Sari la conținut

Behringer EP 4000 EUROPOWER - clipping prea devreme / distorsiuni

Postări Recomandate

Salut ! Am 2 statii Behringer cu probleme:
Behringer EP 4000 EUROPOWER - no.1 - clipping prematur
Intra in clipping prea devreme (LED rosu clipping aprins), pe la 15W, incepe sa distosioneze, daca reduc potentiometrul LED-ul rosu inca ramane aprins cateva secunde si inca mai distosioneaza - dupa cateva secunde se stinge LED-ul rosu si merge fara distosiuni, insa doar la semnal redus.
Nu am DC pe iesire si nici idle curent.
DIP_SWITCH nu modifica comportamentul de clipping prematur.

Behringer EP 4000 EUROPOWER - no.2 - distorsiuni
Canalul stang distorsioneaza puternic
Tranzistorii verificati ca si diode = ok. Momentan, o parte din diode verificate = ok. O sa verific mai departe si restul.
Exista idle current - 0.5 A si DC pe iesire 3.5V, fara posibilitate de reglare din cei 3 semireglabili.
Daca cuplez sarcina, DC pe iesire scade la 0.05V si am semnal audio pe X21 / pin 7.
Fara sarcina, nu exista semnal audio pe X21 / pin 7.
In timp ce rotesc VR4 crescator distorsiunile dispar pentru o secunda ca si cum regimul tranzitoriu ar asigura polarizarea corespunzatoare.

00000001-service-Behringer+EP4000_01.jpg

Eu cred ca in ambele cazuri ai piese devalorizate sau defecte. In locul tau eu as verifica intai tensiunile continue fara semnal audio pe intrare, cum ar fi tensiunile pe diodele Zener de 5,6V = D75, D76. 

Faptul ca se modifica semnalul audio pe pinul 7 X21 cand conectezi o sarcina, asta inseamna ca trebuie sa vezi ce tensiune continua ai pe pinul 5 a lu IC4B.

Deci, verifica la ambele statii ce tensiunii continue ai.

1, La cum se manifesta problema va recomand intr-o prima faza sa verificati piesele electronice aferente driverelor de STEP + si -, construite in jurul lui LM311.

2. La problema asta va recomand sa verificati polarizarile in curent continuu cum se prezinta. Asa cum preciza si utilizatorul @ionut90 mai sus, verificati tensiunile pe acele diode Zener de 5,6V, De asemenea, alte tensiuni continue care ar trebui verificate (deci fara semnal audio dat pe intrarea amplificatorului) sunt urmatoarele tensiuni de pe rezistoarele: R102. R103, R106, R108, tensiunea de iesire fata de masa a amplificatorului operational IC4B, tensiunile de pe intrarile inversoare si neinversoare a aceluias amplificator operational precum si tranzistoarele din schema, in special cele de pe driverele de STEP+ si -.

Asadar, reveniti cu alte precizari dupa aplicarea indicatiilor precizate.

La 22.07.2021 la 19:56, donpetru a spus:

Asadar, reveniti cu alte precizari dupa aplicarea indicatiilor precizate.

Multumesc, cea cu clipping-ul s-a rezolvat, erau cateva rezistente de emitor 0.22 ohm / 3W arse. Le-am inlocuit si are deja o saptamana de cand merge bine.

La cealalta mai e de lucru ca e tare umblata si dupa 2-3 de functionare se incinge desi n-are initial idle current si nici nu autooscileaza. Probabil finali fake , off-specs, ramane de vazut.

Daca merge la 50% volum este ok 8 ore, insa spre maxim dar pana la clipping, in 2 ore se incing finalii din ce in ce mai tare.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock