Sari la conținut

Program modelare 3D elemente mecanice ?


ciro

Postări Recomandate

Stiu faptul ca imprimantele 3D vin cu un soft dedicat pentru modelare 3D ca sa fie interpretat de programul imprimantei, dar vroiam sa stiu daca se poate folosi un software universal (ex. Solid Works, Catia sau PRo-E) ? A incercat cineva sa construiasca un model 3D in unul dintre cele trei programe exemplificate ca sa fie ulterior folosit de o imprimanta 3D ? Presupun ca ar trebui exportat modelul intr-un anume format si daca da, cum se numeste acest format ? Va rog.

 

P.S. Sau poate cunoaste cineva, care este cel mai uzual software cu ajutorul caruia putem desena un decupaj pe o tabla (de Al sau tabla obisnuita), pentru a monta comutatoarele unui piputru ? Sau extensia fisierului celui mai folosit ? Spre exemplu, am auzit ca se poate utiliza si programe gen Corel etc. ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cam toate programele de CAD 3D stiu sa exporte in format STEP sau IGES.  Pentru imprimate 3D majoritatea au software care stie sa faca  import din cele doua formate.

RR

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, ciro a spus:

...poate cunoaste cineva, care este cel mai uzual software cu ajutorul caruia putem desena un decupaj pe o tabla ...

... Dupa cate inteleg eu, nu este vorba despre o modelare 3d, cum ar fi spre exemplu realizarea unei masti din cauciuc, precum cele din filme, ci doar de imprimarea unor repere speciale, cu cerneala sau toner, pe suprafetele unui obiect de o forma geometrica specificata. Nu am imprimanta 3d, dar presupun ca in astfel de cazuri, se pot utiliza programele in care s-a realizat modelul 3d al obiectului. Daca spre exemplu, am folosit la proiectare AutoCAD-ul, atunci vom imprima aceste repere tot utilizand AutoCAD-ul. Totusi, daca-mi este permisa o parere personala, eu as prefera sa trasez reperele (precum centrele diferitelor gauri) manual utilizand un subler de trasat, deoarece oricat de atenti am fi, nu vom reusi niciodata sa realizam spre exemplu o caseta perfecta, ca sa nu mentionez faptul ca la asezarea in spatiul de imprimare, ea poate avea erori de pozitionare, uneori chiar grosolane. In schimb, cu sublerul de trasat, eu pot corecta in mod dinamic aceste erori. Pozitionarea cu mare precizie a reperelor, precum centrele gaurilor pe fetele unei carcase, se impune numai la productia de serie mare, acolo unde oricare dintre 1000 de carcase trebuie sa corespunda cu oricare dintre 1000 de circuite PCB, continand potentiometre cu axe scoase la exterior. Atunci cand se realizeaza insa un astfel de produs, multiplicat cu 1000, sau mai mult, este mult mai rentabil sa se utilizeze tehnologii clasise de pozitionare in vederea trasarii si / sau prelucrarii gaurilor - cel putin in aceasta faza a tehnologiei de imprimare 3d.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ciro

Daca vrei sa faci numai o bucata si ai nevoie de un sablon poti s-o desenezi si in corel sau in orice program de grafica dar daca vrei sa faci o schita 2D care s-o convertesti mai tarziu (cu un program de CAM) pentru taiere pe o masina ar fi bine sa faci o schita intr-un program CAD.

RR

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 04.03.2021 la 21:16, roadrunner a spus:

cam toate programele de CAD 3D stiu sa exporte in format STEP sau IGES. 

Deci nu conteaza ce program 3D aleg, ci e mult mai important sa fie capabil sa exporte desenul 3D in format STEP si IGES. Perfect. Asta vroiam sa stiu. Mersi.

Editat de ciro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock