Sari la conținut

DP0107 - Clasic Audio Amplifier with PSU and ton control circuit

Postări Recomandate

Am finalizat si acest kit audio. Mai ramane sa stabilesc cum va arata incinta acustica unde voi integra acest kit. Proiectul incintei acustice va face obiectul altui proiect din colectia personala de proiecte electronice, Deci, urmariti tehnium-azi.ro ca sa nu pierdeti si acest proiect. Inca caut difuzoarele care vor echipa aceasta incinta acustica!

Referitor la DP0107 - prezentat si in imaginile de mai jos - am fost nevoit, ca sa obtin jumatate din tensiunea de alimentare pe terminalul pozitiv a capacitorului C13, respectiv C34 - sa montez in paralel cu fiecare rezistor R20 si R48 a cate un rezistor de 22kOhm. E posibil ca in functia de dispersia de fabricatie a pieselor electronice folosite de voi sa fie nevoie in loc 22kOhm de un rezistor de 18k sau de 24k sau 27kOhm. Lucrul asta ramane sa-l stabiliti fiecare practic. Bineinteles, exista si posibilitatea sa nu fiti nevoiti sa folositi un rezistor adiacent in paralel cu R20, respectiv R48. Deci, ramane sa vedeti fiecare daca e nevoie in cazul vostru de un asemenea rezistor, care, repet, are rolul de a obtine jumatate din tensiunea de alimentare pe terminalele pozitive a capacitoarelor C13 si C34.

Un alt lucru important de subliniat este ce sensibilitate dorim sa avem pe intrarile audio ale DP0107. Daca folositi un mp3-player cu BT si radio, in functie de tipul constructiv al acestuia, e posibil sa fiti nevoiti sa folositi alte valori pentru rezistoarele R13 si R40. Eu am fost nevoit sa folosesc 5,1kOhm. Valoarea nu e critica dar in urma testelor audio efectuate cu mp3-player-ul avut am considerat necesar ca fiind optima valoarea de 5,1kOhm.

Iata si cateva imagini.

DP0107_auditie test.jpg

DP0107_photo100.jpg

DP0107-photo101.jpg

DP0107-photo102.jpg

DP0107-photo103.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

In acest moment, in urma testarii practice a proiectului, am concentrat ultimele ajustari in revizia nr.1 pe care o puteti descarca din prima postare a acestui topic. Tot in prima postare am facut si cateva precizari pe care va rog sa tineti cont de ele daca inca detineti versiunea initiala a proiectului.

• 1 year later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock