Jump to content
donpetru

Metoda cablare tablou electric

Recommended Posts

Am deschis aceasta postare pentru a aduce in atentia voastra o metoda de cablare a unui tablou electric unde intrarea sigurantelor automate monopolare este facuta in partea de jos, desi am intalnit practic sigurante automate care functioneaza doar daca se respecta sensul curentului electric, adica avand intrare prin partea de sus, ele fiind corespunzator asezate pe sina tabloului. Iata clipul pe youtube la care fac referire si l-a care am postat si acolo o intrebare in acest sens fara nici un raspuns pana in acest moment. As dori sa citesc si reactia celorlalti electricieni care folosesc acest mod de cablare!!! Vi se pare corect? Da, nu si de ce ?

 

Am intalnit practic o situatie cand niste meseriasi de la gaze au vrut sa dea o gaura in perete pentru tras o teava de gaze si au nimerit un circuit electric, a carui siguranta automata nu a dat afara tocmai din cauza ca intrarea era prin partea de jos !!! Ar fi pacat sa se promoveze aceasta metoda de cablare cu riscurile de rigoare si mai ales intr-un mediu web cu multe vizualizari care pot forma gresit viitoare generatie de electricieni sau o pot informa gresit pe actuala generatie.

Printre altele, ati intalnit sigurantele automate monopolare de generatie mai noua care sunt bidirectionale si daca da, cateva exemple va rog !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am testat practic sa vad daca merge o siguranta automata si la curent invers de scurtcircuit, dar din ce am intrebat in stanga-dreapta, se pare ca nu merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nici eu nu am incercat, nu am fost curios. Dar dl.petru, chiar as vrea sa stiu si eu daca se poate ! 

Ca sa construim un stand pentru testat sigurante automate, are cineva vreo idee cum putem face asta ? :scratchchin:

Edited by leo_electro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stimati domni buna seara .

Am lucrat ,electrician timp de 17 ani in nord Italia cu lucrari de interventii si instalatii  in foarte multe orase ,si nu am vazut niciodata ,da niciodata ,legata tensiunea de alimentare la iesirea intrerupatoarelor bipolare sau tripolare sigurantelor automate ,diferentiale ,chiar si pe contactori se respecta asezarea , sa nu vorbim cum se lucreaza la firmele care fac tablouri de comanda si distributie , totul  certificat testat pe bune , inclusiv si instalatiile civile . Culori conductori si cablu :

galben-verde # exclusiv pentru impamintare

albastru # exclusiv neutru in tablouri si instalatii mono/trifazate 

negru # exclusiv faza in tablouri industriale de joasa tensiune 

dar deja va plictisesc pe unii dintre dumneavoastradestul 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.