Sari la conținut

Inlocuire potentiometre normale cu unele multi tura.

George Carlin

Postări Recomandate

Va salut domnilor,
am o sursa de 32V si 10A cu potentiometre pt. reglaj fin si brut pe tensiune si curent.
Potentiometrele sunt de 5K si au cate un altul de 500 ohmi inseriat. Vreau sa renunt la cele de 500 ohmi iar pe cele de 5K sa le
inlocuiesc cu unele multi tura. Am deja de la Bourns 3 bucati de 5K/ 2W din ce am gasit la cautare.
Fiind bobinate imi influenteaza in vreun fel functionarea sursei? Pe tensiune s-a defectat potentiometru pe reglaj fin si fluctueaza
cand incerc sa am o valoare fixa. Pot aparea auto oscilatii sau alte incoveniente?
Am spatiu in interior iar daca tot inlocuiesc vreau sa utilizez potentiometrele acelea pt. ca am reglaj mai precis.
Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Potentiometre multitura s-ar merita utilizate pe reglaj fin tensiune doar daca intentionati sa reglati cat mai precis tensiunea de iesire la nivel de mV (sau la a treia zecimala), in caz contrar e o complicatie, in foarte multe situatii, inutila. Dar, in fine, puteti experimenta practic ca sa va convingeti. S-ar putea ca modul de reglaj sa va multumeasca!

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock