Sari la conținut

Au crescut preturile la piese electronice ???!

ionut90

Postări Recomandate

Tot aud / auzim la TV, ca s-a marit pretul la energie (nici acum nu am inteles exact de ce?), ca anul viitor va fi amar si jale ca sa constat recent ca furnizorii de piese electronice au marit si ei preturile.

Analizam, spre exemplu, TME, unde am constatat ca preturile la rezistoare metal film de 0,4W au crescut foarte mult.

Acum 4 ani in urma cumparam 51K-0,4W cu  4,24lei fara TVA suta de bucati iar astazi costa 16,31 lei fara TVA ??? WTF? Sau doar e un caz izolat ? La voi cum e ?

Si de ce sunt preturile asa mari ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca si cursul leu vs. dolar are legatura cu scumpirile !!? Cu pandemia asta cica ar fi crescut numarul de laptop-uri si device-uri cumparate (deci a crescut cererea) si cum oferta era cum era, cred ca si din cauza asta au crescut preturile!!! Eu nu inteleg de ce componentele THT au crescut asa mult - apropo de exemplul tau de rezistoare! E posibil sa fie si ceva specula la mijloc, oricum, mai mult ca sigur un conglomerat de factorii. :scratchchin:

Link spre comentariu

• 1 month later...
Acum 10 ore, ionut90 a spus:

Ce se intampla cu tme-ul ? Au stocuri zero la multe piese ? Si nu cred ca sunt singurii distribuitori? :scratchchin:

Mie imi miroase ca toate lipsa asta de piese electronice pe la furnizori are ceva legatura in primul rand cu tam-tam-ul facut de fostul presedinte american Trump chinezilor, cand le-a marit taxele de import la diverse produse, inclusiv de natura metalurgica. Apoi parca a venit episodul - sau era mai inainte - de a limita influenta companiei Hauwei in Europa si America pe actuala sau viitoarea piata 5G cum ii spunea atunci. Au fost mai multi "pumni in gura" bagati chinezilor a caror expansiune economica deja a cuprins bine Africa si America de Sud, de Asia nu mai vorbesc si cum au capital solid de investit deja si-au bagat degetele si in Europa. Parca o autostrada din Muntenegru a fost finantata de ei si muntenegrenii nu mai au bani sa o plateasca si hopa chinezii, nu mai stiu exact ce le-au cerut, dar parca ceva teritoriu muntenegrean, nu!

Din toate harababura asta s-a nascut - multi spun cu dedicatie - COVID-19, care parca prea a venit intr-un moment prielnic tot chinezilor -- fiind fabricat de ei, cine stie! - care a dat peste cap toata economia mondiala, aratandu-ne noua europenilor dar si americanilor, ca nu aveam logistica necesara sa ne producem necesarul de baza, chiar si niste banale mastii de protectie. Se spune ca ar fi crescut si cererea de produse electronice datorita muncii online dar eu totusi nu inteleg cum nu pot astia sa produca suficiente chip-uri pentru industria auto, spre exemplu! Cica ar fi o fabrica in Taiwan care a fost inundata si si-a oprit productia si asta ar fi o cauza sau... e doar un zvon!!! Eu tind sa cred ca ar fi mai mult un zvon!

Totusi, dupa aproape 2 ani de COVID-19, dupa cum au decursul lucrurile, eu cred ca si chinezi au mai inchis robinetul pieselor electronice din Asia spre Europa, pentru ca daca o sa va uitati pe unele site-uri din Asia de piese, o sa vedeti ca stocurile nu sunt la nivelul tme.eu sau mouser de acum !!! Iar lucrul asta ma face sa cred ca asistam la un razboi economic tacit in principal intre chinezi si americani dar si intre chinezi si europa, bineinteles cu Rusia la mijloc, intr-un viitor conflict militar solid cu Ucraina. Deci ?

Editat de prog
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Nici un deci @prog - ia lucrurile ca atare. Si tare ma tem ca ai dreptate la cum expui istoria asta, mai ales cu aparitia COVID-19! Doamne Ajuta dar criza asta economica si energetica post-covid care se asterna mi se pare nu mai mie sau este chiar planificata ?! :scratchchin: Cine stie ce baroni mondiali au de castigat de pe urma ei !

Editat de dan_e
Link spre comentariu

La 22.01.2022 la 9:22, prog a spus:

Mie imi miroase ca toate lipsa asta de piese electronice pe la furnizori are ceva legatura in primul rand cu tam-tam-ul facut de fostul presedinte american Trump chinezilor, cand le-a marit taxele de import la diverse produse, inclusiv de natura metalurgica. Apoi parca a venit episodul - sau era mai inainte - de a limita influenta companiei Hauwei in Europa si America pe actuala sau viitoarea piata 5G cum ii spunea atunci. Au fost mai multi "pumni in gura" bagati chinezilor a caror expansiune economica deja a cuprins bine Africa si America de Sud, de Asia nu mai vorbesc si cum au capital solid de investit deja si-au bagat degetele si in Europa. Parca o autostrada din Muntenegru a fost finantata de ei si muntenegrenii nu mai au bani sa o plateasca si hopa chinezii, nu mai stiu exact ce le-au cerut, dar parca ceva teritoriu muntenegrean, nu!

Din toate harababura asta s-a nascut - multi spun cu dedicatie - COVID-19, care parca prea a venit intr-un moment prielnic tot chinezilor -- fiind fabricat de ei, cine stie! - care a dat peste cap toata economia mondiala, aratandu-ne noua europenilor dar si americanilor, ca nu aveam logistica necesara sa ne producem necesarul de baza, chiar si niste banale mastii de protectie. Se spune ca ar fi crescut si cererea de produse electronice datorita muncii online dar eu totusi nu inteleg cum nu pot astia sa produca suficiente chip-uri pentru industria auto, spre exemplu! Cica ar fi o fabrica in Taiwan care a fost inundata si si-a oprit productia si asta ar fi o cauza sau... e doar un zvon!!! Eu tind sa cred ca ar fi mai mult un zvon!

Totusi, dupa aproape 2 ani de COVID-19, dupa cum au decursul lucrurile, eu cred ca si chinezi au mai inchis robinetul pieselor electronice din Asia spre Europa, pentru ca daca o sa va uitati pe unele site-uri din Asia de piese, o sa vedeti ca stocurile nu sunt la nivelul tme.eu sau mouser de acum !!! Iar lucrul asta ma face sa cred ca asistam la un razboi economic tacit in principal intre chinezi si americani dar si intre chinezi si europa, bineinteles cu Rusia la mijloc, intr-un viitor conflict militar solid cu Ucraina. Deci ?

Salutari , Apropo de subiect , eu cred că fabrica din Taiwan cât și cele chinezești lucrează perfect, doar că au embargo de sus de la Americani si dela companiile lor să nu mai exporte în anumite tări europene SMD-uri decând este pandemia... si după au dat tot presa europeană minciuna că cica ar fi probleme si nu sunt resurse pentru fabricarea semiconductorilor. Deci totul este o cacealma si totul este planificat. Tine-ti cont că pandemia a început imediat ce Compania Google a restrictionat serviciile Companiei Huawei si eu am stiut din prima am fost pe fază... si de aici a plecat tot. Si china jucătorul, cu aliații lor de la OMS din conducere a activat planul masonilor cu pandemia ce ei îl aveau de prin anul 2015 pregatit pe plan global de reducere a populatiei.(Vedeți stirea din 2010 sau 1015 la antena 1). Si china si taiwan acum nu le mai exportă semiconductori sau integrate. Fabricile de masini au stocuri... si alte firme de export din ue au stocuri doar că si ei au ridicat prețurile stiind că nu le mai vine SMD-uri. Dar sa vedem ce va fi când le vor termina, iar dă europenii stire că nu sunt resurse, dar defapt taiwanul si china nu le mai dă SMD-uri. Totul este ceartă între puteri si companii. Dar tot China va avea de câștigat, deoarece SMD-uri vor exporta prin terțe firme mai mici si cu un preț mai mare că cică e criză de Smd. Deci cam așa văd eu lucrurile si nu e bine. Europa are toată vina pe plan global si tot ei se dau că sunt mielușeii si dau vina pe China. Deci nu stăm bine deloc la acest capitol. Va fi din ce în ce mai scumpe toate vor exploda prețurile dacă nu ne facem stocuri de acum. Dacă Europa nu va cădea în curând, trebuie să facem ceva pt noi ca țară, alte solutii plauzibile nu vom avea decât sa cheltuim toti banii si productie nimic, treburile se schimbă din rău în mai rău și va fi si mai rău o să vedeti e doar un început. Va degenera. Bine nu va mai fi. Trebuie să ne învățăm lectia ca țară, să fim mai precauți pe viitor dacă vom avea șanse de schimbare...  Numai bine tutur💎✍ Și nu uitați de Dumnezeu

• Thanks 1
Link spre comentariu

Dany2020, cred ca ai dreptate ca nici eu nu inteleg cum acum 2 ani in urma inainte de asazisa pandemie erau piese cu duiumul si la preturi modice si acum nu?! Adica, ma face sa cred ca chinezi au bagat o taxa de export sau nu stiu ce sa cred!

Link spre comentariu

Acum 15 ore, Dany2020 a spus:

Salutari , Apropo de subiect , eu cred că fabrica din Taiwan cât și cele chinezești lucrează perfect, doar că au embargo de sus de la Americani si dela companiile lor să nu mai exporte în anumite tări europene SMD-uri decând este pandemia... si după au dat tot presa europeană minciuna că cica ar fi probleme si nu sunt resurse pentru fabricarea semiconductorilor. Deci totul este o cacealma si totul este planificat. Tine-ti cont că pandemia a început imediat ce Compania Google a restrictionat serviciile Companiei Huawei si eu am stiut din prima am fost pe fază... si de aici a plecat tot. Si china jucătorul, cu aliații lor de la OMS din conducere a activat planul masonilor cu pandemia ce ei îl aveau de prin anul 2015 pregatit pe plan global de reducere a populatiei.(Vedeți stirea din 2010 sau 1015 la antena 1). Si china si taiwan acum nu le mai exportă semiconductori sau integrate. Fabricile de masini au stocuri... si alte firme de export din ue au stocuri doar că si ei au ridicat prețurile stiind că nu le mai vine SMD-uri. Dar sa vedem ce va fi când le vor termina, iar dă europenii stire că nu sunt resurse, dar defapt taiwanul si china nu le mai dă SMD-uri. Totul este ceartă între puteri si companii. Dar tot China va avea de câștigat, deoarece SMD-uri vor exporta prin terțe firme mai mici si cu un preț mai mare că cică e criză de Smd. Deci cam așa văd eu lucrurile si nu e bine. Europa are toată vina pe plan global si tot ei se dau că sunt mielușeii si dau vina pe China. Deci nu stăm bine deloc la acest capitol. Va fi din ce în ce mai scumpe toate vor exploda prețurile dacă nu ne facem stocuri de acum. Dacă Europa nu va cădea în curând, trebuie să facem ceva pt noi ca țară, alte solutii plauzibile nu vom avea decât sa cheltuim toti banii si productie nimic, treburile se schimbă din rău în mai rău și va fi si mai rău o să vedeti e doar un început. Va degenera. Bine nu va mai fi. Trebuie să ne învățăm lectia ca țară, să fim mai precauți pe viitor dacă vom avea șanse de schimbare...  Numai bine tutur💎✍ Și nu uitați de Dumnezeu

Tare ma tem ca ai dreptate. :scratchchin:

• Thanks 1
Link spre comentariu

Acum 2 ore, ionut90 a spus:

Dany2020, cred ca ai dreptate ca nici eu nu inteleg cum acum 2 ani in urma inainte de asazisa pandemie erau piese cu duiumul si la preturi modice si acum nu?! Adica, ma face sa cred ca chinezi au bagat o taxa de export sau nu stiu ce sa cred!

China și taiwan acum profită de ocazie si ce exportă o să fie supra preț, pentru ca de la ei se alimentează totul in Ue, dar face cresterea de preț din cauza Ue căci între ei este o mare cacialma pe putere. Deci Ue este toata problema globală absolut peste tot, de la ei pleacă embargourile peste tot ei doar trimit notificări si alții execută comenzile lor, e asa de bine structurat sistemul si bine pus la punct încât au control peste toate țările, ei detin toate plățile online si pot pune embargo oricui care nu execută comenzile lor, pentru profitul companiilor lor. Rusia nu execută comenzi de la Ue, dar Ue îi ameniță că le pun embargo la plăți online si alte măgării.Am înțeles că rusia are creat propriul internet ca sa nunmai depindă de ei si controlul lor. Rusia vrea cumva sa fie independenta si bine face. Defapt Ue ce vor, sa comande tot pe plan global ca să crească doar pentru companiile lor profitul si alții să stea cu degetul în gură, deci când spun că Ue vor sa controleze tot e clar ce spun. 'Deci nu are cum sa-ți zică tie Ue la ce preț sa cumperi si ce să mănânci la tine în casa.' Ei cred că cu sistemul lor vor domina pe China si Rusia. Dar nu vor reuși parerea mea pentru că China si Rusia sunt super puteri, plus că mai au si aliați, si se vor trezi si mai multi aliați pe care Ue acum îi tine sub papuc..Uniunea va pica cumva.Altă solutie nu este, astfel totul va degenera. Doar atunci putem reveni la oile noastre dupa ce unul va ceda sau va cade la comun acord sau poate fi comflict. Pâna atunci avem de înghițit impunerile lor si toate comenzile ordonate stând sub papucul lor. Eu am prezentat cât mai pe scurt am putut cum stau lucrurile, cunosc mult mai multe chestii despre toate sistemele lor, Ar mai fi multe de spus dar nu-si au rostul momentan. Fiti tari până vom trece peste răul acesta. Toate bune , Salutări✍⬆️

• Confused 1
Link spre comentariu

@Dany2020

Cum explici ca nu gasim semiconductori de la Texas instruments? (care se fac in Texas) sau de la Intel care se fac la 40Km de mine, sau de la Analog Devices care sunt la 100Km de mine? sau de la Infineon care se fac in Germania si Volkswagen nu poate cumpara (destul) de la Infineon.

Toata industria de semiconductori e interconectata si e suficient ca o veriga mica sa nu functioneze si totul se opreste. Nu e numai Taiwan si China, probleme sunt si in Germania (Bosch, Infineon) Irlanda (Intel, On-semi, Analog Devices) Franta/Italia (ST Microelectronics)

Prolema cu lipsa semiconductorilor e foarte complexa si nu e usor de inteles pentru cei ce nu sunt din industrie, asta e si cauza ca apar teoriile astea fanteziste. cu masoni si extraterestrii.

Se pare ca toti au o opinie despre subiectul asta dar cele mai fanteziste sunt ale celor care nu au nimic de a face cu industria asta.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Servus! Caut pentru un proiect, tranzistori MJ15003 si MJ15004. Pe TME nu am gasit, am vazut la Saimon dar pe site apar 3 bucati doar din fiecare, la telefon mi-a confirmat. Am gasit o firma ZuTech la care aparea pe site stoc suficient. Am comandat, asteptat confirmare, am sunat dupa 2 zile, mi-au zis ca mi-au scris email (nici macar in spam nu era) ca defapt nu au.

Mi-am amintit de Conrad de unde comandasem in trecut, am si un voucher de ziua mea primit de la ei de 20 euro, dar la finalizare nu e recunoscut

Mi-am mai amintit de Voelkner.de, am creat cont, incarcat cosul, am si primit mesaj ca la totalul acela beneficiez de "free shipping", dar la plata imi scrie ca nu trimite in Romania.

La Adelaida e cumpolit de alambicata pagina, nu au sortari sau filtre, pe site e totul la alegere.

Unde imi recomandati sa caut, piese de calitate? Iata ce caut acum: 10000uF/100V, MJ15003 si 15004, burghie de la 0.3 la 3mm pentru Proxxon.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock