Sari la conținut

Ce modele de aparate de masura portabile folositi ?

Postări Recomandate

Ma gandesc sa cumpar un aparat de masura digital portabil ceva mai bun decat vechiul UT131D si nu stiu ce sa aleg, ca sa ma ajute si la masuratori de precizie cu 2 zecimale la diverse montaje electronice. Voi ce aveti, cum vi se par, ce as putea cumpara eu, cu un buget de aprox. 300...400lei maxim.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7328-ce-modele-de-aparate-de-masura-portabile-folositi/
Distribuie pe alte site-uri

Dupa parerea mea nu exista un aparat de masura care sa indeplineasca perfect si in bugetul descris cerintele tale. Adica, eu cred ca orice aparat (ex. multimetru digital) are erorile sale. Vezi in comert o marca de renume, gen Bremen, ca sa se plieze pe buget. Altceva, nu stiu, de Fluke nici vorba, sunt scumpe!

Eu folosesc un aparat care a costat 10 Euro la Farnell (de fapt am 25 de bucati ca le dadeam cadou la copii care faceau curs de electronica la noi in vacante) - merge perfect, se potriveste pentru 95% din cazuri iar daca am devoie de ceva mai bun am doua multimetre mari (bench top). Foarte rar mi s-a intamplat sa nu pot masura ceva suficient de precis cu tipul asta de aparat. Pe scara de 2000mV are precizie de 1mV care mi-e suficienta, iar ohmetrul are 0.1% precizie. - folosesc tipul asta de aparat de 8 ani si nu am avut nici o problema (folosim 3-4 ca sunt pe fiecare banc de lucru cate unul ca sa nu alergam prin cladire can avem nevoie)

Nu e true RMS pentru masuratori RMS am osciloscopul si multimetrele de masa, dar la 50Hz si 60Hz si forme de unda sinusoidale e bun. Cred ca in conditii de amator nu e foarte mare diferenta intre unul de 10 Euro si unul de 80-100 Euro.

RR

PS - Inca se mai gaseste costa 13.27 Eur (fara TVA) in regiunea mea, inflatia din 8 ani si-a spus cuvantul, dar e exact aparatul de care scriam mai sus

image.png.16a060acdd971e7b196930f3be93c632.png

Editat de roadrunner

Eu am dat 400 ron pe asta acum 5 ani de la o firma din romania, si 1000 ron pe un osciloscop owon cu acumulator 1Gs/s 2x100 Mhz, ambele noi daca ai rabdare poti gasi ceva bun la pret ok.

De multe ori acest instrument ma scuteste  de utilizarea osciloscopului, citeste bine tensiunea efectiva a unui semnal PWM pana la 200 khz, si are si citire factor de umplere, instrumentul a fost folosit intens si cablurile sunt inca bune, este de calitate, il folosesc si la egalizarea bateriilor Litiu titanat, si a altor feluri de baterii cu litiu.

True RMS masoara bine si in mediu zgomotos, surse in comutatie, celelalte pot da erori chiar daca zgomotul de frecventa mare este pe modul comun, de exemplu masori tensiunea continua la iesirea sursei, dar exista zgomot de comutatie intre aceasta iesire si pamant.

Pentru ohmertru sau capacimetru nu trebuie true RMS, merg si alea ieftine, daca mediul de lucru este zgomotos ar fi bun true RMS.

DSCN2782.JPG

DSCN2907.JPG

Editat de cavit

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock