Jump to content
Sign in to follow this  
elco

Crestere putere de receptie radio AKAI

Recommended Posts

Are cineva vreo idee daca se poate creste puterea de receptie a unui radio AKAI de acest tip:

https://www.emag.ro/radio-cu-ceas-akai-am-fm-ecran-led-sleep-timer-negru-ce-1401/pd/D67PRBBBM/?cmpid=86995&gclid=EAIaIQobChMIweGrvqC76gIVWeN3Ch2EAggjEAkYCSABEgIaOPD_BwE

Are doar o bucata de sarma in loc de antena. Credeti ca daca as monta o sarma mai lunga sau o antena suplimentara s-ar imbunatatii receptia posturilor radio ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cresterea puterii de receptie"... cam impropriu spus... adica este vorba de cresterea sensibilitatii la receptie a radioului, care s-ar putea face prin montarea unui amplificator de antena... dar sigur nu este cazul la acest tip de aparat. In cazul dat (AKAI CE-1401), este suficient sa utilizezi o "sarma" mai lunga si amplasata intr-un loc unde receptia sa nu fie perturbata de alti factori (de exemplu, daca locuiesti intr-un bloc din panouri prefabricate, armaturile din pereti pot avea un puternic efect de ecranare, asemanator unei Custi Faraday).

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totusi, eu nu am inteles de ce unele radiouri din gama de pret a AKAI-ului au putere de receptie mai buna decat altele ? Imi poate explica cineva ? Adica, montez o antena banala sau poate o fi mai buna una de exterior, dar unele radiouri au nevoie de o antena mai mica pana la urma !! Ce anume au in constructie aceste radiouri ? Cred ca este undeva o diferenta, nu!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aparatele de radio care receptioneaza mai multe posturi si cu o calitate mai ridicata a semnalului, chiar daca antena nu este una prea "stralucita", beneficiaza de o schema electronica mai elaborata a circuitului de intrare (posibil si a mediei frecvente) care ii asigura o sensibilitate si posibil o selectivitate mai buna. Totul porneste de la schema si componentele utilizate.

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea ai ce sa-i faci AKAI-ului, decat sa-i montezi o antena si o sarma mai lunga. Daca circuitul de receptie este prost facut, nu are rost sa montezi antene foarte mari, ci mai degraba schimbi aparatul radio. Adica, eu nu mi-as mai bate capul cu un asemenea aparat radio. Culmea ca ii spune si AKAI dar am vazut alte marci in comert no-name mult mai bune si aproximativ in aceeasi bani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.