Sari la conținut

DP0122 - 200W MOSFET Hi-Fi Audio Amplifier

donpetru

Postări Recomandate

Daca nu ati construit pana acum un amplificator audio cu tranzistoare MOSFET verticale si cu etaj final cvascomplementar, iata ca noul proiect DP0122 poate reprezenta o alegere destul de buna. Desi foarte multi electronisti nu prea agreeaza etajele finale cvasicomplementare, putin dintre noi stim faptul ca, cel putin in cazul MOSFET-urilor (verticale sau laterale), cele mai bune performante audio Hi-Fi se obtine cu etajul final MOSFET cvasicomplementar, asemenea celui din proiectul DP0122. Acest lucru nu-il subliniez doar eu, a fost mentionat in mai multe surse web si chiar carti de specialitate si rementionat de Bascom H. King intr-un film documentar prezentat de psaudio pe site-ul lor: https://www.psaudio.com/bhk-signature-300-amplifier/ (vedeti partea nr.3, min. 11:30)

Desi proiectul DP0122 are la baza o topologie destul de simpla, prezenta tuturor pieselor electronice si chiar a vechiului capacitor de bootstrap (C6), fac ca sunetul sa circule de la intrarea la iesirea amplificatorului atat de simplu si curat, dand un timbru armonic foarte placut acestuia la un nivel THD sub 0,1% la Pnom. Acest lucru va incata foarte mult urechea umana. Daca atasam un preu cu tuburi electronice, cu siguranta experienta audio va fi notabila si demna sa fie trecuta la loc de cinste in biblioteca oricarui audiofil si nu numai.

DP0122 - 200W MOSFET Hi-Fi Audio Amplifier.pdf

Sensibilitatea pe intrarea amplificatorului este de circa 1,4Vrms/22kOhm ceea ce impune din start utilizarea pe intrarea amplificatorului a unui preu.

Lista de piese contine toate detaliile necesare pentru constructia acestui montaj electronic. Ca radiatoare pentru MJE340-350 se pot folosi urmatoarele exemple redate in fotografia de mai jos:

TO-126 heatsink.jpg

Daca doriti cablaje de fabrica, as dori inainte de aceasta etapa sa validam functionarea acestui PCB.

Spor la mesterit !

• Like 1
  • Thanks 6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am construit pana acum un amplificator audio cu tranzistoare MOSFET, chiar sunt interesat de acest proiect , daca imi spuneti ca schema asta ar putea functiona cu 2x42v cc ( 2x30v ca , adica un traf pe care il am la indemana ), as incerca sa o testez  , evident dupa ce cumpar si tranzistorii finali

Link spre comentariu

Poate functiona foarte bine cu cel putin +/- 35Vdc. Deci, va recomand sa testati acest amplificator. E posibil ca valoarea rezistoarelor din circuitul de bias sa necesite mici ajustari dar lucrul asta il veti vedea practic. De abia dupa un asemenea test putem valida amplificatorul pentru a putea face "cablaje de fabrica".

Link spre comentariu

La 24.10.2020 la 19:37, donpetru a spus:

Daca nu ati construit pana acum un amplificator audio cu tranzistoare MOSFET verticale si cu etaj final cvascomplementar, iata ca noul proiect DP0122 poate reprezenta o alegere destul de buna. Desi foarte multi electronisti nu prea agreeaza etajele finale cvasicomplementare, putin dintre noi stim faptul ca, cel putin in cazul MOSFET-urilor (verticale sau laterale), cele mai bune performante audio Hi-Fi se obtine cu etajul final MOSFET cvasicomplementar, asemenea celui din proiectul DP0122. Acest lucru nu-il subliniez doar eu, a fost mentionat in mai multe surse web si chiar carti de specialitate si rementionat de Bascom H. King intr-un film documentar prezentat de psaudio pe site-ul lor: https://www.psaudio.com/bhk-signature-300-amplifier/ (vedeti partea nr.3, min. 11:30)

A durat ceva timp pana am gasit clipul la care ati facut referire - e fenomenal cum in domeniu audio poti asculta niste pareri super Ok de la niste persoane cu greutate in domeniu, cum este Bascom H King. Urmaresc de foarte mult timp zona asta audio - mai mult ca simplu spectator ca practic foarte putin timp am de asa ceva - si constat ca de la o zi la o alta, cel putin eu, nu stiu ce parere au ceilalti colegi de forum - aflu lucruri noi si daca azi eram musai convins in audio ca lucrurile sunt deja asezate, in urmatorul an, experiente practice noi vin si demonteaza acest lucru. Si ma bucur dl.petru ca sunteti o persoana care aduceti in atentia electronistilor amatori si nu numai, proiecte noi, chiar audio, care ne fac sa recitim teoria si sa descoperim noi insine, cat mai avem de invatat. Jos palaria. :hi:

• Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock