Sari la conținut

Metoda cablare tablou electric

donpetru

Postări Recomandate

Am deschis aceasta postare pentru a aduce in atentia voastra o metoda de cablare a unui tablou electric unde intrarea sigurantelor automate monopolare este facuta in partea de jos, desi am intalnit practic sigurante automate care functioneaza doar daca se respecta sensul curentului electric, adica avand intrare prin partea de sus, ele fiind corespunzator asezate pe sina tabloului. Iata clipul pe youtube la care fac referire si l-a care am postat si acolo o intrebare in acest sens fara nici un raspuns pana in acest moment. As dori sa citesc si reactia celorlalti electricieni care folosesc acest mod de cablare!!! Vi se pare corect? Da, nu si de ce ?

Am intalnit practic o situatie cand niste meseriasi de la gaze au vrut sa dea o gaura in perete pentru tras o teava de gaze si au nimerit un circuit electric, a carui siguranta automata nu a dat afara tocmai din cauza ca intrarea era prin partea de jos !!! Ar fi pacat sa se promoveze aceasta metoda de cablare cu riscurile de rigoare si mai ales intr-un mediu web cu multe vizualizari care pot forma gresit viitoare generatie de electricieni sau o pot informa gresit pe actuala generatie.

Printre altele, ati intalnit sigurantele automate monopolare de generatie mai noua care sunt bidirectionale si daca da, cateva exemple va rog !!!

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am incercat, nu am fost curios. Dar dl.petru, chiar as vrea sa stiu si eu daca se poate ! 

Ca sa construim un stand pentru testat sigurante automate, are cineva vreo idee cum putem face asta ? :scratchchin:

Editat de leo_electro
Link spre comentariu

Stimati domni buna seara .

Am lucrat ,electrician timp de 17 ani in nord Italia cu lucrari de interventii si instalatii  in foarte multe orase ,si nu am vazut niciodata ,da niciodata ,legata tensiunea de alimentare la iesirea intrerupatoarelor bipolare sau tripolare sigurantelor automate ,diferentiale ,chiar si pe contactori se respecta asezarea , sa nu vorbim cum se lucreaza la firmele care fac tablouri de comanda si distributie , totul  certificat testat pe bune , inclusiv si instalatiile civile . Culori conductori si cablu :

galben-verde # exclusiv pentru impamintare

albastru # exclusiv neutru in tablouri si instalatii mono/trifazate 

negru # exclusiv faza in tablouri industriale de joasa tensiune 

dar deja va plictisesc pe unii dintre dumneavoastradestul 

• Like 1
Link spre comentariu

• 5 months later...

Depinde de tipul sigurantelor folosite ; in prezent regula este ca majoritatea sigurantelor permit alimentare si pe sus si pe jos . Exista desigur si exceptii , motiv pentru care trebuie intotdeauna verificata fisa tehnica a produselor .

In cazul de fata sigurantele primit ambele tipuri de alimentare .

https://www.etigroup.eu//images/product_db/levels/en-GB/3_TD.pdf

etimat.gif

Editat de iuli
  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Multumesc pentru completare. Totusi, as fi vrut sa vad un test practic care sa demonstreze functionarea sigurantelor (cotate chiar si cu alimentare pe ambele borne (sus/jos) ca sunt capabile sa lucreze optim la scc. in ambele situatii. Nu ca nu as crede dar in decursul experientei practice am mai avut... "surprize".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock