Sari la conținut

Postări Recomandate

CA (county) poate fi o unitate adminstrativa teritoriala, publica sau privata, probabil este un stabiliment in care se aduna tot felul de oameni cu pasiuni comune, in cazul asta fizica.

Spune clar ca omul este fizician amator, teoria in sine este promitatoare, faptul ca e incompleta este altceva, totusi s-au gasit oameni sa faca PEER reviws la ani distanta.

https://kunsoo1024.wordpress.com/2012/09/22/the-cavitation-theory-of-matter/

Nu uitati de unde a plecat Susskind, a fost instalatorul personal al lui Howking, dar nu mai gasiti asta in CV in ziua de azi, poate doar daca scormoniti arhivele unor televiziuni, la urma urmei care e problema, putea fi si instalator, acum e fizician, inseamna ca Howking a fost profesor bun de fizica si matematica.

Road Runner e un om destept, este dezvoltator de retele neuronale, (fuzzy logic) pe 24 bit, nu stiu acum cu ce se ocupa, cred cu PCB, dar nu sunt sigur.

Nu trebuie sa fii nici foarte inteligent si nici foate cultivat sa te prinzi de o chestie, trebuie doar sa te afli in conjunctura potrivita sa-ti dea peste nas, asta este cazul meu, lucrand zi de zi cu cavitatie sunt aspecte care i-mi dau peste nas.

la urma urmei manifestarile materiei sunt tocmai distorsiunile vidului, ele generaza campurile, chiar daca particula dispare, distorsiunea ramane, in acord cu ipoteza lui Susskind, Polansky, si chiar si cu teoria Broglie Bohm Pilot waves, o explicatie foarte intuitiva a fenomenului de tunelare, particula poate fi recreata de distorsiunea respectiva.

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79846
Distribuie pe alte site-uri

Nu ca ar avea mare importanta pentru mine, dar CA, CAO, MCAO (scrise cu majuscule) sunt prescurtari pentru functii administrativ manageriale. Prescurtari posibile pentru county, ar putea fi co, sau cy (cu minuscule). In plus Eureka, este un nume de persoana. Daca dai o cautare pe Google, iti da o lista lunga de astfel de persoane. Dar tot cu nume de persoane si-au denumit de obicei americanii si companiile private, nume de persoane la care se mai adauga uneori: ... & sun (si fiul); ... & sons (si fii); ... & comp. (si ceilalti) etc, scrise de asemenea cu minuscule. Totusi lectia ar fi potrivita pentru unul ca roadrunner, care nu este prima data cand face afirmatii de "cacao". In plus, ar fi cazul sa mai invete si lectia succesiunii pe linie paterna de la americani - el care isi reneaga tatal, ca ascendent direct.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79847

Am impresia ca offtopicul trebuie sters si nu cred ca va priveste pe d-voastra domnule Olaru ce lectii mai trebuie sa invete unul si altul. Vedeti-va de lucrarile d-voastra, fiecare e liber la exprimare. Cred ca ati glumit cu postarea de mai sus. Daca nu, inseamna ca ar trebui sa intervina @donpetru.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79849

lasand offtopicul, as vrea sa mai string argumente pro si contra acestei teorii, temodinamic, caci la geometrie nu ma pricep.

Sunt mai multi fizicieni care cred ca gaura neagra este in fapt o gaura in vid acompaniata de distorsiunea de rigoare, nu contine nimic in interior.

Din fericire avem o sumedenie de informatii experimentale exacte privind gaurile negre obtinute cu LIGO, light interference gravitational observer, acum exista o retea de LIGO.

Analizand undele gravitationale generate de coliziunea de gauri nrgre, obtinem informatii exacte despre ele.

semnalul generat de astfel de coliziuni, are o anumita densitate spectrala de putere, gaurile negre vibreaza asemnator unor clopote, asta ne da informatii despre constanta elastica a vidului.

In cazul unor astfel de coliziuni, toata lumea admite ca principiul Intai al termodinamicii nu este violat, deci suma energiilor celor doua gauri initiale este egala cu energia gaurii rezultate+ energia radiata ca unde gravitationale, putem calcula toate aceste, energii, in cazul gaurilor negre initiale si rezultanta le putem transforma in mase cu ecuatia lui Einstein.

Nu stiu exact cum calculeaza ,dar furnizeaza rezultate exacte, pentru masele intiale si masa finala, deci pot estima cumva ce energie a fost radiata sub forma de unde gravitationale.

Exemplu intra 14 si 8 mase solare si rezulta 21, de echivalentul unei mase solare a fost radiat sub forma de unde gravitationale.

Toata lumea foloseste principiul intai al termodinamicii pentru aceste calcule.

Am conchis ca gaurile negre nu au nimic in interior altfel ar viola principiul intai.

In ce priveste materia, daca ar fi altceva decat bule de cavitatie in vid, si ar fi respinsa inapoi (adica nu ar putea parasi vidul) la orizontul evenimentelor al unei gauri negre, energia acesteia si implicit masa ei ar ramane neschimbate.

In practica gaurile negre i-si maresc masa, implicit energia absorbind materie, singura situatie in care principiul intai nu ar fi violat, este cand si particulele elementare sunt minigauri negre, iar fenomenul este o simpla coalescenta de gauri negre cu rspectarea principiului intai.

Pe de alta parte asta nu rezolva problemele de stabilitate, este stiut ca gaurile negre mici sunt instabile, se evapora, stabilitatea acestor particule elementare este inca un mister.

Pe dealta parte privind universul la scara mare studii cosmologice arata ca zona cu materie este dispusa sub forma unei spume Voronoi degenerate (in stadiul actual peretii golurilor tind sa se rupa si golurile sa conflueze), aceste goluri sunt create prin cavitatie, nasterea lor este cel mai energetic fenomen din universul cunoscut, se asociaza cu gamma ray burst.

Totusi aceste goluri contin un fel de vid, posibil diferit de cel din zonele cu materie iar gaurile negre majore din nodurile spumei au fost create tot de cavitatie , dar printr-un proces complementar, undele de soc generate de formarea golurilor adiacente au comprimat materia din noduri, in marea ei majoritate ,materie intunecata, creind aceste gauri negre majore, de milioane sau miliarde de mase solare.

In aceste conditii particululele elementare sunt bule de cavitatie in ce? de ce sunt atit de mici? si atat de stabile?

Banuiala personala este ca aceste particule sunt goluri cuplate cu unde stationare, asta le confera stabilitate.

In ce epoca au existat asfel de vibratii care au generat cavitatie si s-au cuplat cu respectivele cavitati ramane un mister.

Parerea mea este ca starile cuantice ale materiei sunt date de starile cuantice ale acelor vibratii, este stiut ca oscilatiile au caracter cuantic, felul cavitatii este dictat de felul vibratiilor, in intreractiunile cuantice masa nu se conserva, doar energia.

Natura vibratiilor este dictata de insasi natura discreta a spatiu-timpului, si probabil acele cavitati cuplate cu vibratii sunt aliniate cu aceasta tesatura, precum motivele florale pe covoarele tesute.

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79852

Acum 13 ore, cavit a spus:

... Sunt mai multi fizicieni care cred ca gaura neagra este in fapt o gaura in vid ...

Lumea fizicii a fost impartita timp de mai bine de 3 secole de teoria eterului universal. Gigantul Newton si multi alti fizicieni de top au fost adeptii acestei teorii, pana la sfarsitul secolului XIX, cand experienta esuata Michelson-Morley a demolat definitiv acest concept. Nu sunt fizician amator, desi mi-a placut fizica (atat cat am invatat pana la absolvirea liceului) si nu stiu daca s-au emis alte teorii similare intre timp. Stiu doar ca o concluzie a fost pusa de Albert Michelson, singurul care a primit vreodata un premiu Nobel pentru o experienta esuata. El a spus ca eterul nu exista, exista doar un imens spatiu gol, denumit vid echivalent cu gol sau nimic. Asadar, mie mi se pare ca notiunea de "gaura in vid" este un nonsens logic si nu stiu ce interpretare fizica ar putea avea.Tot un nonsens mi se pare eterna peroratie a adeptilor energiei extrase din vid. Spui vid, spui gol, sau nimic. Deci energie din nimic nu poate fi extrasa, asa cum nici gaura in nimic nu se poate face. Atata cat inteleg eu din aceasta teorie a cavitatiei, cavitatia insasi ar fi o notiune fizica care o inlocuieste pe cea de "spatiu deformat", probabil pentru a o deosebi de notiunea geometrica similara. O fi asa, sau nu o fi, nu stiu ...?!

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79856

Pana la urma am avut dreptate, o localitate este si ea o unitate administativ teritoriala.

Teoria eterului propune un mediu incompresibil, nedistorsionabil, si cu entropie zero. adica nu-si schimba starea.

Pentru a propaga vibratii un mediu trebuie sa fie compresibil, deformabil si despre apa se credea ca este incompresibila, Gogu Constantinescu a demonstrat ca nu este asa, de fapt nici nu stiu cum au putut emite ipoteza, deoarece se stia ca sunetele se transmit prin apa.

Denumirea curenta pentru vid este spatiu-timp, dar mai scurt e vid.

Din pacate se cam zgarcesc sa spuna daca exista diferente intre viteza luminii, in goluri, si in peliculele ocupate de materie, Spuma Voronoi, am gasit greu ceva.

Oricum diferenta de viteza este implicita caci exista o diferenta neta de densitate, cu granita neta la marginea golului.

Iata o carte dar e tehnica, trebuie multa rabdare, este explicat, si quasarul/gaura negra majora, la intresectia a 6 bule,  confirma teoria formarii golurilor prin cavitatie.

https://books.google.ro/books?id=JlpkCwAAQBAJ&pg=SA2-PA17&lpg=SA2-PA17&dq=cosmic+void+inside+to+outside+refraction&source=bl&ots=repkIMOZME&sig=ACfU3U1p68qGqJCtTCQaYf1yUXUfq9WO0Q&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwi6wf6BidzqAhUIiFwKHRdRB48Q6AEwG3oECAsQAQ#v=onepage&q=cosmic void inside to outside refraction&f=false

Din pacate sunt informatii protejate greu de obtinut, este dificil sa masori viteza luminii in bule de cavitatie in apa.

Iata insa o filmare hi fps cu bula de cavitatie, va poate da o idee ce indice de refractie are spatiul din interior.

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79860

Pana la urma am avut dreptate, o localitate este si ea o unitate administativ teritoriala.

pai stai sa inteleg si eu (ca-s prost) - ce-l recomanda pe individul cu teoria - locul ? Orasul Eureka din statul California?

- mie mi se pare ca nu-l recomanda nimic in afara de "vocea si talentul lui" - are o singura publicatie pe website-ul personal, pentru mine nu e suficient.

RR

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79862

Asta este cea mai profana expunere care am gasit-o, restul sunt foarte tehnice, dar in esenta spun acelasi lucru, nu iau ca referinta teorii bazate pe geometrii complicate, ci studii experimentale, de astronomie si astrofizica.

Nimeni nu spune explicit care este viteza luminii in goluri, dar dupa ce citesti zeci de pagini, si consulti o sumedenie de diagrame o poti calcula.

Cavitatia este un fenomen ubicuitar in univers si are manifestari diverse, gaura neagra si golurile sunt entitati in oglinda, create prin cavitatie.

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79863

Am inteles ca este un fenomen omniprezent in univers. Nici nu este greu de ghicit. Liniile si suprafetele cave sunt definite de geometriile neeuclidiene. Am mai inteles ca teoria actuala incearca sa dea si explicatii fizice acestor notiuni geometrice speciale. Gaura in vid este insa, asa dupa cum spuneam un nonsens logic, chiar daca privim vidul ca fiind "spatiu-timp". Cam astea sunt singurele impresii pe care mi le face acest soi de teorie fizica. In plus, mult timp am crezut (citind topicurile dumneavoastra) ca va referiti la fenomenul tehnic de cavitatie, care este cu totul altceva - desprinderea unor particule de materie (in prezenta apei, sau a unor alte lichide, considerate incompresibile) care fac ca o suprafata (euclidiana) plana sa se deformeze, catre o suprafata cava - tot in sens euclidian. Ma bucur ca am inteles in sfarsit ca este vorba despre o teorie fizica la moda. Va urez succes si parteneri de discutie mai bine informati decat mine. Spor.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79864

Desprinderea unor bucati de materie este rezultatul cavitatiei , nu cavitatia in sine, cavitatia este aceeasi fie ca este naturala fie rezultatul unor experimente,

la implozie bulele de cavitatie actioneaza ca niste shaped charges, poti vedea filmuletul de mai sus, hi fps.

Exista opinii diferite despre cavitatie, am observat ca ea difera in functie de multi factori, dar in principal de viteza cu care se produce distensia, cu cat distensia este mai rapida cu atat fenomenul este mai energetic, am observat un fel de cavitatie blanda, cand presiunea interna a fluidului este redusa destul de lent sub presiunea de vapori, in acest caz bula se umple cu vapori, si o cavitatie dura, cand presiunea interna este redusa brusc si devine negativa dincolo de limita de rupere a lichidului, viteza de variatie este atit de mare incat vaporii nu au timp sa se formeze, bula are in interior doar vid, aia e cavitatia ce erodeaza metalul in cateva minute.

DSCN2751.JPG

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79865

Acum 4 ore, cavit a spus:

... Pentru a propaga vibratii un mediu trebuie sa fie compresibil, deformabil si despre apa se credea ca este incompresibila, Gogu Constantinescu a demonstrat ca nu este asa, de fapt nici nu stiu cum au putut emite ipoteza, deoarece se stia ca sunetele se transmit prin apa ...

Nu am nimic cu noile descoperiri conform carora apa si alte lichide nu sunt perfect incompresibile. Acelasi lucru l-am invatat si eu la cursurile liceale de fizica. Problema este ca ... undele sonore (sunetul) sunt oscilatii ale mediului, produse de vibratiile unor corpuri materiale ..." si in consecinta "... vor avea proprietatile undelor elastice ...". Am citat din Compendiul de Fizica ed. 1972, cap. 12 - Acustica, par. 12.1 - Producerea si propagarea sunetelor, pg. 245. "Miscarea oscilatorie imprimata unor particule ale mediului se propaga din aprope in aproape in toate punctele sale, iar procesul acesta de propagare a oscilatiei, poarta numele de unda. Undele care se propaga in medii elastice sunt numite unde elastice. ...". Am citat din nou din acelasi Compendiu de Fizica, cap. 11 - Unde elastice, par. 11.1 - Miscarea ondulatorie. Propagarea undelor in medii elastice, pag. 227. Asadar, pentru a se propaga sunetul are nevoie de un mediu elastic, nu compresibil. Foarte elastic este si un otel de arc calit la 55... 60 unitati HRC, pe care nu mai putem sa-l suspectam ca ar mai fi compresibil. De altfel, cand eram mic, "inventasem" telefonul cu fir metalic intins, format din doua cutii de conserve gaurite pe fund, intre care se intindea un fir metalic subtire. Am facut la un moment dat proba cu un fir lung de aproape 50 de metri. Cel care vorbea, soptea ceva la unul din capete, iar soapta se auzea foarte clar la celalalt capat. Asadar faptul ca apa nu este perfect incompresibila, nu joaca nici un rol in transmiterea sunetului. In schimb presupunerea ca majoritatea lichidelor pot fi considerate incompresibile, joaca un rol foarte important in tehnica si in special in hidraulica. Au fost sintetizate inclusiv diamante utilizand super-prese hidraulice. Asadar observatia dumneavoastra este relativ nesemnificativa. In alta ordine de idei, credeti-ma ca principiile cavitatiei tehnice, le cunosc foarte bine, studiindu-le chiar la cursurile de hidraulica. Teoria tehnica a cavitatiei are cu totul alte resorturi, chiar daca considera vibratiile printre cauze. Una dintre deosebiri, este asa dupa cum mai spuneam, faptul ca se aplica unei geometrii perfect descrise de cea euclidiana, in timp ce teoria fizica, despre care incercati sa ne dati relatii este aplicabila unor spatii neeuclidiene. Concluzia este ca ipotezele fiind diferite, teoriile sunt si ele diferite.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79866

Orice mediu elastic este compresibil altfel constanta lui Hooke ar fi infinta si impedanta acustica zero, orice unda acustica ar fi total reflectata la interfata, ar fi oglinda perfecta, expresia aproape incompresibil inseamna in realitate compresibil, o unda acustica venita din aer este aproape complet reflectata, dar cand dai cu ciocanul in el nu mai este asa.

Exista o practica de comprimare a otelului cu ajutorul explozivilor, pentru a-i mari rigiditatea, un soi de forjare la rece, si arcurile foi se pot prepara astfel.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79872

Acum 18 ore, cavit a spus:

... Orice mediu elastic este compresibil altfel constanta lui Hooke ar fi infinta si impedanta acustica zero, orice unda acustica ar fi total reflectata la interfata ...

Mediul este elastic doar pana la atingerea limitelor de deformare permanenta, sau remanenta. In exemplul cu piesa din otel arc cu duritatea de 55... 60 HRC, pe care l-am dat mai sus, in cazul caruia mediul este cu mult mai elastic, fara a atinge limite de elasticitate infinite. A fi compresibil, este echivalent cu faptul ca un mediu isi variaza volumul. Un fir metalic intins, se va lungi, dar isi va micsora aria sectiunii astfel incat mediul isi va conserva acest volum, daca se aplica axiomele de elasticitate. La fel si un corp compimat, se va scurta intre anumite limite (de rezistenta) dar isi va conserva volumul prin cresterea dimensiunilor relative corespunzatoare celorlalte doua directii de coordonate geometrice. Pe de alta parte o unda elastica este o unda la care un punct oarecare oscileaza de o parte si de alta a unui punct de echilibru static, considerat fix. Un arc elicoidal incastrat la un capat, oscileaza iar un punct oarecare va ocupa pozitii de o parte sau de alta a punctului de echilibru static, considerat in acest caz fix. Intr-un tub sub forma de "U" umplut cu apa, aceasta va oscila (daca este scoasa din pozitia de echilibru) iar consecinta va fi variatia periodica a nivelului suprafetei libere in cele doua ramuri ale tubului (fara variatie a volumului) in jurul unei pozitii de echilibru static stabilita in mod conventional. Asadar, intotdeauna trebuie stabilita initial o pozitie de echilibru static, iar oscilatiile elastice se vor desfasura in raport cu aceasta pozitie de echilibru. Conform fizicii clasice, aceasta conditie de oscilatie elastica este absolut suficienta pentru producerea si propagarea sunetului. Asadar un mediu lichid, sau solid aflate in oscilatie, nu isi vor modifica volumul. Singurul mediu elastic care conform fizicii clasice isi variaza volumul in timpul oscilatiilor este cel gazos, care raspunde teoremei gazului perfect PV=mRT. Constanta lui Hooke, defineste de fapt plasticitatea corpului si ne da informatii despre cat se poate lungi sau comprima un corp intins / comprimat dupa o directie si care se comprima / intinde relativ la celelalte doua directii, astfel incat volumul mediului respectiv sa ramana constant. Pentru a fi considerat elastic, mediul respectiv trebuie intins / comprimat, mai putin decat limita de deformabilitate permanenta. Cu alte cuvinte conditia de oscilatie libera, este aceea de a nu se forta mediul respectiv pana la limita deformatiilor plastice remanente. Constanta lui Hooke nu poate fi infinita, tocmai din cauza faptului, ca orice mediu real este unul partial elastic, dar asta nu inseanma ca pentru a oscila acel mediu trebuie sa isi modifice volumul, adica sa raspunda unei legi de variatie a volumului, asemanator cu legea gazelor perfecte. Cu alte cuvinte, cred ca ati confundat compresibilitatea cu variatia dimensiunilor unui mediu de-a lungul unei singure directii geometrice a spatiului. Realitatea este cu totul alta. In tehnica, in special la prelucrarile prin deformare plastica (stantarea si / sau matritarea la rece) principiul conservarii volumului este unul bine-cunoscut. Prin aplicarea limitelor fizice de rigoare, aceluiasi principiu i se supune si un mediu lichid. Acest principiu este echivalent cu sintagma "practic incompresibil", desi teoretic orice lichid are o anumita limita de incompresibilitate.

... o unda acustica venita din aer este aproape complet reflectata, dar cand dai cu ciocanul in el nu mai este asa ...

In mod evident este vorba despre energii dezvoltate complet diferite intre fenomenele pe care le descrieti. Sunetul este produs si insotit de energii de mica amploare, in timp ce un corp lovit cu ciocanul, este cu totul altceva. Daca acel corp este un otel de arc recopt, si / sau normalizat, atunci, lovitura ciocanului va lasa in el un crater, mai putin sau mai mult evident. Daca insa acel corp este calit la duritatea de 55... 60 HRC, ciocanul va fi respins cu o forta egala si de sns contrar, iar deformarea remanenta, va fi practic zero.

... Exista o practica de comprimare a otelului cu ajutorul explozivilor, pentru a-i mari rigiditatea, un soi de forjare la rece, si arcurile foi se pot prepara astfel.

Pentru a mari rigiditatea unui otel arc, este necesara si suficienta aplicarea unui tratament termic de calire. Ceea ce definiti drept "forjare" este un tip de prelucrare plastica a unui material - in speta otelul de arc. Forjarea este un procedeu de prelucrare plastica la cald. Cea pe care o definiti dumneavoastra se numeste matritare la rece, in cuib inchis a unui metal. Daca exista de-a lungul axelor de coordonate spatii libere disponibile pentru expansiunea materialului, atunci va rezulta un corp geometric nou (cu respectarea principiului de conservare a volumului) de o forma diferita fata de cea initiala. Daca in matrita nu au fost prevazute insa astfel de spatii libere, atunci toata energia de lovire cu berbecul presei in timpul actiunii (sau in cazul in speta energia exploziei controlate) se va transforma in energie termica, care va aduce la temperaturi mari mediul considerat. In functie de timpul de racire, mediul se va cali la parametri diferiti.

Ceea ce am descris mai sus sunt parti ale unei teorii tehnice, pe care le-am invatat in facultate si le-am exersat permanent ca profesionist. Teoria fizica este in mod evident diferita, deoarece va tine cont atat de gradul de incompresibilitate a lichidelor, cat si (mai ales) de axiomele geometriei mediului. In mod evident geometria tehnica este una de tip euclidian, in timp ce geometria cosmica este una de tip neeuclidian. In plus, timpul este condiderat liniar si necomprimabil la teoriile tehnice, in timp ce timpul relativist al teoriilor fizice este neliniar si comprimabil. La teoriile tehnice, nu se tine cont in general de transformarile la nivel de microcosmos, in timp ce la teoriile fizice, aceste transformari sunt luate in consideratie. Asa dupa cum spuneam, o teorie tehnica devine relativ repede o suma de teoreme si legi bine stabilite, in timp ce o teorie fizica are nevoie de decenii, sau chiar de secole, timp in care tehnologia umana se dezvolta in mod suficient pentru a demonstra ca orice fenomen posibil sau probabil este in conformitate cu acea teorie fizica. Tocmai din aceste cauze, teoriile fizice duc la implicari individuale mult mai pasionale decat teoriile tehnice. In schimb ceea ce la un moment dat pare "batut in cuie", poate fi spulberat instant, printr-o singura experienta, asa dupa cum  a fost spulberata dupa cateva secole, teoria "eterului universal" a lui Newton, printr-o simpla experienta - Michelson-Morley. De aceea, inteleg perfect, de ce teoria "cavitatiei" va pasioneaza intr-o asemenea maniera, spre deosebire de mine, care nu am retinut din ea decat aplicatii foarte practice, care insotesc trecerea fluidelor prin conducte. Asadar (inca odata) spor la discutii.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79878

Cavitatia este si utila nu numai daunatoare, este o metoda de curatire foarte eficienta, in plus strege informatiile reziduale lasate de sisteme biologice, aplicatie pentru indepartarea urmelor parazitilor fie ei virusi, microbi parazitari, sau alte organisme parazite, dezintegreaza atit resturile moleculare ca atare si sterge informatia lasata in apa vazuta ca si cristal lichid.

Un corp metalic sau cristal elastic pare incompresibil, dar prin propagarea vibratiilor apar compresii si distensii locale in cazul in care lungimea de unda a vibratiei este mult mai mica decat dimensiunile corpului, idealiazand vibratia se propaga intr-un mediu nelimitat, comparativ cu lungime ei de unda.

Este greu de gasit o imagine de diractie cu raxe x care sa arate zonele de compresie si destindere doar chestii tehnice fara imagini, scuze sunt si imagini si se si vede compresia. experimentul a fost croit in asa fel incat o unda plana sa se propage prin blocul de cuart.

https://arxiv.org/pdf/2005.01871.pdf

Analizand un arc cu un capat liber si unul incastat vibratia se reflecta total in ambele situatii, deci si atunci cand constata elastica este zero, si atunci can este infinita.

Editat de cavit
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7135-teoria-iubita-de-mine/page/2/#findComment-79879

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock