Sari la conținut

DP0125 - A350 Audio Amplifier (one channel)

donpetru

Postări Recomandate

Cu o mica intarziere, din cauza neconcordantelor gasite si prezentate mai jos, a venit timpul sa prezint primul proiect care se poate folosi in modernizarea amplificatorului romanesc A350 si anume e vorba de vechiul etaj de amplificare. Deci pentru stereo vor trebui construite doua asemenea cablaje. Am respectat atat dimensiunile cablajului de amplificare, inclusiv gaurile de fixare, cat si dimensiunile cablajului „de bias” cu ajutorul caruia veti ajusta curentul de mers in gol.

Asadar, am reprodus cablajul respectand in primul rand cotele vechilor rezistoare care se pot inlocui cu versiunea actuala de 1W sau puteti sa folositi rezistoare romanesti de tip vechi, daca vrem sa pastram gabaritul sau proportiile in corelatie cu vechiul PCB. De asemenea, am prevazut radiatoare, destul de cunoscute ca format, pe prefinalii BD237 / BD238, cat si pe tranzistoarele BD139-140. Desi initial nu credeam ca am sa reusesc sa intercalez si aceste radiatoare, iata ca rezultul a fost unul pe masura.

Proiectul il puteti descarca accesand legatura de mai jos (trebuie sa fiti autentificati in forum ca sa puteti face asta):

DP0125 - A350 Audio Amplifier (one channel).pdf

Va spuneam mai sus despre niste neconcordate. Aceste le-am prezentat in imaginea de mai jos:

Neconcordate intre cablaj si schema - amplificator A350.jpg

• Like 4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urmaresc cu mare interes aceasta rubrica cu proiectele dvs. si vreau sa va spun ca sunt fenomenale, ma refer la prezentare, modul cum arata cablajul imprimat etc.

Acum am aflat ceva nou si anume ca schema electronica de service A350 nu este 100% corecta. Si cat s-a discutat acest amplificator pe diverse site-uri! De abia acum am vazut un topic (sau subiecte, daca il iau la socoteala si topicul de modernizare A350) unde s-a scos la liman erorile. Si cand ma gandesc, pe cand eram la liceu, un coleg mi-a spus ca a incercat sa reproduca schema practic si tindea sa oscileze! Vazand erorile pe care le-ati precizat mai sus, acum imi dau seama si de ce ? :scratchchin:

• Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock