Sari la conținut

Constructie statie de incarcare automobil electric !

dan_e

Postări Recomandate

V-ati gandit voi daca se merita reprodusa DIY o statie de incarcare automobil electric ? Am vazut prin comert niste preturi destul de piperate, peste 700Euro ceva ca lumea. S-ar putea reproduce, deoarece, cred, ca nu este foarte complexa, nu! Dar niste scheme electrice de unde sa ne inspiram cunoaste cineva ? :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am intrebat si eu daca poti incarca un EV direct de la un string de panouri solare, am primit raspuns ca in principiu da, daca asiguri tensiunea necesara bateriei, uzual 400v, se poate folosi un simplu convertor boost ori buck in functie de lungimea stringului, ar tebui sa aibe un modul cu controller care sa comunice cu BMS ul masinii, sa opreasaca incarcarea atunci cand bateria este plina, daca nu, fie te asiguri ca nu risti sa supraincarci, fie  limitezi tensiunea maxima de incarcare.

Nu cred ca exista interesul sa incarci acasa cu 30 kw, exista interesul sa incarci cu energie solara caci altfel incarci la o statie unde este gratuit.

Poti pune sistem de 30 kw sau mai mult, dar in cazul acesta statia de incarcare este ieftina comparativ cu restul.

Daca reusesti sa incarci cu 3kw cu o electronica minimalista poti iesi in avantaj, am 3 kw instalat iar chargerul meu chiar este minimalist, este un convertor buck cu un tranzistor si o dioda cu carbura, pe care le puteti procura cu 30 ron amindoua, tot convertorul ar putea costa in jur de 300lei, sau mai putin daca luati pasivele din recuperari.

Daca la chestia asta reusesti sa atasezi un arduino care comunica cu masina, ai facut un incarcator solar pentru masina electrica.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Exista incarcare gratuita si statie de incarcare romneasca.

https://www.paginademedia.ro/2019/12/p-ai-masina-electrica-de-unde-iti-poti-lua-o-statie-de-incarcare-la-tine-acasa-unde-iti-incarci-masina-gratis-in-bucuresti/

Personal iau ev doar daca il pot incarca la soare in gradina fara nici un  fel de tangenta cu reteaua de electricitate, EV -urile noi sunt scumpe chiar si dacia spring este 18 keur, probabil unul SH putin utilizat este optiunea accesibila.

AM gasit ww e up la 12keur 3500 km, rezonabil

Editat de cavit
Link spre comentariu

Daca ai o curte unde tii masina acolo eu mi-as face o statie de incarcare D.I.Y. dar trebuiesc puse in balanta si avantajele si dezavantajele. Adica, eu nu am stat niciodata sa vad cat costa una DIY.
Ce ma ingrozeste pe mine in chestiunea asta este urmatoarea problema: daca vrei sa ai timp mici de incarcare iti trebuie putere instalata mare la casa si asta inseamna ceri la Electrica putere suplimentara pe care ei o pot onora sau nu. In multe cazuri, depinde de zona geografica, nu.

Si acum se complica lucrurile.

Editat de ionut90
Link spre comentariu

De ce musai sa incarci cu putere mare, asta e valabil doar pentru taximetristi, pentru ceilalti este un moft, pe prbriul buzunar, incude si scurtarea vietii bateriei.

Sa realizezi 30-50kw DIY, mai bine iei de fabrica, si daca totutsi tii mortis, trebuie sa apelezi la driverele pe fibra de plastic, pe care personal le-am incercat si sunt foarte multumit de ele exceptand pretul.

Un best fit pentru aplicatia asta este acel frontend bidirectinal cu PFC.

https://www.st.com/en/evaluation-tools/stdes-pfcbidir.html

Puteti face DIY asa ceva? altfel veti irosi energie si veti introduce puteri reactive si deformante pe care abia asteapta sa vi le taxeze cu cat vor ei, deoarece, nu sunt acceptate de termenii contractuali.

Va puteti trezi cu o factura ca dati fuga sa cumparati o statie omologata, si nu aveti ce comenta caci puterea deformnta si reactiva nu este acoperita de clauzele contractuale.

Personal ma ghidez dupa principiul ca energia elecrica este cel mai facil mod de a face bani, exceptand proprietarii de mine de aur sau diamante sau proprieteatii de exploatari petrol gaze.

Prin urmare este mai comod sa o produci decat sa o cumperi.

• Thanks 2
Link spre comentariu

Vazusem un review la o statie de incarcare auto GeWiss pe youtube:

Si am vazut ca trimite 230V direct spre masina sau nu am vazut eu bine?

Eu la statii de incarcare de modelul asta ma gandeam sa le reproduc DIY !

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock