Sari la conținut

Pcb amplificare chinezesc

Postări Recomandate

Salutare.Placutele sunt cumparate dupa aliexpress fara schema si am o mica nelamurire.Ce valoare trebuiesc pusi condensatori dupa intrare cel polarizat si cel nepolarizat?

Si eventual daca mai vedeti ceva probleme care va sar in ochi.Cineva scria pe ali de rezistentele de 330ohm ca ar fi mai bine puse de 2K pentru tensiuni de peste 55V, si cele de 68R sa fie puse de 680.As vrea sa il alimentez pe la 55V.

Multumesc anticipat!

116292717_322753799129332_7348452825938519831_n(1).jpg

Editat de lorin
Link spre comentariu
Acum 4 ore, lorin a spus:

Cineva scria pe ali de rezistentele de 330ohm ca ar fi mai bine puse de 2K pentru tensiuni de peste 55V, si cele de 68R sa fie puse de 680.

Ai placutele nepopulate cu componente inca, asa ca e foarte usor sa "scoti" schema. Ia o foaie de hartie si un creion si deseneaza  schema -  asa este mai usor de urmarit care piesa, unde este pozitionata in circuit si ce rol are. Ti-as spune cu mare placere valoarea unor componente in functie de tensiunea de alimentare, dar n-am timp de pierdut sa tot caut in poze pe unde sunt asezate piesele.

Link spre comentariu
  • 7 months later...

Multumesc mult donpetru.Mai am o intrebare.Am vazut ca mai toti pe ali, recomanda in loc de rezistenta de 68R sa se puna 680R pentru ca 68 se incinge.La fel si pentru semireglabilul de 330R pentru tensiuni mai mari de 50V sa fie de 1K sau 2K.

Dvs ce parere aveti pentru schema atasata mai sus.

Link spre comentariu

Eu nu as inlocui rezistorul de 68 cu unul de 680, ci mai degraba m-as asigura ca rezistorul de 68 Ohm are cel putin un 1W. Deci, mai bine alegeti varianta de 68 Ohm, 2 sau 3W.

Asa cum se prezinta schema amplificatorului, este de asteptat ca prin marirea tensiunii de alimentare sa se modifice valoarea curentului de mers in gol, intr-o anumita masura (de fapt poate creste cu 20..50%, depinde de cat de mult marim tensiunea de alimentare). In aceste conditii, poate fi necesar inlocuirea semireglabilului "de bias" sau a rezistorului aflat in serie cu acesta. Lucrul asta il veti constata practic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock