Sari la conținut

corector de ton 3 benzi

NAVRAS

Postări Recomandate

Am incercat sa fac acest corector de ton dar deocamdata fara succes...

Aveti intr-o poza statia mea... intr-o carcasa de sursa... trebuie sa mi cumpar peste cateva zile o carcasa mai buna.....

si langa este corectorul facut de mine... acu... deoarece este lucrat in doru lenii.... nu mi se aude cum trebuie.... am sunetul foarte slab... adica.... si la casti si la amplif... tre sa dau volumu la maxim... ca sa aud ceva foarte slab.... dar de mers merge.. adica dau mediile la maxim se aude ceva... dau la minim nu se aude nimic... dau la jumate... se aude extrem de incet....

I-am facut si cablaj... va rog sa imi spuneti daca l-am facut cum trebuie... sau dati-mi ceva indicatii cum ar fi trebuit sa il fac mai bine pentru ca este primul cablaj imrpiamt facut de mine in PCB expres... dar nici nu am mai lucrat in alt program pana acu....

post-681-1205059751_thumb.jpg

post-681-1205059865_thumb.jpg

post-681-1205060142_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. La aceasta schema de corector de ton va trebui sa-i atasati si un preamplificator audio.

2. In privinta realizarii practice am gasit "o greseala" pe care am subliniat-o in imaginea atasata mai jos:

observatie.JPG

Totodata as dori sa-mi spuneti daca ecranul potentimetrelor de corectie le-ati legat la masa ?

Link spre comentariu

T3 este la fel ca T1, sunt de tipul.... cilindru taiat.... si nu seamana cu cele pus de mine in schema.... doar T2 este la fel, cu patratelul in dreapta sus, dar nu am gasit decat acest tip de tranzistor pe expres pcb care este bun din punct de vedere al distantelor intre pini...

Puteti va rog sa imi recomandati un preamplificator pentru acest corector???... si unul pentru un microfon.... nu stiu ce sa aleg...

A... nu stiu ce sa zic, ce tip de microfon...

care este folosti cel mai des in uz personal.... adica ceva de genul, ""am acasa o combina sony de 10 milioane si ii pun un microfon ca vreau eu sa cant"....

O sa ma mai interesez sa vad care este diferenta... merci pt preamplificator

Link spre comentariu

Potentiometrele au fost introduse in cablaj, sunt logaritmice..... iar legaturile au fost facute cu fire neecranate.

Nu stiu ce vreti sa spuneti prin ecranul potentiometrelor...( dar de fiecare data cand puneam mana pe un potentiometru se auzea un bazait... si cum luam mana disparea)

pinul 1 l-am legat la masa... pinul 2 la puctul de intersectie intre C6 si R5, iar pinul 3 la R8... pentru bass... si la fel pentru celelalte....

o sa comand peste cateva zile cablajul imprimat... si o sa realizez corectorul asa cum trebuie.... o data cu un preamplificator stereo cu tda2320(daca folosesc acest preamplificator cu amplificatorul meu cu tda 7294... se intampla ceva???)... sugerat de dumneavoastra pe un topic.... o sa ii fac si lu ala un cablaj si o sa il postez aici pentru eventuale greseli.....

inca ceva.... eu nu imi dau seama unde am gresit cu acel cablaj acolo unde m-ati atentionat... dupa mine legaturile sunt facute cum trebuie....

Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa repar greseala.... eu consider ca dumneavoastra va uitati la schema si vedeti tipul acela de tranzistor cu patrat in partea dreapta sus si probabil ca alea sunt pnp, au emitorul in partea cealalta.... parerea mea... da nu prea ma pricep:) am facut decat un semestru de electronica in anul 2 la facultate si nu mai tin minte care e treaba exact cu aceste tranzistoare...

Link spre comentariu

Nu stiu ce vreti sa spuneti prin ecranul potentiometrelor...( dar de fiecare data cand puneam mana pe un potentiometru se auzea un bazait... si cum luam mana disparea)

Pai tocmai din cauza asta. Nu aveti ecranul (carcasa metalica a potentiometrului) la masa.

inca ceva.... eu nu imi dau seama unde am gresit cu acel cablaj acolo unde m-ati atentionat... dupa mine legaturile sunt facute cum trebuie....

Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa repar greseala.... eu consider ca dumneavoastra va uitati la schema si vedeti tipul acela de tranzistor cu patrat in partea dreapta sus si probabil ca alea sunt pnp, au emitorul in partea cealalta.... parerea mea... da nu prea ma pricep:) am facut decat un semestru de electronica in anul 2 la facultate si nu mai tin minte care e treaba exact cu aceste tranzistoare...

Conform cablajului imprimat postat, semnul patrat din dreptul capsulei tranzistoarelor semnifica faptul ca pinul din dreptul acelui "patratel" este emitorul tranzistorului. Dvs. cand ati montat tranzistoarele ati tinut cont de acest lucru ?

Link spre comentariu

Pai nu am tinut cont pentru ca nu stiam... m-am gandit ca daca suprapun piesa peste schema atunci imi funtioneaza cum trebuie,

desi eu pe cablaj la T1 si T3 am semnul de la un tranzistor cu patrat... in realitate ele sunt de tipul cilindru taiat..... iar ca pini se potrivesc ambele modele

Multumesc pentru informatii.... tot nu sunt sigur ce fel de microfon sa va spun dar... cred ca imi trebuie preamplificator pentru microfon electret...

Link spre comentariu

Ar trebui sa faceti modificarea. Mai exact "sa montati corect" tranzistorul T3. Emitorul acestuia nu se afla in baza lui T2 asa cum ati desenat dvs. cablajul. Mai in gluma, mai in serios, ca sa faceti modificarea asta nu "va trebuie 2 ani de facultate". Practica electronistului amator in general se rezuma la niste cursuri de practica facute prin clasa 10, 11 si 12 la liceele industriale "cu profil electronic". Facultatea este pentru un alt nivel (in special proiectare) pe care vi-l recomand sa-l atingeti prin studiu, noroc si multa vointa.

Totodata va recomand sa lipiti carcasa metalica a potentiometrelor la masa cu ajutorul unui cablu de genul celuia care se utilizeaza la conectarea incintelor acustice pe iesirea amplificatoarelor, sectiune 1,5mmp (sau puteti utiliza simplu niste pinii de la componente electronice cu care sa le faceti direct trimiterea pe carcasa preamplificatorului sau amplificatorului, conectata ulterior la masa).

Schema stiu ca functioneaza foarte bine (nu am realizat-o practic dar stiu pe cineva care a facut-o) dar mai stiu ca ii trebuie si un preamplificator audio (acum depinde si de amplificatorul audio folosit).

Link spre comentariu

Am terminat si preamplificatorul cu tda2320 facut la fel ca, corectorul de ton dar.. am un fasait destul de puternic... tot din cauza modului cum a fost facut( sunt sigur ca o sa mearga bine pe cablaj imprimat) ... dar si din cauza sursei ca e destul de veche si nu e filtrata bine.... am 12V si cam 1.5 A

daar... d'abea acu am vazut http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=21....

Ce inseamna intrare balansata si nebalansata... cu ce ma ajuta... am citit intr-un alt topic( da nu mai stiu care este...) ca daca ai intrare balansata atunci scade zgomotul de fundal de la placa audio... putin da scade.....( in acel topic un domn facea un preamplif cu ne5532 parca... si intreba ceva de genul" ma insel daca spun ca am intrare balansata cu acest preamplif" dceva de genul.... si dl. donpetru parca spunea ca " nu va inselati"

Ce altceva ar trebui sa mai stiu de acest tip de intrare.... cum am eu acu corector cu preamplificator ... am intrare balansata??

Este mai bine sa realizez cablajul al Dl donpentru decat ce am facut eu pana acu????... ca daca da o sa ma chinui in PCB expres sa il fac si o sa il postez si aici... Multumesc...

P.S. cam in cateva zile incep in sfarsit proiectul cu fet400

post-681-1205415138_thumb.jpg

post-681-1205415171_thumb.jpg

post-681-1205415188_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ce inseamna intrare balansata si nebalansata... cu ce ma ajuta... am citit intr-un alt topic( da nu mai stiu care este...) ca daca ai intrare balansata atunci scade zgomotul de fundal de la placa audio... putin da scade.....( in acel topic un domn facea un preamplif cu ne5532 parca... si intreba ceva de genul" ma insel daca spun ca am intrare balansata cu acest preamplif" dceva de genul.... si dl. donpetru parca spunea ca " nu va inselati"

Despre intrare balansata si nebalansata am mai discutat iar ceea ce ati citat dvs. este foarte bine. La o intrare balansata va trebuie conector XLR iar modul de conectare se poate face conform celor spuse in proiectul din citatul dvs. de mai jos.

Va recomand sa realizati un cablaj corespunzator la TDA2320. Stiu ca acest tip de preamplificator audio a fost comercializat sub forma de kit. Am sa caut cablajul "original" si am sa incerc sa-l postez pentru a va ajuta la conceperea unui PCB "de succes".

daar... d'abea acu am vazut http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=21....

Si acest proiect este foarte bun, deoarece il folosesc acum pe amplificare clona PSS si functioneaza foarte bine. Totusi, tinand cont de experienta dvs. in realizarea cablajelor imprimate si de complexitatea acestuia din urma, ar fi bine sa realizati un preamplificator mai simplu (gen TDA2320 sau asemenea).

P.S. cam in cateva zile incep in sfarsit proiectul cu fet400

Succes.

Link spre comentariu

Asa cum am promis, am cautat cablajul imprimat de la preamplificatorul audio cu TDA2320 dar din pacate nu l-am gasit. De aceea am realizat acest circuit imprimat. Va recomand sa faceti intai o verificare in corelatie cu schema postata, asta ca sa nu existe nici o suspiciune pentru aparitia unei erori. As fi facut-o eu dar sunt cam obosit si in seara asta nu prea mai am timp.

Aveti mai jos fisierul necesar (TDA2320 - Copper Bottom) pentru tiparirea directa pe o coala foto si imprimarea directa pe cablaj (a se vedea metoda cu folie pnp sau altele "echivalente"). Va recomand ca inainte de tiparire sa setati in Acrobat Reader optiunea "Page Scaling = None" (aceasta optiune apare dupa ce tastati Ctrl+P). Succes!

TDA2320.pdf

TDA2320___Copper_Bottom.pdf

TDA2320___Silkscreen_Top.pdf

Editare ulterioara: Gaurile la cablaj trebuie sa le dati cu spiral de 0,7mm.

Link spre comentariu

va multumesc... o sa verific schema sa vad daca e ceva in neregula

Mai am cateva intrebari... si nu vreau sa fac alt topic:D

http://www.electronics-lab.com/projects/audio/029/index.html

Se poate modifica acest circuit?.. as vrea sa am 10 leduri sa imi arate ceva de genu... 300W/10=30W pe led....

La acel amplif de 300W pe 8 ohmi o sa am distorsiuni de 10% dat la maxim... si vrea sa stiu cand am ajuns pe la 250 260W....

Daca nu e posibila aceasta modificare.... pot sa imi dau seama cumva din vi-metre??? sau... ceva un limitator la 260W... chiar daca am 300W el sa fie oprit

pe la 260 cand e dat la maxim potentiometrul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock