Jump to content

Recommended Posts

Salut, sunt posesorul unei colectii aproape complete de reviste Tehnium de prin 1971 si pana catre finalul aparitiei acestei reviste,colectie pe care doresc sa o DONEZ unei persoane pasionate si interesate de aceasta si care sa o ridice personal ,preferabil din Bucuresti,Drumul Taberei. Informatii la tel 0728 911 095, Multumesc,stima 

20200703_132135.jpg

20200705_162649.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 07.07.2020 la 20:07, gigiraut a spus:

... doresc sa o DONEZ unei persoane pasionate si interesate ...

Nu era nevoie de un topic la rubrica aceasta. Pur si simplu treceati in revista utilizatorii acestui forum, si tineati cont de exigentele pe care nu ma indoiesc ca le aveti fata de eventualul beneficiar. Mai este o solutie, mult mai eficienta si recomandabila. Dupa ce discutati cu administratorul portalului, organizati un concurs cu o tema din gama de domenii abordate de revista Tehnium de-a lungul timpului, iar castigatorul va primi ca premiu colectia in cauza. Timpul nu este inca trecut, puteti sa organizati un asemenea concurs. O conditie sine qua non in opinia mea, ar fi ca doritorii sa faca dovada ca nu depasesc o anumita varsta - spre exemplu - 30 ani. Daca ar castigao cineva in pragul pensionarii, trebuie sa recunoasteti ca gestul donatiei ca atare nu si-ar atinge foarte multe scopuri, ca actiune social / tehnico-stiintifica.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,scuze ca nu intru foarte des pe forum! Multumesc pentru sfaturile lui ola_nicolas,dar,iertare,nu ma ocup de concursuri si cu atat mai mult de premii. Consider ca pasiunile(daca exista...) nu au varsta,iar cei de aprox. 30ani este foarte posibil sa aiba alte pasiuni decat colectia de reviste(...Tehnium) si de aceea am subliniat ca "DONEZ unei persoane pasionate si interesate de aceasta(...rev Tehnium) si care sa o ridice personal" , considerand ca un astfel de efort il face numai un pasionat, aceasta nefiind o actiune social/tehnico-stiintifica, ci firesca(din punctul meu de vedere).  Daca topicul nu este benefic,se poate sterge.Multumesc 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Acest topic nu trebuie sters. El poate constitui cea mai buna baza de lansare a unor actiuni, care sa-l gaseasca pe cel mai interesat si mai pasionat dintre cei care si-ar dori o colectie de reviste Tehnium.

 

Acum 4 ore, gigiraut a spus:

... DONEZ unei persoane pasionate si interesate ...

Persoana interesata este cea care isi manifesta interesul. De exemplu daca in locul colectiei Tehnium, ar fi fost vorba despre o suma de bani, sunt sigur ca foarte multi si-ar fi manifestat de mult interesul. In schimb o persoana pasionata, trebuie sa faca dovada acestei pasiuni, doar daca nu cumva este crezut pe cuvant primul solicitant, care (in acest caz) are si sansele cele mai mari sa obtina obiectul donatiei.

 

Acum 4 ore, gigiraut a spus:

... aceasta nefiind o actiune social/tehnico-stiintifica ...

Actiunea de a dona este una care poate avea multe resorturi interioare: altruism, empatie, spirit caritabil, etc. In schimb persoana care doneaza, urmareste adeseori anumite scopuri sociale, tehnologice, stiintifice, sau combinatii ale acestora. La aceste scopuri m-am referit eu. Cel care nu are in vedere astfel de scopuri, poate pur si simplu sa predea colectia unei societati comerciale specializata pe reciclarea deseurilor de hartie. Ar fi tot un fel de donatie. Eu personal detin o colectie asemanatoare si care in plus este si in mare parte legata. Nu mi-am propus inca sa o donez. Dar daca as face-o, atunci as fi foarte interesat sa o donez cuiva pasionat si aflat in primele momente ale dezvoltarii acestei pasiuni (in sens de hobby) adica are mare nevoie de resurse de toate felurile, inclusiv resurse bibliografice. De aceea am si presupus ca acea persoana ar trebui sa fie una tanara, si nu una de-o varsta comparabila cu a mea. Prima intrebare la care ar trebui sa raspunda o persoana varstnica, ar fi - cum de pasiunea pentru stiinta si tehnologie a survenit atat de tarziu (?!) cand de fapt exista o larga majoritate de opinii cum ca pasiunea pentru hobby-uri se dezvolta in mod deosebit in tinerete. Apoi, o persoana comparabila ca varsta cu mine, a avut la dispozitie din punct de vedere social, aceleasi conditii ca si mine sa cumpere revistele Tehnium, al caror pret de debut a fost de 2 lei numarul in anul 1970 (la aparitie) iar ulterior (incepand cam de prin 1985) au costat 3 lei, pana prin 1991... 1992, cand a survenit inflatia. Au fost asadar accesibile oricui. Ca fapt divers, intre 1970 si 1979, eu am fost pe rand elev si apoi student, lucru care nu m-a impiedicat sa achizitionez revista lunar, numar dupa numar. Asadar, daca prin ipoteza mi-as dona colectia Tehnium, as vrea in primul rand sa stiu ca cel care o solicita este pasionat de unul sau mai multe hobby-uri dintre cele promovate de revista. Aceasta pasiune trebuie demonstrata. Cel mai bun mod de a o demonstra este cel de a aborda o lucrare, pe care sa o duca la bun sfarsit.

Edited by ola_nicolas

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.