Sari la conținut

Ajutor citire index contor energie electric.

Postări Recomandate

Buna seara la toata lumea! Am nevoie de ajutor la citirea indexului contorului de energie electrica de la apartamentul meu. Maine ar trebuii sa trimit citirea cu indexul si nu sunt lamurit cu indexul. Atasez o poza cu contorul de energie.

Furnizorul meu spune ca ultima citire sa efectuat la data de 31.01.2022 iar indexul citit de care furnizor este 718, iar in poza care am atasato indexul era 437 daca nu gresesc. Doar aceasta valoare apare pe ecranul contorului iar cand se schimba ecranul apare doar 00000, bateria sageata cu 1 etc mai multe chestii. Am stat aproximativ 5 minute langa contor sa vad daca afiseaza o alta valoare dar tot aceea. Deci acesta este indexul din poza atasata? 

1.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7376-ajutor-citire-index-contor-energie-electric/
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand incercati sa postati o imagine mai clara din care sa reiasa ca valoarea afisata reprezinta kWh.

In al doilea rand, un document pdf unde este prezentat contorul SX100:

https://www.edtn.ro/wp-content/uploads/2020/02/Instructiune-pentru-citirea-indexurilor-aferente-energiei-electrice-V90.pdf

La 20.02.2022 la 21:06, i love the sound a spus:

... nu pot introduce telefonul in tabloul de contoare sa fac o poza mai clara ...

In comertul specializat (inclusiv pe internet) se gasesc lanterne pozitionabile pe cap. Un asemenea dispozitiv se poate utiliza la iluminare, atunci cand se face poza. De altfel, unele telefoane de generatie noua sunt dotate cu blitz, pentru poze pe distante mici. Dincolo de aceste aspecte tehnice imediate, mie mi se pare foarte limpede ca in cazul in speta este vorba despre un arbitrariu, daca nu chiar un abuz din partea furnizorului de energie. In poza se vede clar indexul in kWh al contoarului, cu conditia ca poza sa fi fost facuta recent. Asadar, daca furnizorul nu reconsidera factura, se poate face o actiune in instanta. Este foarte clar ca se face o facturare in avans. Unele contracte, prevad insa posibilitatea furnizorului (in lipsa unei citiri recente a contoarului, din motive diferite) de a aprecia, pe baza consumurilor pe termen lung si mediu, consumul curent de energie - care poate fi mai mare sau mai mic decat consumul real. La sfarsit de an este prevazuta o asa-numita regularizare, care aduce la zi facturarea energetica. Totusi diferenta mare de index, mi se pare exagerata. 300 kWh, se aduna destul de greu pe index, si numai in prezenta unor consumatori casnici importanti. Astfel, un frigider obisnuit (din clasa energetica A) are un consum lunar de aproximativ 27 kWh. Un boiler de apa calda de 80 litri si 1600 W, consuma lunar pentru o familie de 3... 4 persoane, aproximativ 100 kWh. Exemplele pot continua. Eu personal (in mediul rural - la doua familii de 6 persoane in total) am o lada frigorifica, un boiler si in plus imi asigur apa menajera si potabila dintr-un put de adancime prin intermediul unui hidrofor, doua Tv-uri LCD, un desktop, un laptop, iluminat cu becuri LED si alte dispozitive mai mici utilizate ocazional. La toate acestea, realizez arareori un consum de peste 300 kWh.

Editat de ola_nicolas

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock