Sari la conținut

Postări Recomandate

Iata aici un exemplu de design

https://www.st.com/en/evaluation-tools/stdes-pfcbidir.html

Firmware-ul pentru ea se poate downloada gratuit, deja l-am dowloadat, problema este ca se gaseste greu, trebuie o precomanda pentru ea

Proiectul acesta este pentru programatorii de DSP, dorinta este de a crea un modul universal, care sa poata functiona atit ongrid cat si offgrid, si sa poata accepta si alte surse de curent alternativ cum ar fi un generator local sau alte invertoare.

Functionalitatea lui este de transformator bidirectional ac/dc care sa includa si o bucla de control al factorului de putere.

Designurile existente au functionalitatea limitata din soft, dorinta este ca acesta sa permita tot ce poate convertorul in sine, adica sa poata functiona atit ongrid cat si offgrid, sa poata functiona cu curenti inegali pe faze inclusiv cu o singura faza.

Acest modul impreuna cu un controller solar si o baterie inteligenta la tensiune mare pot alcatui un sistem solar hibrid modular, controllerul si bateria sunt convertoare dc/dc controlate cu algorimii necesari pentru panourile solare si managementul bateriilor.

Arhitectura bateriei poate fi flexibila, in sensul ca tensunea sirurilor de celule poate fi diversa de la 48v de exemplu, la baterii cu tensuni mari cu sunt cele de autovehicul electric, convertorul dc/dc bidirectional o va adapta la tensiunea busului dc al modulatorului.

Un astfel de sistem are avantajul ca permite alimentarea consumatorilor atit pe partea de dc cat si pe partea de ac cu transfer bidirectional intre ele, cat si utlizarea surselor de putere atit pe partea de ac cat si pe partea de dc.

Editat de cavit
  • Thanks 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7272-modulator-trifazic-bidirectional-proiect-colectiv/
Distribuie pe alte site-uri

Nu e cu DSP are un microcontroller destul de obisnuit. (STM32G474RE) - din pacate cine poate programa si intelege buclele alea de control nu are timp de pierdut pe forumuri.

RR

As putea lua doar placa mica, forta mi-o fac si singur, softul acela este exemplu de design, nu prea are limitari, ar putea face aproape tot ce vrei.

Lucru ce nu mi place la limbajele object oriented este ca nu prea poti sa modifici, ca nu stii ce fac bibliotecile incluse.

ar mai fi o varinta sa iau kitul complet si sa-i rog sa mi faca niste patch-uri cu ce doresc eu, chiar si asa implementarea unui astfel de sistem pentru muritorii de rand costa destul de mult, cred ca acel kit e in jur de 1000 usd daca nu mai mult.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock