Sari la conținut

DP0127 - Hi-Fi Stereo Audio Amplifier for A350


donpetru

Postări Recomandate

Asa cum anuntam cu cateva zile in urma in topicul dedicat modernizarii A350, iata, a sosit timpul prezentarii proiectului DP0127, o alternativa foarte buna si indrazneata la proiectul DP0126 sau la vechile etaje de amplificare din A350.

 

Asa cum o sa vedeti, proiectul l-am structurat pe o suprafata PCB la fel ca DP0126 cu observatia ca am adus in prim plan o topologie de amplificator care elimina din start necesitatea folosirii unei corectii de OFFSET (in cazul prototipului testat si prezentat in topicul dedicat modernizarii A350 am obtinut un OFFSET de aprox. 1...2mVdc fara sa imperechez foarte sever piesele) si bineinteles, un raspuns dinamic (sau mai bine zis "armonic") mult mai aproape de un amplificator audio care se vrea nu numai Hi-Fi ci si Hi-end. Deci, noul DP0127 are la baza o topologie CFA intr-un mod care va atrage atentia si celor mai severi audiofilii, vrand sa aduca in prin plan avantajele CFA-ului (cum ar fi o banda larga si viteze de crestere a tensiunii pe iesire ridicate). In ceea ce priveste OFFSET-ul, de care vorbeam la inceput, un rol definitoriu il au cele doua diode montate antiparalel intre intrare si reactie.

 

Iata si proiectul DP0127, unde veti gasi atat schema electronica cat si lista de piese, impreuna cu paginile circuitului imprimat (care se poate realiza prin metoda de transfer termic direct pe o foaie A4):

DP0127 - Hi-Fi Stereo Audio Amplifier for A350.pdf

 

In ceea ce priveste utilizarea semireglabilelor pe amprenta PCB binecunoscuta si din alte proiecte personale, am realizat o imagine sugestiva ca sa va formati o idee cam ce tipuri de semireglabili se pot folosi pe acea amprenta de cablaj:

semireglabili DP0127.jpg

In cazul DP0127, recomand versiunea 1 pe partea de protectie (limitare de curent) si versiunea 2 sau 3 in partea de BIAS. In cazul A350, pe partea de BIAS se potriveste mult mai bine versiunea nr.2 de semireglabil.

 

Daca mai sunt intrebari legate de asamblare acestui proiect, va rog sa folositi acest topic sau daca intrebarile voastre au tangenta cu folosirea acestui proiect in vechiul amplificator romanesc A350, atunci puteti adresa intrebari in topicul dedicat modernizarii A350, mai exact aici:

 

Editare ulterioara: In prototipul DP0127 in loc de MJE340-350 am folosit 2SC3503/2SA1381, dar cu singuranta proiectul va functiona bine si cu MJE340-350. 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seara buna,FELICITARI pentru proiect Donpetru,cablajul arata foarte bine.Am ascultat cat de bine se aude si daca se realizeaza cablaje de fabrica eu ma inscriu cu 3-4 bucati in functie de pret.

Va multumesc frumos!

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uau... e chiar misto schema dp0127. :hi: 

Nu ar fi rau in viitor sa faceti un kit cu un singur etaj de amplificare care sa functioneze la o tensiune mai mare de +/-35Vcc si cu mai multe perechi de finali! 

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, ionut90 a spus:

Nu ar fi rau in viitor sa faceti un kit cu un singur etaj de amplificare care sa functioneze la o tensiune mai mare de +/-35Vcc si cu mai multe perechi de finali! 

Da, la asta m-am gandit. Chiar o versiune cu finali MOSFET.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Buna ziua !Sunt nou venit pe forum si va urmaresc cu multa atentie , Personal am reconstruit practic de la 0 acest amplificator utilizand finali complementari de viteza si putere . Am reconstruit preamplificatorul corector de ton cu circuit integrat lm 4562 .

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ati venit in forum.

Interventia dvs. cred ca s-ar potrivi mai bine in topicul dedicat modernizarii A350 si ca drept urmare o voi muta acolo, ma refer la topicul urmator:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare donpetru, amplificatorul observ ca cere in lista de piese o punte de 15A, nu este mult? intreb ca in stocul meu de piuese nu mi m de 15A dar am de 8A la 400V, la ce consum aparent ar avea el si 8A este mult, deci as putea sa o folosesc fara probleme.

Multumesc,

Florin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pot folosi si puntii de 8A 400V (de fapt, as zice un minim admis). Eu am ales din catalog de 15A pentru ca sunt la un pret foarte apropiat de cele de 10A si pentru ca mai am cateva prin sertar. Plus ca o supradimensionare niciodata nu strica, pe termen lung ma refer.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock