Sari la conținut

DP0807 - Circuit intarziere conectare incinte acustice si protectie la DC pentru noul AS2050

Postări Recomandate

Acest proiect din colectia personala de circuite electronice / cablaje imprimate este inspirat din proiectul DP0802 si l-am folosit cu ani in urma la modernizarea amplificatorului audio romanesc AS2050, modernizare prezentata in topicul urmator:

Deci DP0807 este un circuit electronic care ne ajuta sa protejam incintele acustice la componenta continua pe iesirea amplificatorului (in cazul in care unul dintre tranzistoarele finale de putere se defecteaza) si sa conectam cu o intarziere reglabila (in gama a catorva secunde) incintele acustice dupa ce am alimentat amplificatorul audio.

Asa cum veti vedea in schema electronica a proiectului, circuitul se alimenteaza din infasurarile secundare a transformatorului amplificatorului AS2050, care au aproximativ 2x25Vac. Am inclus in cadrul proiectului si o imagine ca sa va formati o idee despre cum arata PCB-ul DP0807. Deci, acest proiect este testat si va trebui sa va functioneze din prima - va ramane sa ajustati doar durata de timp pentru actionarea releului de 24V 10A.

Iata si proiectul DP0807:

DP0807 - DC Protect Loadspeaker and softstart for AS2050.pdf

DP0807MK2 - DC Protect Loadspeaker and softstart for AS2050.pdf

In urmatoarele minute voi posta si celelalte proiecte care au facut parte din modernizarea amplificatorului AS2050, iar dupa aceasta etapa, la final, voi posta doua scheme electronice "generale" care prezinta celor doua variante de cablare a noului AS2050.

Spor la mesterit si cat de curand mi-ar place sa vad aici cateva imagini cu acest proiect simplut dar foarte util intr-o statie de amplificare audio.

Editat de donpetru
Am atasat versiunea MK2 a proiectului cu un alt tip de releu
  • Thanks 2

Am postat mai sus versiunea nr.2 a proiectului DP0807 deoarece in prima versiune releul nu se ma gaseste prin comert. In vers. nr.2 se poate utiliza doua relee de acest tip:

https://www.tme.eu/ro/details/rtd14024/relee-electromagnetice-miniatura/te-connectivity/6-1393238-8/

sau un singur releu de aceeasi marime dar cu doua perechi de contacte NC-NO.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock