Sari la conținut

Sfaturi privind alegerea unei carti despre amplificatoare audio pe tuburi !

Postări Recomandate

De foarte multi ani ma bate gandul sa achizitionez una din cele doua carti de mai jos (daca cunoasteti si alte asemenea carti, va rog sa-mi spuneti) si nu stiu pe care dintre cartii sa o achizitionez ?! Avand in vedere pretul lor si foarte probabil tematica e aceeasi, as vrea sa o aleg pe cea care vi se pare mai completa /utila etc. ? Daca erau la un pret modic le-as fi achizitionat pe amandoua, dar din pacate, acum, va trebui sa aleg doar una, dar care sa fie ? Ma intereseaza versiunea pe hartie, nu CD.

1. Valve Amplifiers - MORGAN JONES;  la pretul de 364,99 lei

https://www.elefant.ro/valve-amplifiers-paperback_8bfaac29-95f9-4152-962d-88721ed5c256#ProductDetails

sau

2.  Building Valve Amplifiers - MORGAN JONES; la pretul de 198,99 lei

https://www.elefant.ro/building-valve-amplifiers-paperback_56c554c8-e23d-4197-b010-30c00c7e679f

Am postat si link-uri deoarece as vrea sa achizitionez aceasta carte din Romania sau daca stiti voi un link de prin U.E dar la un pret mai bun, va rog sa-l postati.

De asemenea, as dori sa stiu, mai ales daca aveti aceste cartii, daca continutul lor este util in viata de zi cu zi a electronistului pasionat de montaje cu tuburi electronice. Adica se merita dati banii sau nu?

As vrea sa completez biblioteca personala macar cu o asemenea carte, deoarece nu prea am documentatie/carti pe suport hartie despre montaje cu tuburi !!!

Alegerea corecta pentru un electronist profesionist se afla la punctul 1 si cred c-o puteti gasi mai ieftin pe Ebay sau Amazon.

Cealalta, punctul 2, se adreseaza in special amatorilor.

• Thanks 1
La 09.01.2021 la 17:44, donpetru a spus:

... 1. Valve Amplifiers - MORGAN JONES;  la pretul de 364,99 lei ...

Intotdeauna, inainte de a lua o hotarare costisitoare, incercati sa cautati cu Google. De multe ori veti avea surprize placute. In cazul de fata, se poate descarca editia a treia a volumului de la pozitia 1 de la linkul: http://milas.spb.ru/~kmg/files/literature/Morgan_Jones_Valve_Amplifiers_Third_Edition.pdf

Documentul pdf are 633 de pagini si contine si un "cuprins" pe capitole si paragrafe, prin hiperlink-uri in document.

@donpetru: Poate totusi doriti sa aveti in biblioteca aceasta carte. In acest caz scuzati-mi interventia.

Editat de ola_nicolas

De aici: https://downloadallbooks.com/4ch?title=Building Valve Amplifiers Second Edition&isbn=0080966381 se poate descarca si varianta 2 (Building Valve Amplifiers editia a doua) dar trebuie asteptat cateva minute inainte de a apasa pe downloads. Documentul are 647 de pagini si este de asemenea prevazut cu un "cuprins" din hiperlink-uri.

Editat de ola_nicolas

Scuze de interventie, poate era bine sa deschid un topic separat, nu cunosc bine engleza, poate alti useri stiu dar vazand topicul acesta, eu as vrea ceva documentatie in lb romana despre audio pe tuburi, asemenea cartilor in limba engleza de mai sus ? Deci, au fost scrise in limba romana niste carti despre tuburi electronice, zona audio, ca e usor de inteles, inainte si dupa 1989 ? Si daca da, cum se numesc, le are cineva scanate, se pot descarca de undeva ?

P,S, Bune link-urile @ola_nicolas :cool3:

1 oră în urmă, elco a spus:

... eu as vrea ceva documentatie in lb romana despre audio pe tuburi, asemenea cartilor in limba engleza de mai sus ? ...

Eu am mai scris pe undeva pe acest forum despre faptul ca romanii se reped de regula sa vanda si / sau sa cumpere pe internet, si mai putin la chestiuni de promovare a culturii, stiintei si / sau tehnologiei in limba romana. Astfel stand lucrurile, vom gasi de regula pe internet material bibliografic in limba engleza intr-o proportie covarsitoare (provenind de la utilizatori americani, canadieni, englezi, australieni, neozeelandezi, sudafricani, indieni, indonezieni, etc) apoi in cateva limbi de circulatie internationala (franceza, germana, rusa, spaniola si italiana) intr-o masura putin mai mica, din motive lesne de inteles, si de bunaseama in limba chineza, intr-o masura mai mare decat cele in limbile de circulatie internationala, dar mai mica decat cele in engleza. Bibliografia in limba romana, foarte probabil ca se situeaza cam la coada clasamentului, ca de obicei. Au fost in timp, vreo cativa utilizatori de internet care au scanat masiv si chiar au existat si pe acest forum topicuri cu documentatie scanata in limba romana. Au existat chiar si forumuri dedicate acestei activitati, cum ar fi cel din Craiova. Din pacate, ceea ce s-a facut este putin fata de ceea ce s-a publicat de-a lungul timpului pe suport hartie in limba romana. Asadar, @elco nu are decat sa se apuce sa invete limba engleza. Eu am invatat engleza in mod temeinic abia in 1996 (la varsta de 41 de ani) an in care am intentionat in mod serios sa emigrez in Canada, insa din cauza varstei inaintate, am esuat.

Editat de ola_nicolas
9 hours ago, ola_nicolas said:

@donpetru: Poate totusi doriti sa aveti in biblioteca aceasta carte. In acest caz scuzati-mi interventia.

Da, nu ar fi rau sa am cartea si in format tiparit. Multumesc totusi pentru formatul .pdf. 

Desi nu este etic sau profesional sa promovam cartii "piratate", mai ales in acest forum, de dragul interesului utilizatorilor pentru zona de tuburi electronice, o sa las ca atare postarile dvs.

Acum 17 minute, donpetru a spus:

... nu este etic sau profesional sa promovam cartii "piratate" ...

Nu stiu de ce nu ar fi profesional!? Foarte multe mari inventii au fost inspirate de altele, mai putin apreciate in tarile de bastina. In ceea ce priveste etica, eu nu cunosc nici-o dogma religioasa, sau vreo lege umana care sa interzica dorinta cuiva de a se instrui. Daca exista vreun repros, acesta poate fi facut celor care au "piratat" efectiv bibliografia, eludand legea.

La 12.01.2021 la 17:33, elco a spus:

Scuze de interventie, poate era bine sa deschid un topic separat, nu cunosc bine engleza, poate alti useri stiu dar vazand topicul acesta, eu as vrea ceva documentatie in lb romana despre audio pe tuburi, asemenea cartilor in limba engleza de mai sus ? Deci, au fost scrise in limba romana niste carti despre tuburi electronice, zona audio, ca e usor de inteles, inainte si dupa 1989 ? Si daca da, cum se numesc, le are cineva scanate, se pot descarca de undeva ?

P,S, Bune link-urile @ola_nicolas :cool3:

@elco, engleza e baza in ziua de azi. Fara engleza esti mort.

Totusi, eu trebuie sa recunosc ca mi-ar place sa vad tradusa in limba romana cartea Valve Amplifiers - MORGAN JONES ! :smile:

La 13.01.2021 la 18:22, dan_e a spus:

@elco, engleza e baza in ziua de azi. Fara engleza esti mort.

Stiu dar parca tot te simti mai bine cand rasfoiesti o carte in lb.romana ! :smile:

La 12.01.2021 la 17:33, elco a spus:

eu as vrea ceva documentatie in lb romana despre audio pe tuburi, asemenea cartilor in limba engleza de mai sus

Ca o consolare iti spun ca nu pierzi nimic daca nu stii despre tehnica audio cu lampi. :) Putine amplificatoare cu lampi au ceva de spus, dar si alea sunt destul de scumpe. Despre ce trebuie sa conectezi la ele sa le si asculti, nu mai vorbim.  Parerea mea este ca e un fenomen putin fortat din considerente mai comerciale si nu strict ca o alternativa la tehnica actuala.

Vazusem candva carti mai vechi in limba romana despre lampi si este posibil sa  gasesti aici macar una sau doua .

In revista Tehnium erau proiecte prezentate corespunzator din care puteai intelege mai mult decat sa recunosti pinii de conexiune ai unei lampi.

Editat de Dima
  • Thanks 1
Acum 12 ore, Dima a spus:

... Parerea mea este ca e un fenomen putin fortat din considerente mai comerciale ...

In 1968 / 1969, atunci cand am luat prima data contact cu tuburile electronice, in Romania deja se producea aparatura tranzistorizata. Se gaseau insa pe piata si tuburi electronice, ca piese de schimb pentru nenumaratele aparate de radio si televizoare deja existente. In Romania acelor ani, nu existau reclame comerciale la singura televiziune existenta TVR. Asadar nu din acest motiv m-a pasionat pe mine electronica cu tuburi. Nu este locul sa intram in detalii, dar tuburile electronice constituiau un miraj pe care cu greu il puteai evita ca incepator al electronicii. Cred ca si in ziua de astazi, acest miraj actioneaza ca un magnet. Este suficient sa realizezi un singur montaj cu un tub electronic, pentru ca sa nu vrei sa te mai opresti, indiferent ca exista o tehnologie a semiconductoarelor foarte avansata, care inlocuieste in cvazitotalitate tuburile electronice.

Acum 12 ore, Dima a spus:

... nu strict ca o alternativa la tehnica actuala. ...

Iubitorii montajelor cu tuburi electronice, nu au pretentia ca dezvolta o asemenea alternativa, ci doar ca invata ceva teoretic si practic, surubarind intr-un mod foarte atractiv.

Desi @donpetru nu agreaza lincurile cu carti scanate, o carte pentru iubitorii montajelor audio cu tuburi se poate descarca de aici: https://electrokits.ro/carti-electronica-c-4/carti-electronica-ro-c-4_5/amplificatoare-de-inalta-fidelitate-p-195.htmlc Este unul dintre putinele saituri romanesti care se ocupa de promovarea cartilor in limba romana. Doritorii vor trebui insa sa isi faca un cont pe acest sait si sa recomande o carte, sau un articol in limba romana.

Editat de ola_nicolas

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock