Sari la conținut

Euroscart si S-video

SIG

Postări Recomandate

Am un video recorder (VCR)care are iesire Euroscart.

Vreau sa descarc casete VHS in calculator.

Placa de captura a calculatorului are mufe de intrare video composite(RCA) si S-video.

Am la indemana un adaptor Euroscart care ca iesiri video fie mufa RCA,fie mufa S-video,si care il cuplez la VCR.

Bineinteles ca ma intereseaza sa folosesc mufa S-video(calitate mai buna a imaginii decat prin mufa RCA(composite))

Problema este ca daca merg pe S-video in calculator imi apare imaginea mai stearsa dpdv al culorilor,plus niste dungi,parca de bruiaj.

Intrebarea mea este:

Sunt aceste adaptoare Euroscart - S-video compatibile pe orice video?(am impresia ca ceva nu e compatibilin cazul meu,dar nu stiu ce)

Daca insa de exemplu descarc in calculator prin S-video de pe camera de filmat merge OK,deci problema este exclusiv cu VCR-ul meu si adaptorul respectiv.

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am identificat de pe site-ul recomandat(mersi) corespondenta pinilor Euroscart cu cea a pinilor mufei S-video ale adaptorului.Sunt asa si la adaptorul meu.

Ma gandesc,poate ca video-ul meu nu da la iesire semnal video corespunzator (adica luminanta(Y) si crominanta© separate) cum cere un cablu S-video.

VCR-ul are iesire Euroscart dar asta inseamna automat ca si separa luminanta de crominanta ptr. a conecta un cablu S-video?Sau doar VCR-urile mai scumpe(mai semiprofesionale) stiu sa separe Y de C?

Mersi.

Link spre comentariu

VCR-ul are iesire Euroscart dar asta inseamna automat ca si separa luminanta de crominanta ptr. a conecta un cablu S-video?Sau doar VCR-urile mai scumpe(mai semiprofesionale) stiu sa separe Y de C?

Mersi.

Aveti dreptate,nu toti fabricantii care echipeaza aparatele cu conector Euroscart,cableaza integral semnalele pe el.

Link spre comentariu

Pe mine ma interesa sa scot cel mai bun semnal din video-ul meu.

Adaptorul meu Euroscart avand iesire video composita(RCA) si alta S-video,eram tentat sa foosesc iesirea S-video.

Dat fiind ca majoritatea VCR-urilor nu cred ca separa Y de C pe iesirea lor Euroscart nu ma mir de ce nu prind mai bine,chiar mai rau,decat pe iesirea video composita.Deci S-video se poate folosi doar la device-urile care chiar separa Y de C.

Voi folosi iesirea video RCA a adaptorului.

1.Daca insa a-s' lucra cu un video semiprofesional acesta ar' scoate prin euroscart separat Y de C intr-adevar?

2. Am vazut la semnificatia pinilor Euroscart ca poate transmite semnal video separat pe componente(rosu,verde,albastru).Deci ar' transmite semnal mai calitativ decat S-video?

Mersi.

Link spre comentariu

Am vazut la semnificatia pinilor Euroscart ca poate transmite semnal video separat pe componente(rosu,verde,albastru).Deci ar' transmite semnal mai calitativ decat S-video?

Mersi.

Cu conditia ca receptorul sa poata lucra cu semnalul R.G.B.(este semnal de monitor color0.

Link spre comentariu

Semnalul RGB + sincro este cel mai "curat" si are avantajul ca fiecare culoare poate fi prelucrata separat. Asta in sistem profesional. Chiar daca

ai avea un VCR profesional, va trebui sa ai si o placa video pe masura.

In situatia ta, cea mai buna solutie este calea de semnal videocomplex, suficienta si pentru cei avansati. A lucra profesionist inseamna in primul rand a avea cunostinte vaste in domeniu si abia apoi aparatura performanta.

Link spre comentariu

Euroscart este intr-adevar un mod de transmitere calitativ al semnalului video,ca si mod cum a fost gandit.

Insa ma intriga ca si cele mai jafuri video recordere au iesire Euroscart.

Atunci inseamna ca e doar o chestie de impresie comerciala.Daca ar' fi onesti ar'pune iesire ptr. video RCA ptr. videouri-le care nu pot sa separe ptr. iesire luminanta de crominanta,ce sa mai vorbim de iesire pe componente(RGB).

Link spre comentariu

Pentru un utilizator obisnuit, chiar unul foarte pretentios, calitatea semnalului videocomplex este suficienta. Calitatea mai proasta a imaginii furnizate de un echipament de larg consum nu vine (numai) de la electronica, ci de la mecanica (turatia inconstanta a motorului, capetele de redare/inregistrare, ghidaje mai putin precise, etc).

Link spre comentariu

• 1 month later...
plus niste dungi,parca de bruiaj.

Este din cauza cablului euroscart de calitate proasta (chinezesc), ce are sectiune minima la firul de masa. Rezolvarea este simpla: Cumperi circa 2 metri de cablu litat de instalatii auto cu sectiune de circa 2 mm2 si legi intre suruburile de masa ale calculatorului si aparatului video si vei scapa de dungulite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock