Jump to content
Sign in to follow this  
ionut90

Actualizare sursa de alimentare cu MC1466L

Recommended Posts

Am gasit pe facebook schema de mai jos si ma gandeam daca e fezabila sa fie transformata intr-o sursa capabila de cel putin 10A si cum putem face asta? Eventual, as dori sa-l intreb pe dl.petru (admininistrator Tehnium Azi) daca ma poate ajuta cu un cablaj sau daca poate include schema de mai jos (actualizata) intr-un proiect TEHNIUM Azi? Eu cred ca va starni interesul si altor useri, ce spuneti, toata lumea ? Si unde putem gasi de cumparat acest MC1466L ca nu dau de el ?

1946866952_sursa0-40V2A.thumb.jpg.26e3619322b7cdbc9ea1b3c366d0910d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va pot ajuta cu un cablaj (proiectare PCB):

1) gratis, daca viitorul proiect "actualizat" este votat de foarte multi utilizatori si incadrat ulterior intr-un proiect Tehnium Azi. Asemenea proiectului VD2018, cine lanseaza initiativa trebuie sa construiasca/sa valideze prototipul si de abia dupa aceea eu voi trasa proiectul Tehnium Azi unde la rubrica cine a realizat proiectul vor fi mentionati si utilizatorii in cauza;

2) contra cost.

In ceea ce priveste schema sursei de alimentare, acel MC1466L este "oldschool". Chiar daca se mai gaseste in niste surse nesigure, gen aliexpress.com, in aceste conditii nu pare o schema fezabila. O varianta ar fi sa cumparati de pe aliexpress.com niste exemplare MC1466 si sa testati schema prezentata pe un cablaj test si daca totul e ok, o mai imbunatatim pentru un curent mai mare. Eventual forma imbunatatita poate fi un proiect Tehnium Azi, dar repet, initiativa e aceluia care lanseaza ideea in sine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 11 ore, donpetru a spus:

... O varianta ar fi sa cumparati de pe aliexpress.com niste exemplare MC1466 si sa testati schema prezentata pe un cablaj test si daca totul e ok, o mai imbunatatim pentru un curent mai mare. Eventual forma imbunatatita poate fi un proiect Tehnium Azi, dar repet, initiativa e aceluia care lanseaza ideea in sine.

Cred ca am sa comand ! Pentru ca nu este o schema de sursa de alimentare cu integrat de actualitate, nu stiu ce sa zic, cred ca nu se merita construita. Mai bine ceva asemanator cu LM723! Poate are cineva o schema asemanatoare cu 723 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt mai multe surse care au fost incercate cu succes, mai mult sau mai putin complexe.

Una este de exemplu de la care @donpetru s-a inspirat pentru realizarea SA100.

Se poate incerca si cu 723, si aici exista cateva care au functionat bine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 8 ore, hixpp02 a spus:

Se poate incerca si cu 723, si aici exista cateva care au functionat bine. 

Vroiam sa incerc o schema simpla cu integrat dedicat. Vazusem schema cu MC-ul, dar ai vreo schema cu 723 tot la fel de simpla ca cea cu MC de mai sus, arata-mi!

De SA100 am auzit dar pt experienta mea mi se pare cam complicata. :scratchchin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.