Sari la conținut

Ce pareri aveti despre ce spun "TABLITELE SUMERIENE" ?


Postări Recomandate

Am vazut pe facebook un text pe care il citez mai jos despre tablitele sumeriene care au fost traduse de nu stiu cine (cand spun asta nu ma refer din engleza in romana!) si care au fost de nunumerati ani la randul in centru atentiei, adica daca sunt sau nu credibile, voi ce pareri aveti ? Iata textul gasit pe facebook mai jos:

"Se vorbeste destul de mult de tablitele Sumeriene, dar foarte putini au citit traducerea acestora. Ele prezinta istoria in varianta Sumeriana.

Tablitele de la Tartaria, mai vechi cu cca. 1000 ani decat cele Sumeriene, inca nu sunt complet descifrate, iar cele descifrate prezinta calcule matematice intr-un alt sistem. Deci pana la definitivarea descifrarii placutelor de la Tartaria, cand e posibil sa aflam o completare sau o schimbare radicala a istoriei, e bine sa cunoastem varianta "traducerii" (sub rezerva unei posibile dezinformari) tablitelor Sumeriene. Asemanarea multor aspecte cu scrierile biblice e covarsitoare.

Zecharia Sitchin, cunoscut datorita traducerii (descifrarii) tablitelor Sumeriene, a caror inteles schimba radical istoria omenirii, catalogat si ca fiind un manipulator, de catre unii, dar si fiindui apreciata traducerea de catre altii.

In cartea " An.unnak.ki Versus An.unnak.ki " , Aryana Havak prezinta pe scurt istoria tablitelor Sumeriene, dar si traducerea cateorva dintre tablite. In continuare aveti acest pasaj :

Aceasta ar fi istoria oficiala, prezentata succint, a Sumerului.

În urma unor ample sapaturi arheologice, printre care cele din 1850, din zona Mosulului, efectuate de Sir Layard si cele nu mai putin faimoase din Telloh, care au fost începute de niste arheologi francezi în anul 1877 si au fost continuate de alte echipe pâna în anul 1913, s-a reusit aducerea la lumina a unor uriase vestigii arheologice care atesta rolul civilizator pe care l-au avut sumerienii. Cu ocazia acestor santiere s-au gasit aprox. 250.000 de tablite si cilindri, preponderent din lut si piatra, pe care se afla întreaga istorie a Sumerului. Din pacate nu s-au tradus decât foarte putine. Ele sunt considerate ca fiind una din cele mai mari descoperiri arheologice din istoria umanitatii, dar desi au trecut peste 150 de ani de la aceste evenimente, ele continua sa fie ignorate si excluse din istoria oficiala. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele contravin versiunii oficiale, atât din punct de vedere istoric, cât si religios. Majoritatea acestora fac referire la situatia economica, sociala, religioasa si politica din acea perioada. Cel mai important aparator si traducator al acestor scrieri este reputatul savant Zecharia Sitchin, istoric si poliglot, care a studiat ani la rând aceste texte si care, în urma unor argumente coerente, a ajuns la concluzia ca aceasta civilizatie sumeriana a fost un «dar al zeilor».

Ceea ce este însa important si interesant de aprofundat este Lista Sumeriana a Zeilor si Zeitelor. Aceasta lista se afla gravata pe o multitudine de tablite de lut si sigilii de piatra si cuprinde o perioada de aproximativ 400.000 de ani. Cu toate ca anumite voci au afirmat ca ele sunt reale si trebuiesc acceptate, datorita lungii perioade pe care o acopera, comunitatea stiintifica a respins aceste informatii considerându-le neverosimile. Ei îsi bazeaza argumentatia si pe faptul ca conducatorii sunt descrisi ca fiind zei sau nemuritori.

În aceste înscrisuri sumeriene zeii sunt numiti An.unnak.ki – în traducere, cei care au venit din cer pe pamânt. Nu putem sa nu facem o corelatie cu religia oficiala si anume cu faptul ca în Geneza apar niste personaje ce sunt numite Nefilimi, cuvânt a carui traducere uzuala este cea de uriasi, dar a carui interpretare corecta ar fi: cei care au venit jos.

Mitologia sumeriana afirma ca au existat o serie de zei si zeite, buni sau rai, care au venit pe pamânt si au creat rasa umana. Sitchin spune ca acesti zei au sosit de pe o planeta numita Nibiru sau Planeta încrucisarii, pe care asirienii si babilonienii o numeau Marduk. Sumerienii credeau ca aceasta planeta are o orbita eliptica de 3.600 de ani pamânteni si ca orbita acestui astru ar începe undeva între Jupiter si Marte si s-ar extinde departe în spatiul cosmic. În prezent s-a identificat un corp ceresc, numit Planeta X, care este situat dincolo de Pluto si care se pare ca face parte din sistemul nostru solar. În traducerea lui Sitchin, planeta Nibiru ar fi cauzat, la începutul formarii sistemului solar, distrugerea unei planete numita Tiamat. Se pare ca centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter a aparut ca urmare a ciocnirii dintre Tiamat si una din Lunile planetei Nibiru. Acest cataclism este descris în amanunt pe câteva tablite, însa nu mai exista nicio o alta dovada care sa sustina aceasta ipoteza. Singurul argument care se poate aduce este faptul ca sumerienii aveau ample, dar totodata neobisnuite cunostinte de astronomie, nefiresti pentru acea perioada, ei având tablite cu reprezentari ale sistemului solar si al planetelor, reprezentari în care sunt desenate corect pozitiile, marimea si orbitele acestora.

Conform calculelor acestora Nibiru trece prin sistemul nostru solar odata la 3.600 de ani, iar sumerienii au numit aceasta perioada un SAR. Pe tablite gasim afirmatia ca anunnakki au ajuns pe pamânt cu 120 de SAR înaintea potopului. Asta ar însemna aproximativ 432.000 ani. Sitchin crede ca acesti zei aveau viata foarte lunga, de pâna la 500.000 de ani pamânteni. Tot el spune ca acestia au venit pe Terra cu scopul de a cauta aur. Se pare ca aurul le era necesar la refacerea atmosferei de pe planeta lor, întrucât aceasta se deteriorase. De aceea au venit aici. au construit mine situate în principal în actualul Zimbabwe, zona numita de sumerieni AB.ZU, au facut baze între actualele Iran si Irak. Însa dupa o perioada, dându-si seama ca nu pot face munca, au combinat ADN-ul lor cu cel al lui Homo Erectus, creând astfel Homo Sapiens.

Tablitele descriu modul în care au fost combinate genele Anunnakki cu cele ale bastinasilor, ba mai mult, fac referire la anumite recipiente în care au fost creati embrionii. Se pare ca în misiunea lor de a cauta aur ei au mai aterizat si pe alte corpuri ceresti cum ar fi Lahmu (Marte) si Luna. Initial au fost 900 de colonizatori, dar doar 600 s-au stabilit pe Terra.

Locuitorii de atunci ai zonei sumeriene au fost primii care au interactionat cu ei si tot ei au fost cei carora de-a lungul timpului le-au fost dezvaluite informatii privind sistemul solar, astronomia, constructia de orase, agricultura, canalizare, etc.

Anunnakki aveau ca si conducatori pe Enlil si Enik, care erau fiii conducatorului suprem al celor de pe Nibiru, numit Anu. Enik împreuna cu Ninhursag sau Ninti se pare ca au fost cei care i-au creat pe oameni, desi Enlil s-a opus cu vehementa. Ninhursag, Ninti sau Ninkharsag este descrisa ca având vaste cunostinte medicale si apare deseori în reprezentarile sumeriene sub forma unei potcoave cu ajutorul careia se taia cordonul ombilical. În anumite reprezentari ea apare ca fiind o femeie însarcinata.

Ulterior aceasta devine zeita mama si o regasim în diverse religii sub felurite nume ca: regina Semiramida, Isis, Barati, etc.

Tablitele ne spun ca în fazele initiale s-a încercat combinarea ADN-ului zeilor cu feluritele vietati existente pe Terra la acel moment. Asa se face ca au aparut creaturi cu diverse defecte sau hibrizi, inapti în a munci.

Într-un final, dupa multe combinatii si încercari esuate, au descoperit formula corecta si astfel s-a nascut LU.LU, primul Homo Sapiens. În conformitate cu textele sumeriene Lulu a avut ca mama o femeie din Africa, iar descoperiri recente arata ca Homo Sapiens a aparut pentru prima oara acolo. Stiinta confirma ca noi am avut acelasi stramos feminin care a trait în Africa acum 150.000–300.000 de ani. Tot stiinta demonstreaza ca acum 35.000 de ani s-a produs o noua interventie, la fel de brusca ca prima, asupra ADN-ului uman, în urma careia a aparut Homo Sapiens Sapiens.

Pe tablitele sumeriene apar numele si ierarhia zeilor anunnakki. Astfel: tatal zeilor se numea AN (cer) iar mama lor ANTU. Acestia stateau în cerul lor si veneau în vizita pe E.RI.DU doar rareori.

Se pare ca acesti doi au fost cei care i-au trimis pe Enlil si Enik, care erau frati vitregi, sa guverneze pamântul. Ulterior acestia au devenit din frati, rivali. Tablitele mai descriu faptul ca oamenii au primit posibilitatea procreerii, iar acest lucru a dus la o explozie demografica. Se pare ca acesta a fost declansatorul unui conflict major între Enlil si Enki, conflict în care Enki a tinut partea rasei nou create. De altfel atât legendele sumeriene cât si textele Vedice povestesc despre conflicte permanente în rândul zeilor, iar daca ne gândim si la mitologia greaca observam aceeasi stare conflictuala la nivelul zeilor, care exploda la cel mai mic incident.

Zeii sumerieni sunt descrisi ca având mai multe înfatisari. Uneori sunt umanoizi, alteori au cap si aripi de pasari si adesea au aspect de reptila. Aceasta ultima reprezentare apare în special în imaginile în care acestia sunt descrisi ca fiind razboinici. Aceste tipare sunt repetitive si se regasesc pretutindeni. Interesant este faptul ca în texul tablitelor, pe parcursul a mai multe sute de mii de ani, se regasesc numele acelorasi zeitati.

Cel mai important zeu era Anu, dumnezeu din cer, stapânul constelatiilor, rege al zeilor, spiritelor si demonilor si care locuia în cele mai înalte zone din cer. El avea puterea creatiei si puterea distrugerii, pedepsindu-i astfel pe cei rai. El a fost tatal lui Anunnku, în traducere, cel venit din cer.

Pe una din tablite apare Enmeduranki, un print din Sippar, care a fost îndragit de Anu, Enlil si Enik. El a fost adus de Shamas la adunarea zeilor. Ei i-au aratat cum «sa vada uleiul pe apa» si multe alte secrete. Apoi i-au dat Tablita Divina care continea secretele Cerului si ale Pamântului. Tot ei l-au învatat cum sa faca calcule matematice.

Sumerienii nu i-au numit dumnezei pe anunnakki, ci DIN.GIR, adica cei puri, stralucitori. Nu are sens sa intram în amanunt în aceste descrieri. Informatiile se gasesc si pot fi accesate. Este important de mentionat ca textele sumeriene împart istoria în doua parti: înainte si dupa Potop. Se pare ca a existat un potop care a venit si a distrus ceea ce creasera anunnakki. Ei spun ca dupa ce apele s-au retras, anunnakki au decis ca au fost prea mareti (în sensul de buni) pentru umanitate. Termenul folosit este ELU, care se traduce din acadiana ca maret.

Daca suprapunem informatiile tablitelor peste cele din Biblie vedem ca anumite idei corespund, regasindu-se în ambele scrieri.

Iar dupa ce au început a se înmulti oamenii pe pamânt si li s-au nascut fiice, Fiii lui Dumnezeu, vazând ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit.

Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Nu va ramâne Duhul Meu pururea în oamenii acestia, pentru ca sunt numai trup. Deci zilele lor sa mai fie o suta douazeci de ani!”

În vremea aceea s-au ivit pe pamânt uriasi (nefilimi), mai cu seama de când fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestirii viteji din vechime.

Vazând însa Domnul Dumnezeu ca rautatea oamenilor s-a marit pe pamânt si ca toate cugetele si dorintele inimii lor sunt îndreptate la rau în toate zilele,

I-a parul rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamânt.

Si a zis Domnul: „Pierde-voi de pe fata pamântului pe omul pe care l-am facut! De la om pâna la dobitoc si de la târâtoare pâna la pasarile cerului, tot voi pierde, caci îmi pare rau ca le-am facut.”

Potopul a tinut pe pamânt patruzeci de zile si patruzeci de nopti si s-a înmultit apa si a ridicat corabia si aceasta s-a înaltat deasupra pamântului.

Si a crescut apa mereu si s-a înmultit foarte tare pe pamânt si corabia se purta pe deasupra apei.

Si a sporit apa pe pamânt atât de mult, încât a acoperit toti muntii cei înalti, care erau sub cer.

Si a acoperit apa toti muntii cei înalti, ridicându-se cu cincisprezece coti mai sus de ei. Si a murit tot trupul ce se misca pe pamânt: pasarile, animalele, fiarele, toate vietatile ce misunau pe pamânt si toti oamenii.

Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viata în narile lor, au murit

Si asa s-a stins toata fiinta care se alia pe fata a tot pamântul, de la om pâna la dobitoc si pâna la târâtoare si pâna la pasarile cerului, roate s-au stins de pe pamânt, si a ramas numai Noe si ce era cu el în corabie.

Iar apa a crescut mereu pe pamânt, o suta cincizeci de zile.

Geneza

De altfel daca ar fi sa cercetam legendele si miturile existente pe întreg pamântul am realiza ca pretutindeni apare ideea de potop. În tablitele sumeriene se povesteste cum anunnakki au parasit pamântul în navele lor în timp ce întreg teritoriul era acoperit de apa. Exista în prezent dovezi geologice care confirma ca acum aproximativ 11.000 î.Hr. pe Terra s-a produs o catastrofa care a distrus toate asezarile existente. Ici colo apar noi descoperiri, dovezi ale unor civilizatii avansate, dar care nu sunt luate în seama.

Tot pe aceste tablite gasim informatii cu privire la faptul ca sumerienii îsi vedeau zeii ca fiind buni si puternici si de aceea atribuiau esecurile si nereusitele personale ca fiind rasplata propriilor fapte. Astfel s-a nascut credinta ca daca îti dispretuiai sau judecai dumnezeul acesta îti aducea boli, suferinta, dezastre. Din scrieri aflam ca în acea zona geografica ploile erau rare si ca atunci când ploua si apareau inundatii acestea erau puse pe seama unui demon care traia în Golful Persic si care se razbuna pe ei. Tot la sumerieni apare ideea ca un copil se naste deja pacatos si ca orice suferinta este data pe merit si ca trebuie multumit pentru ea.

Sumerienii atribuiau calitati umane zeilor si astfel avem informatii despre tot felul de conflicte cum ar fi cel aparut între zeul bovinelor Lahar si sora lui, zeita cerealelor, Ashnar. Apare apoi o cearta între Emesh, zeul verii, raspunzator de flora, constructii, orase si temple si Eten, zeul iernii, care era responsabil cu nasterile si roditul. Se pare ca acesti zei erau gelosi si voiau sa fie laudati în permanenta. De asemenea a existat un conflict si între Enik si Ninhursag (doamna care da viata). Acesta se pare ca ar fi mâncat opt plante crescute într-un loc special, numit gradina divina si ar fi declansat astfel furia zeitei. Aceasta l-a blestemat, dorindu-i ca opt parti din corpul lui sa se îmbolnaveasca, iar Enik s-a îmbolnavit. Una din zonele afectate a fost o coasta.

Într-un final lui Ninhursag i s-a facut mila si s-a întors sa îl însanatoseasca. Ea a creat opt divinitati care sa îl vindece, din care una a fost facuta special pentru coasta bolnava. Ea se numea Nin-Ti, în traducere doamna coasta. Sa fie acesta oare o asemanare cu biblica Eva?

Despre Ninhursag se stie ca a avut o fiica si un fiu cu Enik. Aceasta a devenit ulterior zeita pasunilor, iar fratele ei pe nume Ninurta a fost vazut ca fiind raspunzator de fântâni. Ninhursag este numita si Niniti-doamna vietii sau Mammi si raspundea de facilitatile medicale.

Enki iese din apa la îndemnul mesagerului sau Isimud care este usor de identificat prin cele doua fete care privesc în parti opuse (dualitate).

În reprezentari, Enik apare adesea reprezentat de doi serpi care se încolacesc, imagine foarte asemanatoare cu cea a AND-ului uman si cu cea a caduceului, simbol folosit si în prezent de medicina. Pe tablite se afla consemnat faptul ca el a sfidat Consiliul Conducator al Anunnakkilor, care hotarâse sa distruga umanitatea, pentru ca o vedea ca fiind o creatie imperfecta, si l-a învatat pe Ziusudra (Noe sumerian) cum sa îsi construiasca o barca spre a se salva pe el si familia lui.

Perioada domniei lui Enik se întinde pe 120 SAR. Templul lui principal se numea E-ENGUR-RA, în traducere, casa din strafundul apei si se alia în Eridu, o localitate situata în zona vaii Eufratului. Se mai stie despre Enik ca a avut un copil cu fiica sa care a dat nastere unei fete pe nume Nikurra. Enik s-a împreunat si cu aceasta si astfel s-a nascut Uttu. Important este faptul ca Enik apare întotdeauna ca protector si învatator al omenirii si este vazut ca fiind creatorul omului.

Spre deosebire de fratele sau Enik, Enlil este descris ca fiind un zeu al vântului sau al dominatiei. Tablitele spun despre el ca ar fi fost aruncat din DILMUN, casa zeilor, pentru ca ar fi violat o fata pe nume Ninlil. Aceasta însa l-a urmat în pribegie si i-a nascut patru copii. Enlil este vazut ca fiind stapânul pamântului si este cunoscut ca fiind inventatorul târnacopului.

În afara acestor principali zei, în tablitele sumeriene mai gasim relatari si despre alte zeitati, fiecare având un rol binestabilit în ierarhia existenta.

Consider ca este important sa amintim cronologia evenimentelor, stabilita de Sitchin, în urma traduceri tablitelor.

Evenimente înainte de Potop

450.000 Î.Hr.

Atmosfera planetei Nibiru începe sa se deterioreze si devine astfel ostila vietii. Anu îl detroneaza pe Alalu si ajunge cu ajutorul unei nave pe Terra. Aici gaseste zacaminte de aur si realizeaza ca acestea pot fi folosite spre a salva atmosfera planetei sale.

445.000

Anunnakki aterizeaza pe Terra si îsi stabilesc baza la Eridu, cu intentia de a extrage aur din Golful Persic. Ei sunt condusi de Enik, care este fiul lui Anu.

430.000

Pamântul începe sa devina ospitalier datorita climei care devenise mai blânda. Anunnakki sosesc pe Pamânt în numar mare. Ei sunt condusi de sora vitrega a lui Enik. Ea era doctor si avea si rang conducator.

416. 000

Productia de aur începe sa scada, iar acest lucru îl determina pe Anu sa vina pe Pamânt. Împreuna cu el soseste si fiul lui, Enlil. Odata ajuns aici, Anu hotaraste ca exploatarea miniera sa aiba loc în Africa. Totodata îl numeste pe Enlil coordonator al misiunii Terra. Enik este trimis în Africa. În momentul în care voia sa paraseasca Terra, Anu este atacat de nepotul lui Alalu.

400. 000

În sudul Mesopotamiei existau sapte localitati dezvoltate. Cele mai importante erau: un port spatial în Sippar, Centrul de Control al Misiunii din Nippur si Centrul Metalurgic din Shurrupak. Minereurile erau transportate din Africa cu ajutorul unor nave. Metalul era rafinat si apoi trimis în sus, pe orbita. De aici era încarcat în navele care soseau regulat de pe Nibiru. Igigi era raspunzator de trimiterea produsului finit.

380.000

Igigi îl sprijina pe nepotul lui Alalu iar acesta încearca sa ia Pamântul în stapânire.

Enlilitii câstiga într-un final razboiul împotriva zeilor.

300. 000

Anunnakki se razvratesc deoarece nu le convenea munca grea pe care o depuneau în mine. Enik si Ninhursag se vad pusi în situatia de a gasi alti muncitori. De aceea se gândesc sa creeze lucratori. Primi lucratori obtinuti prin manipulare genetica au avut la baza ADN-ul unei femele de maimuta. Acestia au fost primii Homo Sapiens. Ei sunt pusi la munca în locul anunnakki lor. În acelasi timp Enlil aduce lucratori primitivi în Edin din Mesopotamia. Homo Sapiens a fost creat având posibilitatea procreerii si de aceea a început sa se înmulteasca.

200.000

O noua era glaciara se abate asupra Pamântului. Acest lucru face ca viata sa regreseze.

100.000

Clima începe sa îsi revina, încalzindu-se. Fiicele oamenilor care erau deosebit de frumoase sunt râvnite de catre anunnakki. Acestia încep sa se cupleze cu ele. Acest lucru îl enerveaza pe Enlil.

75. 000

Asupra Pamântului se abate o noua era glaciara. Pe Pamânt este atât de frig încât doar omul Cro-Magnon supravietuieste.

49. 000

Enik si Ninhursag se decid sa puna noi conducatori în Shuruuppak. Ei îi aleg din rândul oamenilor, dar din categoria celor ce aveau parinti anunnakki. Acest lucru îl înfurie pe Enlil, care se hotaraste sa distruga întreaga populatie.

13. 000

Enlil îsi da seama ca se va produce o catastrofa globala odata cu trecerea planetei Nibiru prin apropierea Pamântului. Valul urias ce urma sa se propage pe Terra avea sa îi duca planul la bun sfârsit. El îi pune pe anunnakki sa jure ca nu vor divulga oamenilor aceasta informatie.

Evenimente dupa Potop

11.000 î.Hr.

Enik nu poate respecta promisiunea si îl învata pe Ziusudra cum sa îsi construiasca o barca sigura. Apele se revarsa asupra pamântului. Anunnakki urmaresc întreaga scena de la bordul navei lor. Dupa ce apele au început sa se retraga, Enlil accepta ca populatia ramasa sa primeasca unelte si seminte. Oamenii încep sa cultive mai întâi în zonele înalte. Enik îi învata cum sa domesticeasca animalele.

10.500

Descendentii lui Ziusudra primesc trei tinuturi unde sa îsi desfasoare activitatea. Ninurta, fiul lui Enik, îi ajuta facând stavilare si secând râurile spre a le oferi teren fertil.

Enik intervine si el, facând valea Nilului cultivabila. Peninsula Sinai este transformata în port pentru navele spatiale. Anunnakki construiesc un Centru de Control pe muntele Monah, viitorul Ierusalim.

9.780

Primul nascut al lui Enik, pe nume Ra/Marduck, împarte domnia Egiptului între Osiris si Seth.

9.330

Seth îl captureaza pe Osiris, dupa care îl omoara taindu-l în bucati. Preia apoi rolul de conducator al Nilului.

8.970

Fiul lui Osiris, pe nume Horus, îsi razbuna tatal initiind primul razboi al piramidelor. Seth reuseste sa scape refugiindu-se în Asia. El ia peninsula Sinai si Canaan-ul.

8.670

Urmasii lui Enlil nu sunt de acord cu faptul ca descendentii lui Enik controlau toate zonele de zbor si de aceea initiaza un al doilea razboi al piramidelor. Ninurta câstiga batalia si goleste piramidele de echipament. Ninhursag organizeaza o conferinta de pace. Conducerea Egiptului este preluata de urmasii lui Thoth. Dinastia Ra/Marduk îsi pierde puterea. Se construieste Heliopolisul.

8.500

La portile facilitatilor spatiale sunt construite turnuri de veghe. Unul dintre acestea se afla în Jericho.

7. 400

Este o perioada a pacii. Anunnakki dezvaluie oamenilor noi cunostinte. Este momentul în care începe perioada neolitica. Egiptul este condus de semi-zei.

3.800

Anunnakki se hotarasc sa înfiinteze din nou orasele zeilor în Sumer. Este momentul în care apare civilizatia. Primele orase construite sunt Eridu si Nippur. Anu vine în vizita pe Terra. Cu aceasta ocazie se construieste orasul Uruk, iar templul acestui oras este închinat zeitei Inanna, care era nepoata lui Anu.

Regi pe Pamânt

3.760

Oamenilor le-a fost data conducerea. Ninurta face prima capitala la Kish. În Nippur apare calendarul. Civilizatia începe sa se raspândeasca si în afara Sumerului.

3.450

Nannar/Sin preia conducerea în Sumer. Babilonul este proclamat de catre Marduk ca fiind „poarta zeilor”. Acum are loc cunoscutul incident de la turnul din Babel, iar anunnakki reusesc sa amestece limbile oamenilor. Thoth a fost dat jos de pe tron de catre Ra/Marduk. Dumuzi, fratele lui Thoth, cel care o tradase pe Inanna este arestat si apoi ucis din greseala. Marduk este zidit de viu în marea piramida, dar reuseste sa scape printr-un tunel. Pleaca apoi în exil.

3.100-3.350

Sunt ani de haos, care se sfârsesc odata cu instalarea unui faraon. Civilizatia înainteaza ajungând în a doua regiune.

2.900

Conducerea Sumerului este preluata de Erech, caruia Inanna îi da putere peste a treia regiune. Acesta este momentul în care valea Indus începe sa se civilizeze.

2.650

Regatul Sumerului începe sa se destrame, ocazie cu care capitala se muta. Enlil îsi da seama ca oamenii sunt din ce în ce mai greu de condus.

2.371

Inanna se îndragosteste de Sharru-Kin (Sargon). Acesta îsi stabileste capitala la Agade. Acesta este momentul nasterii imperiului akkadian.

2.316

Sargon, vrând sa stapâneasca cele patru regiuni, desacralizeaza pamântul Babilonului. Conflictul dintre Inanna si Marduk capata amploare si ia sfârsit doar în momentul în care Nergal, fratele lui Marduk, pleaca din Africa, spre a-l convinge sa paraseasca Mesopotamia.

2.291

Tronul din Akkad este ocupat de Naram-Sin. Acesta reuseste cu ajutorul Inannei sa intre în Egipt prin peninsula Sinai.

2.255

Inanna preia puterea în Mesopotamia. Narram-Sin sfideaza Nippurul. Marii anunnakki ataca Agade, stergându-l de pe fata pamântului. Inanna reuseste sa scape. Grupari loiale lui Enlil si Ninurta ocupa Sumerul si Akkad.

2.220

Civilizatia Sumerului explodeaza gratie unor conducatori abili din Lagash. Gudea este ajutat de Thoth sa construiasca un ziggurat în onoarea Ninurtei.

2.193

Este anul în care Terah, tatal lui Abraham se naste într-o familie de înalti preoti.

2.180

Egiptul se împarte în doua. Urmasii lui Ra/Marduk ramân cu sudul iar faraonii obtin tronul Egiptului de Jos.

2.130

Autoritatea începe sa se deterioreze în Mesopotamia. Inanna nu reuseste sa reziste la conducerea Erechului.

Era decisiva

2.123

În Nippur se naste Abraham.

2.113

Enlil îi încredinteaza lui Nannar, pamântul din Shem. Se decide ca Ur sa fie capitala noului imperiu. Ur-Nammu se urca pe tron si devine protectorul Nippurului. Tatal lui Abraham, Terah, vine în Ur spre a încheia o alianta cu curtea regala.

2.096

Ur-Nammu este ucis în razboi. Oamenii sunt convinsi ca omorârea lui a fost aranjata de Anu si Enlil. Terah pleaca împreuna cu familia sa în Harran.

2.095

Shulgi vine la tron în Ur. Imperiul începe sa prospere. El se îndragosteste de Inanna si devine iubitul acesteia. Da Larsa elamitilor în schimbul promisiunii ca vor servi ca legiune straina.

2.080

Printii din Theba, care îi erau loiali lui Ra/Marduk au început sa faca presiuni asupra nordului ce se afla sub Mentuhotep I. Nabu. Fiul lui Marduk obtine adepti, pentru tatal sau, din Asia de Vest.

2.055

Nannar îi ordona lui Shulgi sa trimita trupe elamite pentru a stopa revolta din orasele canaanite. Elamitii ajung la intrarea în peninsula Sinai si la portul spatial.

2.048

Moare Slugi. Marduk se muta în tinutul hititilor. Abraham stapâneste peste sudul Canaanului, fiind ajutat de o trupa de elita.

2.047

Amar-Sin, cunoscut din Biblie ca Amraphel, devine regele Urului. Abraham pleaca în Egipt, de unde revine dupa cinci ani, însotit de mai multe trupe.

2.041

Amar-Sin, ghidat de Inanna, formeaza coalitia regilor din est si organizeaza o expeditie militara în Canaan si Sinai. Conducatorul acesteia este elamitul Khedor-la’omer. Abraham le blocheaza accesul la intrarea în portul spatial.

2. 038

În timp ce imperiul se destrama, Shu-Sin îl înlocuieste pe Amar-Sin la tronul din Ur.

2.029

Ibbi-Sin îl înlocuieste pe Shu-Sin. Provinciile vestice sunt din ce în ce mai mult orientate catre Marduk.

2.024

Marduk intra în Sumer si se înscauneaza în Babilon. Lupta se extinde catre centrul Mesopotamiei. Pamântul sfânt al Nipurului este întinat. Enlil ordona pedepsirea lui Marduk si Nabu, însa Enik se opune. Cu toate acestea fiul lui Enik, Nergal îi tine partea lui Enlil. Nabu împreuna cu ajutoarele lui încearca sa captureze portul spatial, moment în care marele anunnakki aproba folosirea armelor nucleare. Nergal si Ninuria distrug atât portul spatial cât st orase canaanite.

2.023

Vântul poarta deseuri radioactive catre Sumer. Oameni si animale mor rapusi. Apa este otravita si pamântul devine sterp. Sumerul si întreaga sa civilizatie zac în ruine. Abraham moare la vârsta de 100 de ani, iar mostenitorul lui devine Isaac.

Dupa cum am mai spus, aceasta este cronologia evenimentelor, cronologie stabilita de Sitchin în urma analizarii tablitelor sumeriene. Trebuie mentionat ca exista multe voci, mai mult sau mai putin autorizate, care contesta aceste evenimente. Este însa izbitoare similitudinea si cronologia unor evenimente însiruite aici, cu cele descrise de alte surse din antichitate si în primul rând cu cele din Biblie. Peste tot apare un dumnezeu/forta suprema care a facut omul, l-a învatat, i-a dat pereche, l-a izgonit atunci când a încalcat o lege, etc. În toate traditiile se vorbeste despre un potop care a venit sa stearga pacatosii de pe suprafata pamântului si despre un singur om, care avertizat fiind, si-a luat masurile necesare. Daca este sa luam în calcul ca majoritatea muntilor sunt tineri, atunci nu putem sa nu acceptam ideea unor convulsii, aparute nu departe în trecut, la nivelul scoartei terestre. Pâna si Platon mentioneaza într-una din lucrarile sale ca agricultura a început întâi în regiunile înalte, deoarece un val urias distrusese toate asezarile de la ses.

Nu vreau sa spun mai multe, va las sa trageti concluziile singuri. Va recomand însa înainte de a accepta o versiune, oficiala sau neoficiala a istoriei, sa analizati cât mai multe surse. Numai asa va veti putea forma o opinie corecta asupra trecutului nostru.

În jurul datei de 12 iunie 2006, un batalion de infanterie, care avea ca sarcina supravegherea zonei petroliere de la Baza aviatica din Talil, situata în sud-estul Bagdadului, a descoperit accidental o cutie de cupru în interiorul careia se aflau mai multe tablite de lapis-lazuli ce aveau gravate în ele simboluri ale scrierii cuneiforme. Fara sa stie exact despre ce este vorba, Agentia Nationala de Securitate, împreuna cu guvernul american si britanic, au restaurat o tablita. Pentru a vedea despre ce descoperire era vorba aceasta a fost dusa la British Museum. Membrii au fost asigurati ca rezultatul va fi facut public, dar se pare ca forte guvernamentale au interzis acest lucru. Enervati acestia au plecat catre British Museum spre a lua parte la proiect. În acest mod, au aparut simultan în mai multe orase, transcrieri ale textului stravechi. Probabil ca asta a fost marea noastra sansa de a afla de aceasta descoperire.

Tablita I

Dupa dorintele lor, tronul regal a fost coborât din ceruri
Drepturile au fost perfectionate, ordonantele divine au fost exaltate.
În locuri pure, cinci orase au fost construite: primul fiind Eridu, al doilea Badtibira. Larak a fost al treilea si Sippar al patrulea. Al cincilea oras a fost Shuruppak al carui rege am fost eu, Ziusudra.
Acestea au fost centrele cultului. Aceste cinci orase au fost desemnate centrele cultului.
Un vuiet a iesit din aceste centre de cult. Un vuiet perturbat de zei.
Dupa ce orasele au fost distruse, centrele cultului au fost distruse de asemenea.
Dupa dezastru, inundatia trimisa sa acopere tot pamântul, distrugatoarea vietii.
Iar eu Ziusudra, pe vârful înalt al muntelui Nimush, am aranjat sapte si sapte barci, pline cu trestie, pini si liliac si am dus ofranda pentru a raspândi tamâia în toate directiile, iar zeii au mirosit mireasma.
Au mirosit mireasma, si s-au adunat în jurul ofrandei precum mustele.
Belet-ili a venit. Ea tinea în aer un ornament în forma de musca pe care Anu îl facuse în focul sau interior.
„Jur ca pe acest medalion albastru,
Ca nu o sa uit niciodata aceste zile, niciodata!”
Când Enlil a ajuns, m-am adunat cu sotia mea în jurul zeilor.
Ne-a atins sprâncenele si ne-a spus „Hithero, Ziusudra a fost o fiinta umana, acum va fi cunoscut ca si Utnapishtim, si el împreuna cu sotia vor fi zei, ca si noi.”
Si am fost dusi departe.
Am fost dusi la locul de unde izvorasc mari râuri.
La Gihon, Pishon, Tigris si Euphrates.
În acel loc îndepartat traim.
Acolo, la sursa marilor râuri traim.
Când am ajuns în acel loc de peste lumi,
Enlil mi-a spus, catre Utnapishtim, a spus
„Tu”, „cel de departe” vei face munca conducatorului tau EA.
Cândva întelepciunea venea dintr-un zid de trestie, asa vei face si tu.
Vei lua decizii pentru alta, o cu totul alta corabie. Scrie-le în tabletele din lapis-lazuli
Scrie-le în tabletele alese.
Apoi pune-le într-o cutie de bronz, pusa pe o trestie si pe crengi de pin si liliac.
Împarte întelepciunea. Împarte bogatia. Ascunde-le, departe
În orasul celui mai puternic erou, care a vazut ce a fost ascuns.
Inspecteaza fundatiile, puse de catre cei 7 maestri zidari (masoni) pe caramizile arzatoare. Vezi cum straluceste precum bronzul în soare?
Urca-te pe scari. Uita-te la pamântul pe care îl întrupeaza.
Admira gradinile, templele si magazinele, toate locurile magnifice.
Cauta piatra din mijloc
Uita-te sub.
Acum, în acele timpuri, în acele zile, lumea era înca noua.
Când Enlil a adus în fata tablitele, pamântul abia se uscase.
Coliba rosie, coliba rosie. Zid, Zid.
Coliba rosie asculta, zid reflecta
Da jos coliba, construieste o barca
Lasa posesiunile. Cauta viata.
Renunta la bunurile lumesti. Tine sufletul în viata.
O noua furtuna se apropie, dar ploile nu urla. Alta inundatie vine. Din nou peste pamânturi.
Fii pregatit si pregateste-ti crucile familiei
Schimba bucuria din sufletele oamenilor.
Ascunde-te în îmbratisarea lui Nibiru, întoarcerea luminii în permanentul cerului. A fost (ilizibil)
Sfârsitul tablitei

Tablita II

Din prima bautura
Când a intrat pentru prima oara sub manta
Pentru nectarul negru al „raqiya” acesta a fost predestinat
Peste mii de ani, ei au venit
În cea mai violenta forma, au venit
Si au întrerupt caile vechi
(ilizibil)
Si oamenii pamântului au fost tinuti prizonieri în propriile case
Invadatorii s-au luptat între ei pentru bogatiile pamântului
Pentru nectarul negru
Zeii se uitau tristi la ce se întâmpla
Si s-au consiliat între ei
Pentru un remediu
(ilizibil)
(ilizibil)
În acest timp invadatorii au continuat
Spre oripilarea martorilor, invadatorii au continuat
(ilizibil)
(ilizibil)
Când a aparut urâtul semn în desert
Uzurpatorii nu au luat de seama (ilizibil)
Acolo în Dilmun
(ilizibil)
(ilizibil)
Marii zei s-au adunat
Marii zei s-au adunat în Dilmun
(ilizibil)
Ninhursag a adus schimbarea înaintea lui Enki
(ilizibil)
Si soarta oamenilor a fost pecetluita
Sfârsitul fragmentului

Tablita III

S-a stabilit ca natiunile se vor întoarce
(ilizibil)
(ilizibil)
Natiunile oamenilor se vor întoarce în pântec
În Nibiru, eterna mama creatoare
(ilizibil)
(ilizibil)
(Ilizibil)
Annuaki au fost trimisi în fata
Din ceruri Annuaki au fost trimisi catre creatia lor
(ilizibl)
An, Enlil, Enki si Ninhursag creatorii oamenilor cu capete negre
Fondatorii Eidu, Bad-tibira, Larsa, Sippar si Shuruppak
(ilizibil)
Primele orase au fost fondate
(ilizibil)
Acestea au fost pastratoarele natiunilor
Puternicii oameni cunoscuti care au dat afara Nephilimul
Si au construit temple divine, ordine, ritualuri si ceremonii
(ilizibil)
Acestea au fost generatiile, natiunile multitudinii.
Aceasta multitudine de natiuni a curs din ceruri
(ilizibil)
Annuaki, An, Enil si Ninhursag au trimis înainte mesajele divine
(ilizibil)
Asteptând întoarcerea lor, întoarcerea copiilor, creatorii oamenilor au asteptat
(ilizibil)
Cu inimile grele, dar pline de bucurie au asteptat

Tablita IV

Un nou potop a venit
Din ceruri un nou potop a venit
Cu Dilmun pe dreapta si sacrul Eridu pe stânga
Annuaki s-au adunat
Între doua locuri pure, locul de apa pura
De unde Gihonul si Pish-onul, Tibru si Eufrat au curs
Ungând pamântul si oamenii într-o baie purificatoare.
Aceste ape limpezi, cele ce sustineau viata au secat
Marile râuri au secat
Acum praful sufla în acele locuri.
Unde marile râuri curgeau cândva
Praful domneste în acel loc.
Marduk a deschis usa si fiii lui Dilmun au mers înainte
Fiii lui Dilmun
Tinerii bravi ai acelui oras pur
Cel mai luminat dintre orase
Au venit în timp ce fiii lui Eridu pregateau masa
Recitau incantatia, uitata ceremonie veche
Radiant cu mâinile curate sta Ninhursag
În fata Annunaki
Cu mâinile curate se pregatea. Supraveghea pregatirile incantatiilor potrivite, ofrandele si ceremoniile.
Copiii, zeii creatori, consiliul, Annuaki, pentru ei
Se pregatea
(ilizibil)
Natiunile, triburile de pe pamânt s-au pregatit în timp ce patru oameni puternici tineau si focurile si vânturile
Ca nimic sa nu se întâmple pe pamânt.
Nici noapte, nici zi, întuneric sau lumina, monotonia dainuia.
Pâna când natiunile, triburile si-au luat zborul
De pe pamânt, natiunile alese si triburile au zburat,
În timp ce un munte de foc a iesit din mare
Curatând pe cei necurati, înghitind cerul.
Sfârsitul Tablitei

Tablita V

Sfânta migratie peste ceruri
Annunaki
Zeii din apus s-au adunat în locurile sacre vechi si noi
Ea, Ninki, Inanna si Utu
Enlil lânga Ninlil, Adad lânga Ninhursag
Zeita mama, (ilizibil) înteleapta Mammi
A administrat drepturile divine în lumina focurilor consacrate
În timp ce zeita pântec, Belet-ili era prezenta
Focurile vesnice, facute din trestii pure, liliac si pin ardeau în locurile predestinate
Sub grija oamenilor cunoscuti, progeniturile antice
Progeniturile antice ale lui Umal au administrat focurile
La trei si doua puncte (ilizibil) au facut (ilizibil) oamenii întelepti fac o ofranda pe pamânt
Dupa ritualul cerc, Umal, natiunile si triburile s-au refugiat
La trei si doua puncte, locurile de (ilizibil) pe calea spre ceruri
Natiunile lui Umal si triburile s-au spalat pe mâini
Au învatat ceremoniile si ritualurile în acele locuri (ilizibil) prin migratia sfânta
În acele locuri, Umal, natiunile pamântului si triburile
Au fost facuti curati din nou
În acele locuri Umal a fost facut curat într-o baie purificatoare
Scufundat total, acesta a iesit curat
Ca si tinerii din Dilmun (ilizibil)
Au pregatit nava noua, noile nave, planificatele nave.
Inscriptionate de Ut Napishtim dupa sfaturile lui Enlil din partea lui Ea,
Au fost pregatite în acele locuri predestinate.
La doua, trei puncte (ilizibil)
Bravii tineri din Dilmun au pregatit navele.
Pentru (ilizibil) drum prin ceruri, migratia sfânta
Bravii tineri din Dilmun au administrat (ilizibil)
Al doilea (ilizibil) urmatoarea (ilizibil), locul chinului lui Umal a fost pregatit
Abundenta a fost daruita pamântului
Seminte, cereale, pomi fructiferi si pesti de tot felul marii
Sub îndrumarea lui Umal se va (ilizibil… ilizibil… ilizibil) nu va merge.
Zeii din Apsu, consiliul si annunaki au spus:
Spre ceruri îsi va cauta Umal pâinea
Si în ordonantele divine îsi va gasi Umal dreptatea
Umal nu va mai (ilizibil) în locurile desemnate, locurile sacre.

Traducere tablitelor din engleza de Cristian David Isaila".

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca de obicei, eu cred ca adevarul e la mijloc. In general, modul de traducere a unor tablite sumeriene este pus sub semnul subiectivismului celui care efectueaza traducerea, de asta exista atatea divergente pe tema asta. E cert faptul ca atat in biblie cat si in alte surse, inclusiv tablitele sumeriene, se mentioneaza potopul ceea ce ne face sa credem ca ceva a fost. Cand exact, nu prea se stie, dar a fost.

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se stie de foarte mult timp ca religiile de orice fel (monoteiste sau nu) au origini comune, care se pierd in negura timpului. Nu doar sumerienii aveau convingerea ca zeii traiesc printre ei si sunt sositi din cer. Civilizatia maiasa avea o credinta asemanatoare. Asta ca sa vorbim doar despre civilizatii care se pierd in negura timpului. Nu mai departe, mitologia greaca sau cea romana (civilizatii care nu depasesc 3... 4 mii de ani atestati documentar) aveau anumite referiri la coborarea zeilor pe pamant in anumite situatii. De altfel, citind Legendele Olimpului, culese si repovestite de Alexandru Mitru (prin 1968 / 1969) desi eram foarte tanar pe atunci, am lecturat inclusiv prefata, in care erau mentionate inclusiv asemanarile credintei greco-romane cu cea sumeriana. Apoi, cam toate referirile la izvoarele religiilor din literatura moderna, iau in calcul provenienta extraterestra a zeilor, mai mult ca pe o posibilitate logica, desi ierarhiile diferitelor biserici, neaga cu vehementa o astfel de eventualitate. Atata timp cat nu vor fi descoperite izvoare documentare primordiale legate in mod direct de vizitatorii sositi din spatiul cosmic, eventual chiar scrise de reprezentantii acestora, aceste supozitii nu vor fi decat "zvonuri soptite pe la colturi".

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 ore, ola_nicolas a spus:

Se stie de foarte mult timp ca religiile de orice fel (monoteiste sau nu) au origini comune, care se pierd in negura timpului. Nu doar sumerienii aveau convingerea ca zeii traiesc printre ei si sunt sositi din cer. Civilizatia maiasa avea o credinta asemanatoare. Asta ca sa vorbim doar despre civilizatii care se pierd in negura timpului. Nu mai departe, mitologia greaca sau cea romana (civilizatii care nu depasesc 3... 4 mii de ani atestati documentar) aveau anumite referiri la coborarea zeilor pe pamant in anumite situatii. De altfel, citind Legendele Olimpului, culese si repovestite de Alexandru Mitru (prin 1968 / 1969) desi eram foarte tanar pe atunci, am lecturat inclusiv prefata, in care erau mentionate inclusiv asemanarile credintei greco-romane cu cea sumeriana. Apoi, cam toate referirile la izvoarele religiilor din literatura moderna, iau in calcul provenienta extraterestra a zeilor, mai mult ca pe o posibilitate logica, desi ierarhiile diferitelor biserici, neaga cu vehementa o astfel de eventualitate. Atata timp cat nu vor fi descoperite izvoare documentare primordiale legate in mod direct de vizitatorii sositi din spatiul cosmic, eventual chiar scrise de reprezentantii acestora, aceste supozitii nu vor fi decat "zvonuri soptite pe la colturi".

Si eu cred acelasi lucru, pentru ca sunt multe teorii nedemonstrate practic si lasate sa fie interpretate si promovate de nenumarate persoane, in diverse scopuri, pentru a creea senzational. E des intalnita atitudinea asta in presa si in media, lasand asupra celui care citeste sau asculta mesajul, un mister mai mare decat era initial.

Subiectul asta imi aduce aminte acum de o stire care tot a circulat pe la noi ca sub platoul muntiilor Bucegi s-ar afla o asazisa "camera a proiectiilor" descoperita in anul 2003. Si asta imi miroase a fake news, nu stiu ce sa zic! :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Treaba cu ADN-ul e fantezista oricum, difera mult intre fiintele de pe pamant, dar in cazul unor eventuali exraterestri, probabilatea sa aibe ADN si acelasi cod genetic este infima.

In afara de asta din ce motiv ar hibrida doua specii daca chiar si aici este posibila editarea directa, ma indoiesc ca eventuali extraterestri capabili de calatorii interstelare n-ar avea o metoda rapida de editare a informatiei genetice.

Chiar si noi am putea produce un om cu totul nou in 10 ani, mai ramanane problema testarii, dar asta se face editand in paralel sute de variante si pastrate cele care sunt functionale, asta din cauza ca nu se cunoste ce comportament are indepartarea gunoiului genetic, gene degradate, inactive, care reprezinta grosul materialului ereditar.

Pentru a pastra lungimea cromozomilor ar trebui inlocuit cu blank, dar nimeni nu stie cum s-ar comporta, sau se poate schimba arhitectura in totalitate, eliminarea completa a gunoiului si comasarea cromozomilor in doar cativa sau chiar in unul singur, dar nici asta nu se cunoaste cum s-ar comporta.

 

Exista o metainformatie stocata in arhitectura insasi si in acel gunoi ar carei rol nu este cunoscut.

 

Cat despre Dumnezeu nu trebiue sa-l cautam in ceruri, este peste tot cu noi, chiar si in ceruri, nici pe Luna nu i-a fost simtita lipsa, oriunde am merge el este cu noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

lasand trecutul care e estul de neclar hai sa ne concentram la afirmatia de mai jos, care descalifica tot articolul, 

Citat

 În prezent s-a identificat un corp ceresc, numit Planeta X, care este situat dincolo de Pluto si care se pare ca face parte din sistemul nostru solar.

 

s-a idenatificat de catre cine ? e numita "Hypothetical Planet X" in literatura de specialitate- asta nu inseamna ca exista.  Franturi de adevaruri puse cap la cap ca sa adune click-urile ignorantilor.

https://solarsystem.nasa.gov/planets/hypothetical-planet-x/in-depth/

 

RR

 

 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock