Sari la conținut

Duster vs. Logan MCV Stepway - ambele 1.5dci

elco

Postări Recomandate

Discutam cu un amic vis-a-vis de performantele celor doua masini mentionate in titlul topicului si facand o comparatie cu fisele tehnice a acestor masini, rezulta clar un consum mai mic la Stepway Logan MCV, cred datorita unei forme aerodinamice mai bune, dar ca comportament in trafic, fiabilitate si alte caracteristici, care dintre modele vi se pare mai potrivit cerintelor zilnice a unui roman obisnuit ?

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

potrivit cerintelor zilnice a unui roman obisnuit ?

Romanul obisnuit isi cumpara BMW si Mercedes...vechi de 15 ani.

In ultimii 7 ani am posedat 3 Dustere, 1 Sandero (nu stepway) si un MCV. (MCV-ul il conduc acum si unul din Dustere sotia) - toate cu volanul pe dreapta ca sa se merge aici, toate cumparate noi de la reprezentana Dacia/Renault si service-ul facut la ei.

Sandero (model 2013)- 0Km -67.000Km - s-a ars un bec si mi s-a rupt antena la spalatorie din vina mea.

Duster (model 2013) cu aer conditionat - 0Km- 80.000Km nimic nu s-a stricat (cred ca s-au ars ceva becuri) si am avut o problema cu aerul conditionat (care se pare e o problema la cele cu volanul pe dreapata) - conducta care trebuie sa "pishe" apa din condens e pozitionata gresit si pisha in caroserie.

Duster(model 2015) fara aer consitionat, jenti iestine, radio simplu etc. (modelul cel mai ieftin) - 0Km-65000Km - becuri pe la faruri, nimic special. 

Duster (model 2018)  fara aer condiotionat, jenti tabla (asta inca il am)  0km-25.000Km - nimic pana acum.

Logan MCV - model 2020 - 0km- 7000Km - merge bine inca nu ma pronunt ca e prea devereme.

Consum pe autostrada 130 Kmh

Sandero - 5l/100km

Duster 6.2l/100Km

MCV 5.5l/100Km

nu stiu in regim urban ca merg numai pe autostrada. (90% din timp) 

Eu personal sunt multumit de masinile astea, sunt ieftine si fac exact ce scrie in manualul de utilizare - intretinearea e ieftina 150 Euro / service la Renault/Dacia la fiecare 20.000Km. Nu ridic capota decat sa pun lichid la stergatoare.  Cand ies din garantie (3ani sau 5ani) o duc inapoi si iau una noua.

RR

PS - toate masinile de ma sus sunt cu 1.5Dci dar motorul nu e chiar la fel - cel de pe Duster are factorul de compresie un pic mai mare si evident alta cutie, iar la MCV e cu AD-Blue (poluare mai mica). Toate au avut start/stop cand te opresti la semafor sau esti intr-o coloana.

Editat de roadrunner
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Acum 14 ore, elco a spus:

... consum mai mic la Stepway Logan MCV, cred datorita unei forme aerodinamice mai bune ...

Masa totala rulanta (MTR) este de 2825 kg la Duster, versus numai 2418 la Logan MCV Stepway. Diferenta de 407 kg, este suficienta ca Duster sa consume mai mult. In plus la tractiunea 4x4 randamentul este putin mai mic, din cauza lantului de transmisie specific autoturismelor de teren.

• Thanks 1
Link spre comentariu

Saptamana asta vorbeam cu un fost coleg de liceu si mi-a recomandat sa evit DACIA. Acum dupa atatea consultatii observ ca tabara e impartita in doua:

1. cei care vor o masina noua si din lipsa unui buget consistent majoritatea aleg DACIA

2. cei care se orienteaza catre un model SH, cu puncte de siguranta rutiera mai bune (sau cum le-o spune punctelor astea!), cum ar fi: VW, BWM, Audi, Seat, Skoda etc.

Sincer sa va zic dupa o saptamana de vorbe, chiar nu stiu ce sa fac, asa ca mai astept pareri. Poate reusiti sa ma convingeti daca e mai bun punctul 1 de mai sus decat 2 sau viceversa. :scratchchin:

Editat de elco
Link spre comentariu

Tu singur trebuie sa te hotarasti asupra unei optiuni: 1 sau 2. Trebuie puse in balanta si oportunitatile la momentul achizitionari masinii. S-ar putea sa gasesti una SH cu niste extraoptiuni destul de tentante la un pret bun! Trebuie tinut cont si de acest aspect.

Personal am o masina SH achizitionata in 2014 (Golf 5 hatchback, 1.9TDI, 2008) si facand un calcul cati bani am bagat in ea (fara consumabile) tot nu ajung la valoarea unei masinii noi. Asa ca, vorba cuiva de pe un blog romanesc, cred ca o masina noua se merita daca faci bani cu ea mai mult dar depinde si ce venituri are fiecare. S-ar putea ca niste venituri ridicate sa nu reprezinte o problema in a cumpara o masina noua de catre cineva! In alte situatii, daca ne raportam la un salariu minim pe economie (sau chiar mediu), lucrul asta nu mai este valabil, iar de multe ori un SH poate reprezenta un compromis destul de bun. Si chiar este.

Link spre comentariu

La 08.08.2020 la 12:06, elco a spus:

... Saptamana asta vorbeam cu un fost coleg de liceu si mi-a recomandat sa evit DACIA ...

... ???!!! ... Nu exista motive logice si / sau de oricare alta natura pentru a nu alege sa cumperi o DACIA. Fie ca ai bani pentru o masina noua, fie ca nu ai bani decat pentru o masina SH, DACIA este o marca care merita tot respectul. De altfel, a si avut tot respectul din partea unui investitor gigantic precum RENAULT, care nu a stat pe ganduri ca sa o cumpere. In plus, dupa toata pandemia din lume, Renault a redus investitiile in alte tari ale lumii, dar nu si in Romania. Dimpotriva, DACIA are planuri mari de viitor, printre care si o masina 100 % electrica, la un pret nu prea mare. Toate astea ne duc cu gandul ca nu exista motive logice si / sau de oricare alta natura pentru a nu alege sa cumperi o DACIA. Dimpotriva, ca romani avem toate motivele (altele decat cele logice) de a cumpara un produs realizat in tara, si cu materiale aproape in intregime provenind din tara.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Dacia e o masina practica, suficient de buna, e ieftina si emana modestie. Face exact ce-mi doresc eu de la o masina si cu diferenta de bani ramasa (necupanrand un Audi) pot sa ma dau cu schiurile pe un ghetar in Elvetia, sa ma duc la pescuit in Cuba si sa platesc scoala privata a copiilor pe 2 ani (si sa-mi zambesc in barba de cate ori unul sau altul care nu ma cunosc personal au senzatia ca-s foarte sarac)

Concluzia: alege pe baza criteriilor importante pentru tine si familia ta, nu doar pe baza criteriilor tehnice ale masinii. Sunt lucruri mult mai importante in viata decat masina care o conduci.

RR

Editat de roadrunner
  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru opinii.

Acum 6 ore, roadrunner a spus:

Concluzia: alege pe baza criteriilor importante pentru tine si familia ta, nu doar pe baza criteriilor tehnice ale masinii. Sunt lucruri mult mai importante in viata decat masina care o conduci.

Da bine zici. :hi:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock