Sari la conținut

sursa LLC rezonanta design clasic patent sony revival

cavit

Postări Recomandate

llc1.pdfAm adapat acest design clasic pentru mosfet-uri, original era cu bipolare, am ajustat putin parametrii pentru a optimiza functionarea conform nevolior mele, in sensul sa nu mai consume mult in gol.

Am reusit sa obtin performate apropiate de una cu controller, dar acest design clasic, bruiaza mai putin, si este potrivit pentru un amplificator audio,

Conditia de functionare a acestei surse este ca frecventa de oscilatie a circuitelor din portile mosfeturilor fara tensiune aplicata pe bobina de control sa fie putin mai mare ca frecventa de rezonanta a a circuitului de forta fara sarcina in secundar, pentru a nu consuma mult in gol raportul de transformare al transformatorului de forta trebuie sa fie putin mai mic, dar nu cu mult decat raportul tensiunilor de intrare si iesire, altfel tensiunea la bornele primarului va fi semnificativ mai mare decat tensiunea de alimentare si va consuma mult in gol.

Sursa din exemplu scoate 70w, 30s si 50w nelimitat, acest exemplu foloseste 2 mosfeturi comune si ieftine, ea poate functiona cu alternativ redresat fara a avea nevoie de condensatoare de filtraj  (asa este cea din foto )ci doar unul de decuplare de 470nf, emuland astfel un transformator de tole de fier,, sursele echipate cu controller nu pot face asta.

Portile mosfert-urilor trebuie protejate cu cate 2 diode zenner de 12v in antiserie, am uitat sa le pun, poate o voi incarca cu diodele respective FARA ELE NU MERGE.

Am facut o varinta cu bipolare cu carbura de siliciu, insa acestea fiind oarecum exprimentale au o functionare nu tocmai optima, totusi mai buna decat varianta originala, poate functiona si fet cu nitrura de galiu, cu transnsformatorul  de comanda original sony nemodificat.

Impeuna cu amplificatorul audio cu simetrie completa cu banda la -3db de 500khz sau 1-2Mhz in functie de puterea dorita realizeaza un kit cu design clasic pentru nostalgici, care functioneaza suficient de bine si pentru zilele noastre.

DSCN2872.JPG

llc1.pdf

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock