Jump to content
Sign in to follow this  
cavit

Alimentare amplificator cu sursa LLC

Recommended Posts

Comparativ cu transformatorul sursa LLC are anumite avantaje, este mult mai usoara, are o stabilizare si permite o plaja de tensiuni de alimntare, poate fuctiona cu DC si AC deopotriva.

Posibilitatea da utiliza DC este utila pentru cei cu sistem solar care au si DC, Nu mai exista brumul acela de 50Hz destul de sacaitor la audio.

 

Exista astfel de surse chinezesti de 500w-1kw, personal am construit una DIY dupa un design clasic, controlata cu aplificator magnetic, dupa patent Sony, varianta originala era cu bipolare cu siliciu, am incercat o varianta cu bipolare de carbura de siliciu, este functionala, merge si cu mosfet cu siliciu. astea clasice sunt mai curate ca cele cu controller, bruiaza mult mai putin, si pot functiona si alternativ redresat nefiltrat, cu condensatoare doar in secundar, emuland un transformator de joasa frecventa.

Am pus un ecran intre primar si secundar, la care este legat si miezul transformatorului, solutia intiala a fost pentru un electrocardiograf de cercetare, s-a dovedit mult mai buna decat transformatorul la 50Hz.

Acest post este un classic design revival, din cele cu controller se gasesc de cumparat si sunt aproape la fel de bune, dar putine au ecran in transformator.

Comparativ cu alte surse in comutatie sursa LLC este potrivita pentru amplificator audio deoarece bruiza mult mai putin, curentul in circuitul de forta este sinusoidal.

foto 1 sursa LLC cu bipolare cu SIC pentru audio, DIY 100w, 200grame foto 2 tensiunea la bornele condensatorului foto 3alta sursa DIY cu mosfet cu siliciu

DSCN2825.JPG

DSCN2828.JPG

DSCN2824.JPG

Edited by cavit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.