Sari la conținut

corector de ton

DANY79

Postări Recomandate

Va rog, mai putina reclama, iar daca este necesar atunci puteti anunta direct utilizatorul folosind mesageria privata.

In privinta surselor de unde puteti cumpara potentiometre, o parte din ele au fost mentionate mai sus. Incercati totusi sa rasfoiti catalogul Farnell. Un potentiometru de calitate costa - parmise varianta mono - cel putin 5 Euro.

;)) faza e k de ceva vreme tot fac investitii pt o statie si nu prea se vede nimic ..si ma gandeam k de cumparat una e vro 200 ron iar de facut ..ajunge la vro 135 ron numa trafu si dak ar fi sa mai dau si 40 ron pe potentiometre ..unde ajung?

Un amplificator audio nou, realizat cu piese de calitate si la care ati depus si putin suflet, nu se poate compara cu un amplificator SH care oricand se poate defecta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un amplificator audio nou, realizat cu piese de calitate si la care ati depus si putin suflet, nu se poate compara cu un amplificator SH care oricand se poate defecta.
..asta e si motivul pentru care am continuat investitiile
Link spre comentariu

pretul potentiometrelor cat si constructia lor (ma refer la cele cu cursor mecanic) face sa dispara incet incet din echipamentele profesionale, acum se folosesc senzori capacitivi si potentiomere virtuale (de fapt ecrane lcd) - la fel se intampla cu aparatele de masura (osciloscope, generatoare de semnal) au tot mai putine butoane si potentiometre, e mai ieftin si mau usor de fabricat (plus ca se poate memora pozitia lor si salva sub forma de "preset")

R.

Link spre comentariu

sunt potentiometre digitale (adica numerice) dar care au intreri de UP-DOWN dar ai nevoie de niste leduri sa afiseze pozitia (sau atenuarea/amplif benzii de frecventa in cazul unui corector de ton) ca altfel nu stii pe unde te afli.

Idea e sa faci tot corectorul digital (DSP - digital signal processing) si atunci potentiometrele devin niste "coeficienti" care-i incarci in corector, Practic nu te mai joci cu pozitia potentiometrului si cu un numar, asta merge mana in mana cu un proiect de egalizator cu multe benzi, in loc sa ai 20 de potentiometre scumpe si mari, ai 20 de numere mici si dragute.

R.

Link spre comentariu

am gasit cateva integrate specializate in asa ceva(sa inlocuiasca un potentiometru obisnuit cu unul digital adik doua butoane) singura problema e k nu prea se gasesc ..daca stiti careva cateva integrate specializate in asa ceva il rog sa ma ne informeze si pe noi

Link spre comentariu

• 5 years later...
  • 1 year later...

TA7360P este un circuit integrat cu performante sub medie. Spre exemplu, coeficientul THD este destul de mare pentru un corector de ton (a se vedea imaginea atasata).

Deci, in nici un caz nu este un circuit integrat de corectie de ton pentru aplicatii Hi-Fi. Sunt solutii mult mai bune care isi merita banii.

attachicon.gifTA7630P.JPG

Daca doresti sa faci un corector de ton de calitate atunci nu iti recomand sa faci unul cu corectie in tensiune. Deci iti recomand sa mergi pe varianta asazis clasica cu niste potentiometre de buna calitate (atentie, nu turcisme din comert). Am postat mai multe versiuni de corectoare Hi-Fi de calitate, scheme asemanatoare fiind utilizate in mixere audio profesionale ale unor firme de prestigiu ca Dynacord, Mackie etc. Un exemplu este acesta:

attachicon.gifcorector...calitate.JPG

Intentionez sa fac scot aceasta schema de corector sub forma de kit. Momentan ramane sa finalizez cablajul care il voi concepe astfel incat sa fie echipat cu potentiometre de calitate diferita dupa posibilitatile fiecaruia si scopul propus. As putea prezenta si varianta cu componente fara potentiometre, asta daca intereseaza.

don petru cu respect se intimpla sa mai aveti un kit din acesta am un amplificator destul de calitativ dar corectorul este distrus   ma puteti ajuta cu un chit---cu respect.

Link spre comentariu

@cataprofu,

Kitul despre care s-a vorbit in acest topic a fost produs de firma Adelaida. Va referiti la acest kit sau la una din recomandarile mele din acest topic ?

Apropo de kituri de corectoare de ton, recent am avut putin timp liber sa pun la punct in simulator o schema mai veche, e vorba de o clona AS15201 dar mult mai cosmetizata. De fapt, am ajuns la doua versiuni de scheme care au la baza acelasi corector de ton. O sa deschid un topic referitor la cele doua scheme, urmand ca in cursul acestui an, cat mai repede posibil, sa finalizez un cablaj restant de foarte mult timp. Deci, urmariti rubrica de Amplificatoare Audio, pentru ca, in cursul zilelor urmatoare voi deschide acest topic, unde voi propune spre dezbatere doua topologi de amplificatoare cu corector de ton (deci, pe acelasi cablaj se vor regasi ambele canale, cu alimentator si tot ce trebuie, asemenea cablajului AS15201). 

Link spre comentariu

a-ti imbunatatit si schema AS15201 sau decat corectorul de ton?....personal sunt interesat pentru ca am incercat amplificatorul, se aude bine, si mi-ar placea sa-l imbunatatesc si eventual sa-i adaug si corector.....succes

Link spre comentariu

Schema corectorului de ton a ramas aceeasi (cel putin in stadiul actual, de simulare pe calculator) dar am mai adaugat un mic preu si doua tipuri de amplificatoare audio, pe care as dori sa le dezbatem, pentru ca cu siguranta vor fi mici comentari pe tema asta. O sa deschid topicul respectiv cat mai curand posibil (s-ar putea chiar in seara asta).

Link spre comentariu

• 7 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock