Sari la conținut

DP0126 - First Stereo Audio Amplifier A350 with PSU

donpetru

Postări Recomandate

Daca intentionati sa adaugati niste capacitori noi de filtraj in locul celor existenti in amplificatorul audio A350 si bineinteles, daca doriti sa adaugati o protectie la tensiune continua a incintelor acustice (inclusiv intarziere la conectarea difuzoarelor), pastrand vechea schema de amplificare, atunci puteti inlocui bateria de capacitoare si cele doua cablaje de amplificare corespunzatoare canalelor dreapta si stanga, cu proiectul DP0126, care poate reprezenta o solutie foarte buna mai ales atunci cand si cablajele vechi de amplificare au suferit nenumarate reparatii si ar cam trebui schimbate.

Daca implementati proiectul DP0126, veti fi nevoiti sa inlocuiti si placa redresor existenta, deoarece capacitoarele de 2200uF-63V existente se vor inlocui cu altele noi care se vor planta pe o noua placa redresor care face obiectul proiectului DP0816. Deci din start, DP0126 se va folosi cu DP0816.

Pe cablajul DP0126 veti putea folosi atat capacitoare de filtraj de 6800uF, respectand modelul clasic, dar si capacitoare de 10000uF cu diametrul de 35mm, distanta dintre terminale de 10mm. Modelul exact al acestor capacitoare l-am mentionat in lista de piese din cadrul proiectului DP0126 care se poate descarca accesand legatura de mai jos:

DP0126 - First Stereo Audio Amplifier A350 with PSU.pdf

In topicul dedicat proiectului DP0125 am prezentat niste neconcordate intre schema de service a amplificatorului A350 si cablaj. Cele doua erori au fost corectate respectand cablajul de amplificare original al amplificatorului si in cadrul acestui proiect DP0126, cu observatia ca nu am mai prevazut pe cablaj un capacitor care nu este folosit in schema originala a amplificatorului (e vorba de C419 din proiectul DP0125, unde acolo este optional, dar in realitate nu este folosit). Ca drept urmare eu nu l-am mai inclus in proiectul DP0126.

Va urma sa prezint in seara asta sau cel tarziu maine seara, proiectul DP0816. 

Modul de implementare a acestui proiect va fi discutat si in topicul dedicat modernizarii amplificatorului audio A350 de aici:

ATENTIE !!! In cazul in care va hotarati sa implementati DP0126 retineti ca va trebui sa renuntati la sigurantele S902 si S903 din schema de service originala A350 (mai exact aceste sigurante vor fi inlocuite cu un strap). Eventual aceste sigurante se pot monta pe alimentarea placi redresor, vedeti iesirile de 2x35Vrms, montand sigurante de 1A in locul celor de 4A existente.

• Like 1
  • Thanks 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock