Sari la conținut

corector de ton

DANY79

Postări Recomandate

AD_0012M.pdfAs vrea sa cumpar de la a********** acest corector de ton(AD-012M)vreau sa-l montez intr-un amplificator Sansui.Spuneti-mi si mie daca se merita sa-l cumpar pt ca nu stiu cam ce poate IC-ul acela TA7630P.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TA7360P este un circuit integrat cu performante sub medie. Spre exemplu, coeficientul THD este destul de mare pentru un corector de ton (a se vedea imaginea atasata).

Deci, in nici un caz nu este un circuit integrat de corectie de ton pentru aplicatii Hi-Fi. Sunt solutii mult mai bune care isi merita banii.

TA7630P.JPG

• Like 1
Link spre comentariu

donpetru sfatuiestema ce corector sa-mi iau, sau care ar fi cel mai indicat circuit integrat pentru aplicatia asta?Si o schema cu el daca ai.Care crezi tu ca ar fi bun si cu distorsiunile cele mai mici.O sa ma apuc sa-l fac.Vad ca in comert nu e nimic serios cred.Ii intereseaza doar profitul la unele firme ''no name'' nu si calitatea.

Link spre comentariu

Daca doresti sa faci un corector de ton de calitate atunci nu iti recomand sa faci unul cu corectie in tensiune. Deci iti recomand sa mergi pe varianta asazis clasica cu niste potentiometre de buna calitate (atentie, nu turcisme din comert). Am postat mai multe versiuni de corectoare Hi-Fi de calitate, scheme asemanatoare fiind utilizate in mixere audio profesionale ale unor firme de prestigiu ca Dynacord, Mackie etc. Un exemplu este acesta:

corector_de_ton_stereo_de_inalta_calitate.JPG

Intentionez sa fac scot aceasta schema de corector sub forma de kit. Momentan ramane sa finalizez cablajul care il voi concepe astfel incat sa fie echipat cu potentiometre de calitate diferita dupa posibilitatile fiecaruia si scopul propus. As putea prezenta si varianta cu componente fara potentiometre, asta daca intereseaza.

Link spre comentariu

donpetru dar daca anulez corectia aia de medie se poate?Adica sa ramana doar bass-ul si inalta.Eu pe amplificatorul asta Sansui am doar bass si inalte ca potentiometre bineinteles si balansul.Iar potentiometrele sunt japoneze de 100K ci nu de 50K cum este in schema.O sa influenteze cu ceva?

Multumesc.

Link spre comentariu

Si as mai avea o intrebare.Daca folosesc NE5532P si la corector nu numai la preamplificator spun asta pt ca nu stiu daca gasesc sigur TL072CP dar NE5532P am o gramada de aceea te intreb.

Iti multumesc inca odata ca ai rabdarea sa ma asculti si pe mine.

Link spre comentariu

donpetru dar daca anulez corectia aia de medie se poate?Adica sa ramana doar bass-ul si inalta.Eu pe amplificatorul asta Sansui am doar bass si inalte ca potentiometre bineinteles si balansul.Iar potentiometrele sunt japoneze de 100K ci nu de 50K cum este in schema.O sa influenteze cu ceva?

Multumesc.

Corectia "de medii" puteti sa o anulati, problema e ca punctele de corectie ramase (joase si inalte) nu mai pot sa faca o corectie corespunzatoare. Spre exemplu, corectia "de inalte" actioneaza intr-o oarecare masura si asupra frecventelor medii. In cazul unor corectoare pe trei caii, punctul de accentuare si atenuare a frecventelor inalte este usor mai ridicat ca in cazul corectoarelor audio pe 2 caii. Prin similitudine, acelasi lucru se poate spune si despre punctul de corectie a frecventelor joase, cu observatia ca frecventa de accentuare/atenuare poate fi mai coborata. In cazul schemei de corector postata nu va recomand sa renuntati la frecventele medii.

Si as mai avea o intrebare.Daca folosesc NE5532P si la corector nu numai la preamplificator spun asta pt ca nu stiu daca gasesc sigur TL072CP dar NE5532P am o gramada de aceea te intreb.

Iti multumesc inca odata ca ai rabdarea sa ma asculti si pe mine.

Diferenta dintre NE5532 si TL072 nu e chiar minora, dar puteti testa montajul inlocuind TL072 cu NE5532. Din pacate, facand aceasta inlocuire nu va pot garanta 100% aceleasi performante de corectie. Ramane sa ne confirmatii dvs. practic care a fost rezultatul si daca va multumeste.

Link spre comentariu

Da acum am inteles cu anularea mediei din corector si as vrea sa fac corectorul asta dar nu prea imi foloseste pt ca el este pe 3 cai si mie imi trebuie pe doua cai.Cum am mai spus mai sus amplificatorul are potentiometrele de bass si inalte si nu as vrea sa gauresc panoul frontal ca sa mai adaug un pot.de medie,apoi sa caut pot.original etc.mai stric si esteticul intelegeti dumneavoastra.

Daca puteti sa i-mi dati o schema pe doua cai cu un C.I. de zgomot redus v-as fi foarte recunoscator.

Nu vreau sa par lenes ca nu caut pe google sau pe forum dar nu prea stiu cu corectoarele.preamplif. astea care C.I.este cu zgomot redus care nu se preteaza pt schema aia s.a.m.d.

Va multumesc inca odata.

Cu respect.

Link spre comentariu

Daca puteti sa i-mi dati o schema pe doua cai cu un C.I. de zgomot redus v-as fi foarte recunoscator.

cea mai simpla varianta ca sa obtineti un corector de ton pe doua caii este sa apelati la schema postata anterior unde sa renuntati la partea de medii si sa modificati valorile condensatoarelor C3=C4=C16=C17=22...33nF, respectiv C8=C9=C25=C26=22nF.

Sau ati putea realiza schema urmatoare (atentie! nu are preamplificator audio):

corector_de_ton.gif

Link spre comentariu

cea mai simpla varianta ca sa obtineti un corector de ton pe doua caii este sa apelati la schema postata anterior unde sa renuntati la partea de medii si sa modificati valorile condensatoarelor C3=C4=C16=C17=22...33nF, respectiv C8=C9=C25=C26=22nF.

Sau ati putea realiza schema urmatoare (atentie! nu are preamplificator audio):

post-2-1205259772_thumb.png

Multumesc mult donpetru pt schema.

Preamplificator am pe un kit cu TDA7294 varianta stereo iar eu vin inaintea lui cu aceasta schema pe care mi-ati dato,nu?

Oricum va multumesc inca odata pt ajutorul pe care mi l-ati dat.

Link spre comentariu

• 3 months later...

NE5532 are in etajul de intrare a fiecarui amplificator operational tranzistoare bipolare fiind de fapt un operational realizat numai din tranzistoare bipolare in tehnologie monolitica. TL072 are numai in etajul de intrare a fiecarui amplificator operational tranzistoare J-FET, lucru care ii confera printre altele si obtinerea unei viteze de raspuns mai mari fata de NE5532, lucru foarte util mai ales cand veni vorba de reproducerea frecventelor inalte.

OBS! Din punct de vedere a reproducerii semnalului muzical urechea umana nu poate percepe diferentele rezultate in urma compararii celor doua datasheet-uri: TL072 si NE5532, si ca drept urmare utilizarea acestora se face in marea majoritate a cazurilor in functie de: pretentiile aplicatiei audio, pretentiile proiectantului si nu in ultimul rand: costul circuitului ce se vrea obtinut.

Link spre comentariu

multumesc de raspuns...in concluzie pot utiliza linistit TL072 avand ocazia chiar sa se auda mai bine ..(dak pot sesiza)?.. iar pentru interesati am facut si o proiectie la corectorul respectiv ..o sa revin si cu notatiile pentru a putea fi folosita ..momentan astept pareri despre cum arata si functionare doar ce se vede post-1470-1213653305_thumb.jpg

Link spre comentariu

dreamer, nu ai figurat pe cablaj care este intrarea si iesirea. A iesit misto cablajul dar pana nu ne spui care e intrarea si iesirea nu prea putem sa-ti spunem daca cablajul e bun.

P.S. Am mai vazut cablaje realizate misto dar aveau un brum de mama focului si nu alta - iti venea sa arunci pe geam montajul yes.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock