Jump to content
Sign in to follow this  
donpetru

DP0807 - Circuit intarziere conectare incinte acustice si protectie la DC pentru noul AS2050

Recommended Posts

Acest proiect din colectia personala de circuite electronice / cablaje imprimate este inspirat din proiectul DP0802 si l-am folosit cu ani in urma la modernizarea amplificatorului audio romanesc AS2050, modernizare prezentata in topicul urmator:

Deci DP0807 este un circuit electronic care ne ajuta sa protejam incintele acustice la componenta continua pe iesirea amplificatorului (in cazul in care unul dintre tranzistoarele finale de putere se defecteaza) si sa conectam cu o intarziere reglabila (in gama a catorva secunde) incintele acustice dupa ce am alimentat amplificatorul audio.

Asa cum veti vedea in schema electronica a proiectului, circuitul se alimenteaza din infasurarile secundare a transformatorului amplificatorului AS2050, care au aproximativ 2x25Vac. Am inclus in cadrul proiectului si o imagine ca sa va formati o idee despre cum arata PCB-ul DP0807. Deci, acest proiect este testat si va trebui sa va functioneze din prima - va ramane sa ajustati doar durata de timp pentru actionarea releului de 24V 10A.

Iata si proiectul DP0807:

DP0807 - DC Protect Loadspeaker and softstart for AS2050.pdf

DP0807MK2 - DC Protect Loadspeaker and softstart for AS2050.pdf

In urmatoarele minute voi posta si celelalte proiecte care au facut parte din modernizarea amplificatorului AS2050, iar dupa aceasta etapa, la final, voi posta doua scheme electronice "generale" care prezinta celor doua variante de cablare a noului AS2050.

Spor la mesterit si cat de curand mi-ar place sa vad aici cateva imagini cu acest proiect simplut dar foarte util intr-o statie de amplificare audio.

Edited by donpetru
Am atasat versiunea MK2 a proiectului cu un alt tip de releu
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am postat mai sus versiunea nr.2 a proiectului DP0807 deoarece in prima versiune releul nu se ma gaseste prin comert. In vers. nr.2 se poate utiliza doua relee de acest tip:

https://www.tme.eu/ro/details/rtd14024/relee-electromagnetice-miniatura/te-connectivity/6-1393238-8/

sau un singur releu de aceeasi marime dar cu doua perechi de contacte NC-NO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.