Sari la conținut

Masina cu motor electric adaptat.

mmarius

Postări Recomandate

Dupa parerea mea viitorul masinilor electrice depinde foarte mult de constructia unei surse de alimentare simple si care sa ofere autonomie cat mai mare masinii. La ora actuala o masina electrica e fezabila de luat doar daca avem o priza de incarcat acumulatorii in fata locuintei sau blocului si ne deplasam cu masina electrica doar in oras.

Motorul magnetic prezentat pe youtube mai sus cred ca are dezavantajul ca magnetii care se resping cu o anumita intensitate la momentul, sa-i zic eu, t0, la momentul t1 puterea sau intensitatea de respingere scade. Nu stiu cum se spune teoretic, dar fenomenul are legatura cu remanenta magnetilor. Probabil, posibil, repet, nu sunt teoretician. Si nu cred ca in lume exista o capacitate de productie magneti asa mare ca sa acopere o cerere imensa cu costuri minime!. Ma indoiesc de asta!

Deci batalia care observ eu ca se da este pe un model de acumulatori auto de autonomie cat mai mare. Sau o alta forma de energie care sa ocupe si spatiu cat mai mic, nu sa ocupe un portbagaj intreg.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, electricianu2010 a spus:

batalia care observ eu ca se da este pe un model de acumulatori auto de autonomie cat mai mare

... Acumulatorii Ni-ion corespund acestui deziderat, numai ca pentu o autonomie de 500 km (asemanatoare autonomiei motoarelor clasice) costa cam la fel de mult cu automobilul propriu-zis. Vezi linkul meu spre Dacia Logan electrica dintr-o postare anterioara.

Link spre comentariu

Mai pun odata linkul catre DACIA LOGAN electrica - probabil ca lincul anterior era greu remarcabil: https://www.autoexpert.ro/dacia-logan-electrica-cu-autonomie-de-pana-la-500-km/

Pentru autonomia de 500 km, pretul bateriei este de aproape 26.000 euro - cam de 3... 4 ori pretul autoturismului.

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Acum 3 ore, ola_nicolas a spus:

Pentru autonomia de 500 km, pretul bateriei este de aproape 26.000 euro - cam de 3... 4 ori pretul autoturismului.

Interesant Logan-ul electric !

Deci bateria sau acumulatorul de 45 kWh oferă o autonomie record de 500 km. Dar bateria cati volti are ? 12V ? Asta inseamna 3750Ah ? Am inteles eu bine ?

Link spre comentariu

Acum 3 ore, elco a spus:

Deci bateria sau acumulatorul de 45 kWh oferă o autonomie record de 500 km. Dar bateria cati volti are ? 12V ? Asta inseamna 3750Ah ? Am inteles eu bine ?

Eu zic ca ai calculat bine. De asta costa bateria o caruta de bani !

Acum 6 ore, ola_nicolas a spus:

Mai pun odata linkul catre DACIA LOGAN electrica - probabil ca lincul anterior era greu remarcabil: https://www.autoexpert.ro/dacia-logan-electrica-cu-autonomie-de-pana-la-500-km/

26 000 Euro, pai pun gaz sau motorina de ma satur o viata intreaga.

Eu cred ca pana nu se dezvolta o sursa de energie asemenea motorului magnetic prezentat de dl.petru, masinile electrice vor avea greu de spus un cuvant. Nu cred ca vor prinde prea curand la public! Doar daca ne obliga statul sa ne luam masini electrice!

• Haha 1
Link spre comentariu

Da, sa încerc sa răspund un pic, un modul de acumulatori ar sta foarte bine într un loc, unde a fost rezervorul de motorina, am rezolvat o problema. Nu vreau sa știu cât costa doua roti cu motor electric sa le cumpăr de la Audi sa le pun la Audi, dar dacă as avea ocazia sa probez cu un motor cu cel mai mare randament din seria clasic, ar fi o încercare. Nu am acces la un garaj cu demolări sa pot încerca și am sperat sa găsesc sfaturi, sa fie cineva care a încercat ceva. Tot ce am primit pana acum este ok, mulțumesc dar arata ca visul meu e fără speranța. Mai citim, mai aflam... 

• Thanks 1
Link spre comentariu

... mai asteptam.   :)  

Acum 22 ore, mmarius a spus:

Mai citim, mai aflam... 

Deocamdata e un fel de trend cu electricele astea iar poluarea nu e inca rezolvata prin folosirea lor exclusiva. Este si ramane doar o alternativa, deocamdata.

• Thanks 1
Link spre comentariu

Acum 5 ore, Dima a spus:

... Deocamdata e un fel de trend cu electricele astea iar poluarea nu e inca rezolvata prin folosirea lor exclusiva ...

... Pe mine nu ma intereseaza poluarea. Planeta a traversat ere geologice intregi in care poluarea a fost probabil de zeci sau chiar de sute de ori mai mare decat acum - vezi disparitia dinozaurilor, etc. S-a descurcat fara ajutorul omului. Pe mine ma intereseaza un singur lucru - cu 5 lei, parcurgi 100 km, in timp ce cu un un autoturism cu motor diesel, in aceleasi conditii tehnice cheltuiesti peste de 30 lei la 100 km. Mie mi se pare un argument suficient. @mmarius este probabil un tanar pasionat de automobile. Eu, la varsta de 65 de ani nu mai am timp pentru incercari de genul celor pe care le are el in vedere. Pur si simplu as fi multumit cu un autoturism electric de nivel mediu, avand o autonomie cat mai mare, pe care sa-l cumpar la 1/2 din pret - diferenta fiind subventia asigurata de stat.

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Exista si posibilitatea de a merge cu cinci lei per suta de kilometri . Cu o masina mai usoara decat soferul, vant din spate, la vale oprim motorul... :)  Era un temerar care facea astfel de masinarii, Justin Capra.

Masina lui Mr. Bean o fi buna?  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock