Jump to content
mmarius

AMPLIF. SONY TA-AX2020 DEFECT

Recommended Posts

Salutari, am primit un amplificator SONY model TA-AX2020 care nu functioneaza.Are un etaj prefinal cu un integrat STK3041 care in catalog apare ca un final de la 30 la 100W, din acest integrat intra intr un alt integrat STK2129.Preampliful nu are radiator,am testat cu o sursa de semnal si ajungr semnal din corector dar nu mai iese nimic pentru final . Finalul l am gasit nou cu 20 lei dar preul nu in tara. Intrebarea mea era de ce s a dus preul sau finalul s a dus si a pus si iesirea din STK3041 in scurt.O alta intrebare , unde gasesc cat mai repede um STK3041.Ca sa fiu sigur ca nu sunt alte componente defecte am schimbat condensatorii pe semnal intre cele doua etaje. mai are cineva alte idei ca ajutor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Repede un alt STK3041 este mai greu de gasit pe meleagurile noastre. O alternativa nesigura ramane ebay.com dar rezultatul va fi la fel de nesigur ca si sursa de aprovizionare. Deci, o alternativa mai Ok e sa inlocuiti partea de preu si etaj final cu niste montaje audio pe tranzistoare, ca de exemplu:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

da,este o varianta,tensiunea de alimentare este cam mare , am sa incerc sa adaptez un preu de la un 2X 35W care se alimenteaza cu peste 2X 35V si am sa incerc un modul stereo cuTDA 7294. Am un STK2129 NOU sa incerc cu el la inceput.Sper sa suporte alimentarea.Incercarea si costul de maxim 20 euro nu ar fi o problema la china, nu inteleg de la ce s a tras , sa nu se mai intample. Multumesc pentru sfat. Ma apuc de treaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate acele STK-uri din China nu  o sa faca fata, dat fiind faptul ca in 99% din cazuri nu au parametrii celor originali.

O sa mearga 10-20 de minute, cu volum mic in cel mai bun caz.

Daca gasiti cumva recuperate dar bune ar fi cea mai buna solutie, altfel  se poate adapta un final pe tranzistoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am sa încerc sa adaptez un TDA 7294, îl am făcut, sper sa se potrivească și la tensiunea de alimentare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pacat sa schimbi niste STK-uri cu TDA-uri. Eu as fi incercat ceva pe tranzistoare - sunt o gramada de scheme de amplificatoare audio pe forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.