Sari la conținut

Rog ajutor in stabilirea pragurilor de temperatura cu DP0810

puscasul

Postări Recomandate

Am intrat in posesia placii PCB si a componentelor ei reusind plantarea lor in proportie de 99%.Ma adresez dvs celor care ati realizat montajul si  i-ati dat utilitate deplina in sensul daca ati folosit terminalele tranzistorului intern al comparatorului PC-817  ori la ce s-ar putea destina ca idee. Dumneavoastra , in afara de  monitorizarea ventilatorului l-ati folosit  si la altceva in montajele dvs.Deoarece  mai am un pic  in definitivarea  lui DP0810 ,va rog sa-mi impartasiti din experienta dvs in constructia si utilizarea unui montaj eficient sper eu , bine gandit si care merita o atentie cel putin din partea mea. Poate  ma documentez mai bine  in stabilirea pragurilor de temperatura in actul monitorizarii

Kitul DP0810 este un capitol separat dar cu alt PCB in proiectul pay-per-view SA100 descris aici:

Pe langa cele precizate mai sus, resubliniez ceea ce v-am precizat si in conversatia privata:

1. Conectorul HD3 este strict pentru masurarea V0, V1, V2, Vref. Retineti ca pragurile de temperatura care impun treptele de functionare a ventilatorului sunt date de V0, V1, V2, VREF, prin formula matematica, spre exemplu: T0 = 100 x V0 s.a.m.d.

2. Iesirea PROTECT este printr-un optocuplor PC817, care are in constructie un tranzistor NPN. Asa cum o sa observati din schema acest tranzistor are un terminal Emitor si un terminal Colector. Cele doua terminate pot fi folosite pentru a declansa protectia unui circuit auxiliar (spre exemplu a unei sursei de alimentare). 

Din pacate nu-mi cade fisa. .Am primit desigur aceste precizari din partea dvs Am patru valori si ce fac cu ele? Asta ii nedumerirea mea ! Poate m-as prinde daca am exemplifica  o anumita stare a aparaturii in mod practic. Ca poate batranetea de aproape 77 ani  nu ma aliniaza  la nivelul intelegeriiPoate colegii care au realizat ori poate s-au confruntat si dumnealor cu aceste probleme ma pot ajuta.Multumesc !

Mi-adus aminte de proiectul MX800, care include un DP0810. Am postat mai jos o imagine postata in topicul despre MX800 care arata mai explicit functionarea acestui circuit care regleaza turatia ventilatorului in functie de temperatura:

Functionare DP0810.jpg

In schema de mai sus: Vt1, Vt2, Vt3, Vt0L sunt acelasi lucru cu indicatiile V0, V1, V2, Vref din proiectul DP0810.

Prin reglarea Vref de fapt stabiliti temperatura la care sa functioneze protectia termica iar celelalte potentiale V0...V2 rezulta din valoarea rezistoarelor din divizor (vedeti schema DP0810 care v-am trimis-o prin e-mail in urma achizitionarii cablajelor).

Daca mai aveti nelamuriri, nu ezitati sa intrebati.

No bine! Tata lumea intalege  amu! Va multumesc fain.  Daca distinsii colegi au mai realizat ceva legat de  DP0810 ? sA NU MA FAC DE POVESTE...Am vrut sa postez pozele cu minunea dar  vad ca depasesc spatiul alocat de 1,4 Si aici is restrictii..O poza  imi ocupa atata spatiu?

Editat de puscasul

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock