Sari la conținut

Utilizare CPU ridicata la acces internet

ola_nicolas

Postări Recomandate

Eu am de multa vreme probleme de accesare, in sensul in care cooking-urile, sau nu stiu ce altceva, imi omoara procesorul. Am atasat cateva imagini sugestive in care sunt logat la diferite forumuri pe care activez. In plus am atasat si situatia, atunci cand sunt pe Google. Se poate vedea clar ca in cazul forumului (international) SMath acivitatea procesorului este mult sub 10 %, in imp ce pe Tehnium Azi, este de peste 50 %, ajungand uneori la 70 %, sau mai mult. In multe cazuri, eu lucrez cu doua, sau mai multe ferestre deschise pe forum. Foarte des in asemenea cazuri procesorul se blocheaza si sunt nevoit sa resetez de urgenta browserul. Se stie ca toate forumurile utilizeaza cookiuri. La fel si Google, dar diferentele sunt observabile cu ochiul liber. Va rog sa interpretati dumneavoastra, ce anume determina o asemenea situatie periculoasa pentru computer si sa incercati sa remediati problema.

TA.PNG.ce37fcc818417dd96d52ffaf33e95871.PNGSMath_.PNG.05ee1a1dcd862a08266aca4e265a8c6a.PNG

SMath.PNG.9de6367291aab227eeaa482b2fdd9929.PNGGoogle.PNG.3ac899c79d3e0d8de95d56cc805ee60e.PNG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Printscreen-urile respective nu au nicio relevanta. La orice accesare a unei paginii web e normal ca procesorul sa inceapa sa lucreze.

In al doilea rand, daca doriti sa dezbateti mai detaliat problema, va rog sa deschideti un topic separat in sectiunea urmatoare:

https://www.tehnium-azi.ro/forums/forum/21-internetretea/

sau

https://www.tehnium-azi.ro/forums/forum/19-software/

Link spre comentariu

Va rog sa mutati dumneavoastra postarile intr-un nou topic, unde doriti. Eu nu stiu ce alte date sa va dau, daca spuneti ca cele aduse nu sunt relevante. Problema este ca eu pot din ce in ce mai greu sa intru pe forumul TA daca nu se schimba nimic. Nici-o alta legatura pe internet nu consuma atatea resurse de la procesor. Ca sa va evidentiez cele din postarea anterioara, am resetat toate programele si ferestrele de internet, altele decat portalul Tehnium Azi, dar si pe cele utilitare mentionate anterior. Tineti cont ca in afara de faptul ca atunci cand citez din forum, utilizez cel putin doua ferestre deschise pe acesta, ca regula generala am in permanenta deschise programe de mare anvergura, gen AutoCAD, MathCAD, Word, Multisim, etc, uneori chiar mai multe in acelasi timp. Daca nu veti rezolva aceasta problema nu voi mai putea practic sa utilizez aceste programe concomitent cu legatura catre Tehnium Azi, dar nici in aceste conditii, nu mai pot utiliza mai multe ferestre setate pe TA, deoarece in cateva minute procesorul se blocheaza. V-am dat mai sus doua poze pentru legaturi diferite (un alt forum si o fereastra Google). In nici-unul dintre cazuri nu se intampla ca procesorul sa se blocheze, chiar daca deschid in acelasi timp mai multe ferestre pe aceeasi legatura.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Testati cele spuse anterior si cu alt broser web. Reveniti cu alte precizari.

Conteaza foarte mult si configuratia hardware a PC-ului de pe care rulati programele mentionate. Eu am testat functionarea site-ului de la mai multe terminale si nu apar problemele semnalate de dvs. Rog alti utilizatori sa-si expuna un punct de vedere referitor la acest lucru pentru a face o comparatie cat mai pertinenta. Daca problema apare numai la dvs., atunci un sfat este sa dezinstalatii browser-ul pe care ati depistat aceste probleme, restartatii PC-ul si instalatii din nou browser-ul web. Ar fi bine dupa dezinstalare sa stergeti si registrii aferenti browser-ului, asta daca cunoasteti procedura, in caz contrar apelati la cineva ca sa va ajute deoarece s-ar putea ca doar o simpla dezinstalare/instalare sa nu ajute foarte mult, dar merita incercat. De asemenea, asa cum am spus initial, testati problema si pe alte browsere web.

Link spre comentariu

Vreau sa precizez pentru cei care vor mai intampina astfel de probleme, ca initial am crezut problema rezolvata, dar ulterior s-a dovedit ca exista probleme de logare pe forum, de pe noul browser Opera. Ultima varianta ramasa este reinstalarea Windows-ului. In acelasi timp, ma gandesc in modul cel mai serios sa-mi cumpar un computer nou, cu un Windows cat mai actual. Este foarte clar ca vremea Win XP / Vista a trecut. Acestea nu mai sunt acceptate de internetul din ce in ce mai sofisticat.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Sincer nu credeam ca mai foloseste cineva windows XP in 2020.Deja s-a renuntat de anul asta si la suportul pentru windows 7.Chiar daca aveti un pc mai slab, luati o placa video ieftina care suporta windows 10, si folositi-l pentru ca e destul de ok!

Asa am facut tatalui meu.Are un core2duo, am cumparat dupa internet second o placa video cu 50 lei care suporta W10, si pentru ce are el nevoie merge foarte bine.Un minim de 4Gb de ram ar fi recomandat.

Editat de lorin
Link spre comentariu

Cel mai performant Windows (dupa mine) a fost Windows 2000. In orice caz, a fost cel mai rapid Windows pe care l-am utilizat. De multe ori produsele soft nu merg neaparat catre progres. De vina este internetul, care adauga aproape saptamanal noi si noi "inventii". Dupa ce s-au acumulat o serie de asemenea inovatii, apare cam la un an odata un nou Windows. Pana la urma trebuie sa te orientezi catre unul mai nou. Vorba aceia: "omul este sub vremuri" si nu invers.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock