Sari la conținut

Consultanta alegere condensatori decuplare pentru surse de putere energetica solara.

cavit

Postări Recomandate

Am nevoie de ajutor in alegerea condensatorelor potrivite.

Am studiat condensatoarele cu film din plastic, fie poliester, fie polipropilena, si nu stiu care sunt mai bune, la cele de poliester pentru 10uf/250vdc ce am eu nevoie n-am gasit referinte despre ESR, ESL, dar lumea spune ca in genere poliesterul este mai bun pentru astfel de aplicatii ca polipropilena, m-am orientat dupa un lucru simplu, grosimea terminalelor, la cele de polister am vazut de 0.8, la polipropilena de 1.

Chiar nu stiu ce condensator sa aleg, am luat unele cu polipropilena cu 4 ternimale de 1.25, dar alea sunt la 600vdc, si sunt cam voluminoase pentru aplicatia mea, cele de poliester sunt mici ca volum, dar cu siguranta am nevoie de mai multe, cel putin 3buc in paralel.

Exista si alte tipuri de film de plastic, daca stiti voi unele mai porivite va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Pana la urma am pus condensatoarele cu polipropilena cu esr de 1,5 miliohm 10micro/600v, desi e exagerat, am 150v, dar altele care sa inspire incredere nu am avut, merge cu ele.

Astea au 4 terminale de 1,25, poliester 8,2uf/250 au 2 terminale de 0.6 unele 0.8 altele, nu prea eram convins ca poate trece curentul de riplu de 20 a prin ele.

Link spre comentariu

Din cat mai stiu cele cu poliester sunt notate mkt si cele cu polipropilena mkp, eu am puse doar mkp acum la invertor de sudura si vad ca nu-s probleme dar nu de mult timp am inceput sa-l folosesc deci urma va alege daca alegerea a fost corecta sau nu.

Un mkt mi-a explodat in teste la alt invertor de sudat care nu l-am mai terminat, a explodat destul de urat sarind bucati din plastic si mi-a afumat masa si a lasat urma in perete, de atunci m-am invatat minte si cand mai fac experimente pun un plastic transparent peste  condensatori sau alte componente predispuse la explozie, chiar nu patisem niciodata cu un condensator din plastic sa explodeze asa violent ca m-am si speriat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock