Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna ziua !    
Daca are cineva schema de montare pentru Voltmetru/ampermetru panou DC 0-100V 0-10A    
Presupun ca     
Negru subtire-    masa voltmetru
Rosu subtire-    alimentare voltmetru 5V....12V... max 24V - la mai mult se arde (mi s-a ars unul similar) la 28V
Galben subtire-    intrare tensiune de masurat 0-100V ? - la incercat cineva pana la 100V ???
Negru gros- minus sunt amperic    
Rosu gros- plus sunt amperic    
Intrebari:    
a. merge pana la 100V ?    
b. galbenul se leaga cu negrul gros sau cu rosul gros ca sa am indicatia tensiunii in sarcina (dupa ampermetru) ? Pe cale de consecinta rosul gros sau negrul gros va fi legat direct pe iesirea sursei.    
Multumesc anticipat.    

Merge pana la 100v in acelasi mod in care unul s-a ars fiind alimentat aproape de limita. Depinde cum ti-e norocul.  Sunt chinezarii ieftine, nu poti avea pretentii de calitate si acuratete, dar iti faci treaba cu ele.

Exemplu conexiuni.jpg

Editat de Dima
Acum 5 ore, Dima a spus:

Merge pana la 100v in acelasi mod in care unul s-a ars fiind alimentat aproape de limita. Depinde cum ti-e norocul.  Sunt chinezarii ieftine, nu poti avea pretentii de calitate si acuratete, dar iti faci treaba cu ele.

Exemplu conexiuni.jpg

A. Ma interseaza si varianta in care isi ia tensiunea de alimentare chiar din 0-100V , o sa ma gandesc cum i-o fixez la 5 V sa zicem, situatie in care negrul ar fi comun deoarece negrul subtire e masa voltmetrului. . 
Se poate uni negrul subtire cu negrul gros ? Sunt deja unite din fabrica ?
In desenul tau negrul subtire e dezlegat de masuratoare...

B. As vrea sa folosesc 2 bucati pentru sursa mea diferentiala de 0 ± 100V si nu stiu daca merg alimentate impreuna, una va masura pe minus, cealalta , pe plus.

Deoarece avo-metrele astea masoara doar pe plus imi devine clar ca nu pot fi alimentate la comun

Din pacate sursa mea este diferentiala (- 0 +) si nu formata din 2 surse independente  -+ , -+ , ceea ce face mai complicata alimentarea avo-metrelor cu pastrarea masei libera de sunt

Acum 10 ore, xavlaur a spus:

A. Ma interseaza si varianta in care isi ia tensiunea de alimentare chiar din 0-100V

Gresit!!!!  Alimentarea instrumentului o faci obligatoriu separata galvanic fata aia pe care doresti s-o masori.

E asa complicat sa gasesti un alimentator de telefon sau ceva asemanator pentru alimentare instrument?

Pe voltmetru (fara ampermetru) asa merge de 3 ani fara probleme ... Atat pe bancul de lucru cat si pe masina (imi arata tot timpul tensiunea bateriei) ...  Ma gandesc ca ar trebui sa mearga si pe ampermetru.  Voltmetru nici nu are macar alta posibilitate sa masoare, negrul subtire este comun alimentarii si masuratorii ...

Pe de alta parte oricum probabil imi trebuie surse separate ca de data asta am montaj diferential si se complica lucrurile fata de masa comuna a liniei de + si a liniei de -

Si alt inconvenient este suntul pe linia de minus, vroiam sa tin o singura masa la alimentari pe tot bancul de lucru ceea ce iar nu se mai poate ...

• 2 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock