Sari la conținut

Internetul, energia si orasele


cavit

Postări Recomandate

Avand la dispzitie acest sistem de telecomunicatii, nu mai avem nevoie de apropiere fizica, dar avem nevoie de energie mai mult ca oricand, oricum pentru energie, icluzand mancarea si apa este nevoie de minim cateva mii de metri patrati/capita.

Necesarul fiind atit de mare oamenii ar putea fi raspanditi relativ uniform pe suprafata respectiva, avand avantajul de acces direct la mancare si energie, si controlul mai simplu al pandemiilor virale cum este si asta de acum.

Comunicarea este o nevoie, internetul o poate satisface, dar mancarea si energia, devin tot mai ineficiente, pe masura ce trec prin mai multe maini.

Pragmatic ratiunea de a locui intr-un oras, se rezuma la urmatorul aspect, daca simplul fapt ca locuiesti acolo, face sa acumulezi mai mult capital, decat daca ai locui in teren, si ai produce singur energia si mancarea.

Acest lucru este posibil doar pentru unii, care fie ca dezvolta fie inchiriaza imobiliar, fie pentru altii care exploateaza resurse extrem de valoroase, gen aur, sau pietre pretioase, desi  acestea din urma se pot comercializa pe internet, cu acelasi profit, poate chiar mai mare, deoarece cheltuielile logistice sunt mai reduse.

Congregatiile mari permnente nu mai sunt o necesitate, deorece tehnologia de azi poate produce intreg necesarul de componente si echipament electronic, automobile, panouri solare, acumulatoare, e.t.c cu un numar relativ redus de oameni, care pot deservi locatia respectiva pe o raza de caa 30km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, cavit a spus:

Avand la dispzitie acest sistem de telecomunicatii, nu mai avem nevoie de apropiere fizica,

 

Formidabil, si cum rezolvi problemele de reproducere, dragoste cu ajutorul TELECOMUNICATILOR?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt banci de sperma pe internet.

Dar nu la modul acesta gandesc problema.

On 8/6/2020 at 11:32 PM, vijelie02 said:

Care este concluzia d-voastra dupa cele relatate mai sus? Sau care este sfatul d-voastra?

Personal locuiesc la sat la gradina.

pentru a maximixa productia, dispunerea papaulatiei ar trebui sa copieze organizarea ficatului, un hub central de productie, o zona tampon de cativa kilometri si o ona externa rezidentiala pe o raza in jur de 30Km  in jurul centrului de productie, totul dispus in retea asa cum este organizat ficatul.

 

O buna parte din energia cu care functioaneaza nodul de productie se produce in aria rezidentiala, o zona de 300 Km patrati pentru max 50 mii oameni aasigura o densitate redusa, dar distante rezonabile pentru fluxurile de marfuri si energie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In tarile din Europa de vest cam asta e organizarea demografica si economica - orasele mari sunt in general dens populate si din punct de vedere economic sunt job-uri soft (domeniu financiar, software, servicii : hotele restaurante etc. birouri) la periferie sunt zone industriale, depozite, transporturi: port, aeroport etc.

Lucrurile s-au asezat ecomomic asa cum sunt pentru ca nu poti face o fabrica (mare) in mijlocul orasului din cauza costurilor ridicate ale ternurilor acces la energie sau infrastructura de transport.(nu ai voie cu camioane in centru) - nu o sa vedeti nici un magazin IKEA in mijlocul orasului.

Diferentele intre Europa si Romania (si in general Europa de est) apare la zona rurala, in Europa de vest zona rurala este mult mai dezvoltata, ai acess la drumuri bune, la energie, la internet rapid si orice oras de peste 5000 de suflete are mici parcuri industriale care sunt locuri ideale pentru firme mici si mijlocii. Nu se pune problema sa nu ai canalizare apa si asfalt. Aici mai trebuie lucrat temeinic in Europa de est. Exista programe gevernamentale (sau locale) pentru a sprijinii antreprenorii sa porneasca afaceri in zonele mai putin populate (za zicem din afara marilor orase) si multe din programele astea chiar functioneaza (nu toate).

Totusi mare diferenta pe care am vazut-o eu in 20 de ani de locuit in Irlanda intr-un oras mic (10.000 suflete) este ca Irlandezul din mediul rural e un fel de afacerist (ma refer la fermieri) pe cand est europeanul din mediul rural e un fel de "supravietuitor" dar lucrurile se schimba incet incet. (si asa si trebuie sa se schimbe, incet si natural) - evident statul ar trebui sa investeasca un pic in zona rurala (drumuri, scoli, canalizare, energie) si atunci oamenii isi vor schimba optica.

Nici aici lucrurile nu sunt perfecte in mediul rural, ne luptam cu risipa (de alimente de energie) - de multe ori traficul e o problema pe strada pricipala can toti vrem sa traversam orasul pe unicul pod la aceeasu ora, sau niveul scolilor nu este asa ridicat cum am vrea noi sa fie. Nu exista loc perfect si fara probleme.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock