Sari la conținut

Oscilator microunde cu tranzistor RF GAN fet si cavitate rezonanta


cavit

Postări Recomandate

Postez aici in speranta ca stie cineva cum se face,

 

Acest oscilator nu va emite in eter ci asupra virusilor si microbilor din corpul omenesc.

Doresc un oscilator de 5-10w in jur de 5-10 GHz realizat in cavitate rezonanta cuplat la o antena horn sau microstrip.

Realizarea unui astfel de oscilator cu o dioda IMPATT (impact avalanche transit time) stiu cum se face, dar cu tranzistor nu stiu cum pot realiza reactia necesara sa oscileze, si cum instalez capsula respectiva in cavitatea rezonanta.

 

As putea folosi un tranzistor din acesta.

https://assets.wolfspeed.com/uploads/2020/12/CGH55015F2-P2.pdf

Are forma de patrat, Se poate lipi pe fundul cavitatii? cum fac reactia sa oscileze?

 

Oscilatorul asta va fi purtatoare pentru un dispozitiv de terapie Rife, momentan am unul cu led-uri de putere modulate 4 led rosu 5w cu structura interna 2p legate 2p-2s, comandate cu o semipunte cu GAN fet cu timp de tranzitie 5ns (limitat de driver), face treaba dar lumea zice ca e mai bun cu purtatoare de microunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice amplificator oscilesaza daca se poate asigura un castig supraunitar in bucla de reactie pozitiva, am facut pe vremuri utilizand tranzistoare de radiofrecventa de putere mi-a oscilat chiar si cu 2n6655 romanesc la 2 Mhz acela nu-i de radiofrecventa, la 2 MHz avea castig mai mic decat asta la 5 GHz.

 

Stiu sa fac oscilatoare in trei puncte la frecventa joasa, nu stiu cum se face la microunde, ar fi posibil sa folosesc doua cavitati cuplate una mare pentru forta si una mica in interiorul celei mari pentru reactie, ambele avand acceasi lungime, dar cea mica un diamtru mic  sa o pot introduce in cea mare si o fanta logitudinala pentru a realiza cuplajul.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit aici cum se face, cred ca o sa-l fac pe cel cu SIW pr  (pasiv) in aer deoarece, asta suporta puteri mai mari si are un factor de calitate rezonabil, oricum n-am nevoie de prea mult sa sfarim niste virusi si microbi, doar sa fie destul sa oscileze avnd in vedere ca nu prea are tranzistorul castig.

 

https://ietresearch.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1049/iet-map.2013.0380

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doresc sa folosesc microstripuri in aer (air substrate), dar nu stiu daca trebuie plasate deasupra unui groud plane, astept tranzistorul, daca sunt intrunite conditiile de oscilatie va oscila, dar nu stiu cu ce pot masura intensitatea campului electric in lungul unui microstrip, nu stiu cum pot optimiza acest oscilator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in afara de aer, alte dielectrice au pierderi mari, la astea lucram in multipli de sferturi de lungimi de unda, in cazul meu lungimea de unda este 30mm, sfertul fiind 7,5mm, filtul ala va iesi destul de mic, SIW-ul va avea latura de 15 mm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Am realizat oscilatorul cu gan fet de 6w si SIW si a oscilat, am alimntatat cu 17 si am reusit sa produc o mici arsuri pe piele la capatul antenei microstrip.

problema este ca nu stiu ce frecventa are, Ghz sigur dar nu stiu cat.

latura SIW-ului este de 15mm asta ar veni in jur de 10 Ghz dar nu stiu daca rezoneaza pe modul fundamental.

 

I-si indeplineste scopul pentru care l-am construit, virusul gripal il distruge si in functionare CW, nu a trebuit sa-l modulez cu impulsuri.

Am nevoie de ajutor la realizarea cablajului pe plca ceramica deoarece tranzistorul e foarte mic, nu l-am putut instala corespunzator prin metoda diy in aer, in capsula ceramica am gasit doar pana la 6-8 Ghz, am luat si unul din acela sa incerc la 6 Ghz.

Am totusi o nelamurire fara banda subtire de cupru din drena pana la filtrul de decuplare pe alimentare nu oscileaza, nu stiu cum se realizeaza reactia, probabil intre bara aia si SIW.

SIW-ul poate fi excitat pe oricare din laturi.

 

M-am lamurit ca oscileaza am nevoie de ajutor pentru cablaj sa pot instala tranzistorul corect sa-l pot raci cum trebuie, si eventual cablaj pentru tranzistor bare die, mai puternic, chipul fiind destul de mic pentru 50w are 3x1.5mm.

 

Vreau sa fac un aparat Rife care va functiona intro cutie metalica, nu iese nimic afara, pentru a distruge Helicobacterul de pe mancare, varianta cu microunde fiind mult mai eficienta decat lumina modulata (si lumina modulata distruge bacteria testul de antigen se negativeaza in 2 zile, timp necesar ca antigenul sa fie eliminat)

Modulatia pentru lumina este 1059 khz wobling down to 1050 khz continuu sau in pasi de 1 khz, cu durata de 3-5min /pas. impuls dreptungiular, 50% tranzitii 5-20ns, lumina led/laser 808-630nm 10w, mediata in jur de 5w.

 

 

 

 

 

DSCN2943.JPG

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Desi oscilatorul facut de mine a oscilat, exista tehnica de microunde SH la preturi accesibile (noi sunt prhibitive).

 

Sunt o sumedenie de IBUC-uri(block up converter) cu amplificator intregrat SSPA (solid state power amplifier) de exemplu 10w la 200 eur, sau SSPA-uri stand alone, precum si oscilatoare cu diode gunn/IMPATT 20dBm+

In cazul meu ar fi util si un pistol radar vechi, scos din uz, erau destule, dar nu stiu unde sa caut.

 

Am insa niste nelamuriri in legatura cu banda de frecventa ce o voi folosi, am vazut ca apa are un maxim la 20Ghz, totusi 10 Ghz se foloseste la comunicatiile prin satelit si trece acceptabil prin nori.

Pot incerca mai sus in 50-75 GHz am gasit ceva oscilatoare 20dBm+ cu surub micrometric pentru reglaj si izolatoare si antene pentru ele.

In aplicatia mea trebuie sa fie absorbita de apa dar nu foarte puternic sa poata penerta prin corpul omului pentru a distruge virusurile si bacteriile parazite

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock