Sari la conținut

Proiectoare iluminat exterior cu telecomanda

ola_nicolas

Postări Recomandate

Caut de urgenta unele precizari de la cei care au experimentat iluminatul exterior cu proiectoare LED cu telecomanda. Nu este nici macar o ora de cand un alt topic asemanator a fost deja deschis, dar considerand ca specificul informatiilor este cu totul diferit, am deschis si eu acest topic. In esenta, este vorba despre o intensificare (fara precedent in zona) a activitatii hotilor. De bunaseama ca acestia prefera sa atace noaptea. De vreo cateva saptamani, au fost foarte putine noptile in care cainii nu au dat alarma. Orele sunt alese cu mult dupa miezul noptii ( in intervalul orar 3.00... 5.00) atunci cand somnul este mai adanc. De fiecare data am reusit sa gasesc numai urme ale trecerii lor prin zona, cum ar fi gardurile din plasa de sarma aplecate si deformate permanent, etc. Nu am reusit sa surprind nici-unul in timpul incercarilor de escaladare a gardurilor. Pentru sisteme de camere de urmarire, nu am resurse. M-am gandit sa fixez 3... 4 proiectoare LED de 50 W in punctele cele mai "vizitate" de hoti. M-am lovit insa de mai multe probleme, care complica mult instalarea unui sistem de proiectoare eficient. In primul rand am eliminat de la inceput proiectoarele cu senzori de miscare, deoarece acestea actioneaza de obicei cu mult inainte de tentativa infractorului de a escalada gardurile. Acest lucru il face sa renunte pentru moment, dupa care cu o simpla prastie va distruge proiectorul in timpul zilei, cunoscandu-i deja pozitia. Acest lucru il stiu de mult timp, inca de prin anii 90, cand de asemenea exista o activitate infractionala zonala intensa. Pe atunci montam becuri cu neon de putere mare, pe care eram obligat sa le aprind imediat dupa lasarea intunericului. Hotii veneau ziua la o distanta de cateva zeci de metri de becuri si dintr-una sau mai multe incercari le spargeau cu prastia. In al doilea rand, gardurile cele mai vizitate de hoti sunt situate la distante mari de casa si deci de sursa de energie. De aceea, avand o priza de 230 V instalata undeva in apropiere (6... 10 m distanta) nu am alta varianta decat sa alimentez de acolo. Acest lucru ma obliga sa amplasez intrerupatoarele undeva prin apropiere. Din nou este o chestie neconvenabila. Pana ajung eu acolo ca sa actionez intrerupatoarele, dispare orice hot. De aceea, calculul imediat pe care mi l-am facut este sa utilizez proiectoare cu telecomanda. Si aici ma lovesc de aspectul asigurarii "surprizei". Pentru o cat mai eficienta actiune, ar trebui ca toate cele 3 sau 4 proiectoare sa le aprind simultan cu aceeasi telecomanda. Oare este posibil acest lucru?! Stie cineva amanunte?! Ideea este ca in cel mai rau caz sa pot identifica hotul, chiar daca nu pot sa-l capturez si sa-l predau politiei, deoarece in cele mai multe cazuri, hotii sunt cei care cunosc bine zona, si anume vecinii apropiati, sau cei care te viziteaza foarte des cu diferite treburi.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se poate face destul de usor cu ajutorul unui Sonoff RF (https://sonoff.tech › product › rfr2
SONOFF RFR2: Wireless Smart WiFi Switch RF Switch | SONOFF Official)

Aceasta are posibilitatea sa comandati prin telefon sau prin telecomanda.

Prin telefon se poate actiona de oriunde, singura conditie ca in locul unde se va monta Sonoff-ul sa aveti acoperire internet. 

Exista pe piata si alte solutii de la multi producatori, asemanatoare ca idee de functionare.

Link spre comentariu

Comanda prin telefon este in mod evident inutila in acest caz. In ceea ce priveste senzorii de miscare, ei sunt buni numai ca "sperietoare". Exista in zona destui care si-au instalat senzori de miscare, dar pe care i-au vizitat hotii. Hotii din mediul rural nu se intimideaza decat de existenta si actiunea proprietarului. Eu nu vreau sa rezolv problema doar din punct de vedere "procedural", ci vreau sa previn insasi efractia. Intre timp fiul meu nu a mai avut rabdare si a cumparat trei reflectoare LED, insa fara sisteme de telecomanda. Mi-a mai ramas insa solutia utilizarii unui intrerupator cu telecomanda - ceva de genul: https://storage.googleapis.com/backupmateriale2018/catalog/116339.pdf

Reflectoarele Led sunt deja amplasate. Acum fac "prospectiuni" si in legatura cu achizitionarea inrerupatorului wireless. Poate exista ceva recomandari!? ...

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

A preveni, inseamna a-l impiedica pe hot sa fure. A telecomanda ceva prin telefon, nu inseamna preventie. Nu ma intereseaza! Dupa ce te-au "usurat" hotii, nu mai esti decat o victima, chiar daca ai telelecomanda prin telefon. Asa dupa cum spuneam, doar prezenta proprietarului la domiciliu si interventia lui energica il poate impiedica pe hot sa-si realizeze planurile. Deja au inceput sa apara pe la stiri cazuri de furturi din magazine prevazute cu camere de luat vederi. Asadar, nu acestea ii impiedica pe hoti sa actioneze.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Titlul topicului este "Proiectoare iluminat exterior cu telecomanda" - cand vi se sugereaza sisteme de telecomanda spuneti:

Citat

A telecomanda ceva prin telefon, nu inseamna preventie.

mai precis cum vreti sa apridenti luminile respective?  ce eveniment ar trebui sa le aprinda? miscare? sunet? ora?

poate e mai bine sa le aprindeti intre orele 2:00AM si 5:00AM.

RR

Link spre comentariu

@roadrunner: Postarea initiala a definit foarte precis la ce se refera topicul. Am repetat in plus, de cel putin doua ori ca nu ma intereseaza telecomanda prin telefon. Din punctul meu de vedere, acest lucru se subintelege in conditiile care conteaza pentru mine. Nu vreau sa pun cafeaua la fiert inainte de a ajunge acasa, ci vreau sa aprind mult mai repede si mai usor niste proiectoare care se afla intr-o zona izolata a curtii mele. Pentru ce m-ar interesa sa le aprind prin telefon?! Cine a fost trezit in puterea noptii de hoti, stie ca singurul telefon care se impune este la politie. Problema este ca politia actioneaza "in reluare" si niciodata nu va interveni la timp pentru prevenirea jafului, poate doar in SUA!? Altcineva, daca il intereseaza subiectul dintr-un alt punct de vedere, poate apreciaza informatia respectiva. Dar pentru aceasta trebuie sa-si expuna aici acel punct de vedere. Asadar inainte de a aprecia ce este ontopic si ce nu, ar trebuii sa se citeasca complet prima postare.

Acum 22 ore, roadrunner a spus:

mai precis cum vreti sa apridenti luminile respective?  ce eveniment ar trebui sa le aprinda? ...

Daca ai fi citit prima postare, ai fi vazut ca am precizat ca eu sunt trezit de caini intre orele 3 si 5 dimineata. Am mai precizat ca utilizarea senzorilor de miscare, sau a altor "evenimente" asemanatoare care ar aprinde luminile inainte ca hotul sa incalece gardul, nu ar face decat sa-l previna asupra pericolului, dupa care, cunoscand pozitia reflectoarelor, va veni ziua si le va distruge cu o prastie. Pana constat si remediez eu problema tehnica, el poate actiona nestingherit. Asadar, singurul eveniment care ma intereseaza este sa aprind eu personal lumina, exact in momentul in care hotul escaladeaza gardul, su putin dupa ce l-a escaladat, astfel incat sa pot sa-l identific, si daca este posibil chiar sa il capturez. Doar stiind cine este hotul, inseamna (din punctul meu de vedere) ca am rezolvat problema. In momentul in care l-am identificat cu siguranta, pot sa fac si o plangere intemeiata la politie, cu acuzatii precise. Orice alt "eveniment" de automatizare care doar sperie hotul (dupa parerea mea) nu inseamna decat echivalentul montarii unor "sperietori de ciori". Prin urmare, ma intereseaza o telecomanda (bunaoara precum cea de la televizor) pe care sa o fixez undeva la indemana, la iesirea din casa, de unde sa aprind eu personal reflectoarele aflate intr-o alta zona a curtii. Poate ca acum s-a inteles pozitia mea.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Asa dupa cum am mai mentionat, chestiunea tehnica pentru care am deschis subiectul s-a modificat din cauza faptului ca nestiind ce urmaresc eu, fiul meu a cumparat doar niste reflectoare obisnuite, fara telecomanda. Reflectoarele au fost deja amplasate pe pozitii asigurand o zona iluminata destul de intinsa. Problema de actionare eficienta o voi rezolva cu ajutorul unui singur intrerupator cu telecomanda, care va aprinde simultan cele trei reflectoare. Maine ma voi duce sa aleg si sa cumpar si acest intrerupator cu telecomanda. Deja problema care ma framantat initial, nu mai exista. Si anume daca trei reflectoare cu sistem wireless inclus, se pot aprinde cu ajutorul aceleiasi telecomenzi?! Prin utilizarea unui singur intrerupator telecomandat, problema este sigur rezolvabila. Asadar din punctul meu de vedere acest topic nu mai este necesar. Daca altcineva are orice fel de alte probleme cu reflectoarele telecomandate, atunci poate sa utilizeze acest topic, definind propriile conditii. In caz contrar el se poate inchide.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Am revenit ca sa mentionez ca in final nu am utilizat nici intrerupatoarele, ci doar niste prize cu telecomanda. Solutia a fost si ieftina  (probabil cea mai ieftina dintre cele disponibile pe piata) dar si simplu de implementat. Nemaifiind necesar sa montez intrerupatoare, am economisit in primul rand multi metri de cablu trifilar. Apoi legaturile in doze au fost mult mai simplu de realizat. In final, am extins instalatia, astfel incat am acoperit intreaga curte cu surse de iluminare (putand practic sa fac lumina ca ziua) dar si o mica portiune din gradina mea si cea a vecinului. care erau preferate de hoti pentru patrundere. Telecomanda avand trei canale, poate aprinde lumina pe tot atatea portiuni, dar si simultan printr-un singur click. Puterea totala instalata suplimentar in acest mod, nu depaseste 400 W. Ce s-ar fi intamplat daca as fi montat senzori de miscare?! Totul ar fi costat mai mult si ar fi complicat instalarea. In plus, orice pisica, caine, sau pasare trecand prin zona, ar fi aprins lumina (inclusiv ziua) de zeci de ori in 24 de ore. Consumul real de energie ar fi fost mult mai mare, iar eficienta redusa. Daca as mai fi pus si o alarma sonora pe timp de noapte, atunci orice animal cu activitate nocturna m-ar fi trezit la ore imposibile. Probabil ca dupa cateva nopti de nesomn as fi renuntat la alarma. In realitate, am o alarma foarte eficienta prin cei 8 caini pe care ii hranesc si care dau arareori alarme false. In plus alarmele pe care le dau sunt personalizate. Intr-un fel latra la un caine strain care da tarcoale si cu totul altfel latra atunci cand subiectul este un om. In rest Toate Bune.

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock