aceasta tara si poporul ei.

Editat de Pringles
Link spre comentariu

Acum 7 ore, cristi_74 a spus:

Mie tare mi se pare ca Rusia duce un razboi de supravietuire,ca in WW2.Daca pune mana americanu pe Ucraina,Ucraina va avea soarta tuturor tarilor in care "domneste" america:secatuire de resurse,demolarea industriei,transformare din producatori in cumparatori,"instalarea" ideologiei americane conform "timpul"costa bani si omul este o masina...un numar.,precum si valorile imorale si sodomiste ale americanilor .Apoi urmeaza Rusia.Nu mai zic nimic de "eroul" presedinte al Ucrainei.Sa-mi fie cu iertare daca am gresit pe undeva,nu sunt pro razboi,dar nici expansiunea americana cu impunerea valorilor ei imorale nu o vad cu ochi buni.Uite unde am ajuns.

Asa o fi , dar de ce nu-l duc pe teren economic, ce nu fac si ei precum China, sa aduca fabrici din afara  la resursele lor, pe vremea lui Ceausecu s-a incercat asa ceva, dar nu s-a continuat.

Europenii au traditie manufacturiera, unii din noi aci in Romania lucram mai ieftin decat chinezii, pretul la energie omoara industria, nu vom avea never energie la pretul din China, poate in Rusia e energie mai ieftina.

Link spre comentariu

De unde erau 8080-urile,  Z80,  Zilog, de pe calculatoarele facute la noi pe vremea aia? i-mi aduc aminte ca am vazut si 8086, ele sunt patent Intel, dar nu s-au fabricat si la noi?

O fi importat Ceausescu procesoare? asta chiar nu stiu.

am gasit un link cu z80 (8080) facut la noi.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Z80

Procesoarele au stagnat multa vreme pana sa apara tehnologiile astea pe cativa nm.

Totusi nu sunt convins ca rusii fac acum procesoare care sa le acopere nevoile proprii, sau daca china, poate oferi toata gama.

Link spre comentariu

8080 si Z80 nu sunt x86 (sunt pe 8 biti)- procesoarele x86 erau pe 16 bit mai tarziu pe 32/64 . Romania nu a facut niciodata procesoare pe 16 biti. De fapt x86 este numele setului de instructiuni de unde au plecat lucrurile, cifra 6 vine de la 16 biti. Romania nu a avut niciodata licenta la i8080 a fabricat asa pe burta sperand ca americanii nu vor face gura. (si n-au facut pentru ca nu-i mai interesa tehnologia NMOS se mutasera la CMOS si 16/32 biti) Si rusii faceau clone Z80 si I8080 care aveau distanta la pini de 2.5mm in loc de 2.54.. (1/100 inch) si arata ca pixu' can le puneai pe cablaje ca trebuiau indoiti pinii ca sa le poti lipii.

Chinezii au o gramada de procesoare care nu o sa le vedeti pe piata pentru ca nu se folosesc la aplicatii comerciale (la fel si europenii si americanii)  Am contribuit la un proiectarea unui procesor care e folosit in aplicatii spatiale care-l folosesc si chinezii (are 4 core-uri si ruleaza linux) e bazat pe un design open source (leon). Il foloseste si ESA cred.

Ca sa nu mai metinionam ca exsista implementari RISC-V care sunt open source, nimeni nu te opreste sa-ti faci un procesor in zilele astea (daca ai bani si gasesti un FAB dispus sa-l fabrice)

Citat

O fi importat Ceausescu procesoare? asta chiar nu stiu.

evident ca s-au importat semiconductori tot mai putini spre sfarsitul regimului ca nu mai erau $$ dar toate fabricile mari de echipamente IT sau automatizari foloseau componente de import din vest. (Feper, Automatica, ICE Felix) chiar si intreprinderile care nu erau in domeniu aveau componente din vest ca sa poate mentina in functionare utilajele care nu erau de fabricatie romaneasca.

printre cele importate procesoare importante au fost 8086 si 8088 ambele pe 16 biti cu diferenta ca 8088 avea bus extern pe 8biti.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Rusii sunt intr-o pozitie foarte dificila can e vorba de semiconductori, sunt mult in urma cu tehnologia si acum sunt sub un embargo strict si nu mai pot cumpara decat din anumite locuri din Asia.  Cum faci PC-uri fara procesoare AMD sau Intel? mai ai access la procesoare embedded care le face China si la cele bazate pe Arm care se folosesc in telefoanele chinezesti, Rusii sunt intr-un punct dificil lsemiconductori pentru produse de larg consum probabil ca lucrurile stau diferit la partea militara si spatiala unde au productie interna. (nu avem date). Intel, Samsung au anuntat ca ne le mai vand.produse, si problema e mult mai complicata pentru  tot ce nu fac ei si trebuie sa importe s-a scumpit peste noapte cu 30% (Rubla)

RR

PS - nici o tara nu poate face semiconductori moderni fara sa apeleze la materii prime sau tehnologii din alte tari. (pot face lucruri simple dar nu CI performante) - realitatea e ca in tehnica militara nu se folosesc chiar ultima generatie pentru ca au perioade lungi de proiectare testare omologare etc. Europa joaca un rol foarte important in industria de semiconductori pentru ca face masinile de litografie (EUV) care le folosesc toti pentru structuri sub 20nm sunt facute in Olanda. (ASML) - Am lucrat la doua companii de semicondutori (pana acum) la Intel sis Xilinx (care a devenit recent AMD) si nici chiar ei nu pot face totul singuri. (Xilinx si AMD sunt fabless si lucreaza cu TSMC acum dar au lucrat in trecut cu IBM, UMC, Toshiba)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock