Sari la conținut

Constructie variator pt strung de lemn

Postări Recomandate

• donpetru changed the title to Constructie variator pt strung de lemn

OFFTOPIC: Am mutat postarile din topicul cu scheme electronice de variatoare de tensiune intr-un topic nou. E mult mai bine aici.

ONTOPIC: Avand in vedere frecventa de functionare a schemei electronice prezentate si tinand cont de frecventa de lucru a acelui tor de ferita din sursele in comutatie, torul la care faceti referire nu reprezinta o alegere optima. Mai bine s-ar preta un transformator pe tole, clasic.

EDITARE ULTERIOARA: Acum am citit si pdf-ul postat. Corectez spusele anterioare. Acolo se recomanda un inel de ferita pentru constructia transformatorului de impulsuri pentru comanda tiristoarelor de tipul Hm200 rusesc sau ferite vechi romanesti cu permeabilitatea initiala ui=1800...2200 (f_max=100kHz). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cristi_74

Apropo, ce AL are un tor de ferita galben recuperat din surse PC ? Ai masurat ? Era bun sa faci o comparatie cu niste ferite romanesti cu ui=2200. Adica, spune acolo in articolul PDF ca sa bobinezi 60 spire pe astfel de ferita romaneasca. Masori inductanta si apoi compari inductanta la 60 spire pe torul de ferita galben recuperat din surse PC. Cu siguranta o sa fie ceva diferente! 

Link spre comentariu

@prog,nu ma pricep eu prea mult la teorie,dar parerea mea este ca aici nu are prea mare insemnatate valoarea inductantei,torul impreuna cu bobinajul aferent este doar un transformator de impulsuri(dupa cum spune si donpetru.Toata treaba este sa functioneze optim la fregventa impulsurilor.Nu vrea sa mearga,fac unul pe tole,sau pe o oala de ferita,raportul este simplu 1;1.Daca gresesc ,corectati-ma,nu este nici o problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock