Sari la conținut

DP0812 - PSU AUX for Audio Amplifier with softstart 230VAC

Postări Recomandate

Proiectul DP0812 l-am dezvoltat special pentru noul Fantom CX900 mk2 (dar se poate folosi si in alte proiecte) si este un circuit care contine urmatoarele caracteristici:

a) un circuit de softstart / DC trap /filtru pentru alimentare pe 230VAC a unui transformator cu o putere de cel mult 2kVA. Comutatorul de 230V eu il voi monta in noul proiect CX900mk2 pe partea bottom. Desi puteam simplifica conexiunile pe cablaj, pentru a veni in sprijinul celor care nu au o experienta practica bogata, am ales sa prevad pe cablaj toate bornele care duc spre acest comutator.

b) circuite de alimentare auxiliare necesare:

- pentru a creea o tensiune simetrica stabilizata de +/-15V cu softstart inclus (deci cele doua tensiuni de iesire vor creste lent de la 0V la valoarea reglata cu ajutorul semireglabilelor de 500 Ohm). Semireglabilele le-am prevazut si pentru a usura egalizarea tensiunilor pe iesirile stabilizatoarelor de tensiune pozitiva si negativa, deoarece cele cu iesiri fixe din comert (cum ar fi seria 78Xx/ 79XX) au dispersii destul de mari de fabricatie iar din acest motiv am ales sa folosesc LM317 si LM337, intr-o configuratie binecunoscuta electronistilor.

- pentru alimentarea releelor si/sau ventilatoarelor din dotarea amplificatorului audio la 24Vdc. In aceasta parte de circuit am prevazut un stabilizator de 12V cu ajutorul caruia se pot alimenta, in cazul in care nu avem relee de 24V, relee de 12V. Sau se poate alimenta cu 12V un USB Radio-mp3 player.

Cablaje de fabrica la acest proiect le voi prezenta in topicul CX900mk2 mentionat mai sus si se vor vinde in cadrul unui set cu noile cablaje de amplificare audio: CX900MK2.

DP0812 - PSU AUX for Audio Amplifier with softstart 230VAC.pdf

Pentru alte intrebari / informatii, va astept cu intrebari / pareri in acest topic.

EDITARE ULTERIOARA: Am reincarcat fisierul pdf deoarece l-am actualizat cu descrierea capacitorului de 4700uF-10V din lista de piese.

• Thanks 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7193-dp0812-psu-aux-for-audio-amplifier-with-softstart-230vac/
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock