Sari la conținut

Tole transformator E+I

elco

Postări Recomandate

Are idee cineva daca se gasesc tole de transformator E+I de cumparat la vreun magazin anume ? Si care este acel magazin ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu sigur ca fosta cooperativa Radio Progres din Constanta stanteaza tole de transformator EI. Atata timp cat pe piata exista pistolul de lipit romanesc produs de aceasta (fosta) cooperativa, ar trebui sa existe si activitatea conexa de stantare a tolelor de transformator. Nu stiu insa daca livreaza si aceste tole ca subprodus. Daca la cautarea cu Google nu se obtine nici un rezultat, atunci probabil ca aceste produse nu exista pe piata romaneasca.

Link spre comentariu

Acum 3 ore, ola_nicolas a spus:

probabil ca aceste produse nu exista pe piata romaneasca.

Linkul postat de mine mai sus este de la o firma olteneasca, deci din Romania. Am pachete de E+I din ferosiliciu de la ei si cred ca mai stanteaza tole.

Link spre comentariu

... Este o firma olteneasca su sediul declarat in mijlocul unui camp, avand in vecinatate 2 carciumi, o cladire administrativa si un teren de fotbal. La produse, declara doua tipuri de solvent, pe care probabil ca il prepara pe "genunchi" si mai are doua fotografii - un colac de conductor emailat si o hala imensa plina cu role de tabla electrotehnica. Probabil ca este un dealer-importator si distribuitor de tabla si /sau tole electrotehnice chinezesti, la pretul de 800 $ tona - printre altele. Foarte probabil este unul dintre baietii destepti din energie, care au intrat in afaceri in al doilea mandat al lui Basescu - 2005... 2009. Un magazin online care se respecta, trebuie sa aiba linga fotografia produsului (tole de transformator) si un link denumit "cos de cumparaturi" unde clientul isi lasa comanda. Nu am vazut asa ceva.

Link spre comentariu

• 7 months later...
La 20.02.2021 la 10:03, radu_mihai a spus:

Ce dimensiuni aveti nevoie?

Pana la raspunsul initiatorului acestui topic, asa cum spuneam cu cateva zile in urma, o sa deschid un topic privind modernizarea unui redresor auto, caruia cel mai probabil o sa fiu nevoit sa-i inlocuiesc actualul transformator cu tole E+I de cca 140VA cu unul de cca. 250...300VA. Voi vedea la momentul potrivit, in topicul respectiv, mai exact despre ce e vorba. Daca voi inlocui transformatorul ma gandesc sa fac unul D.I,Y, folosind niste tole, cred... E16, ca transformatorul initial dar un pachet mai gros ca sa obtin puterea dorita. Bineinteles, nu are rost acum sa intru prea mult in detalii dar luna viitoare veti vedea atunci toate aspectele problemei, inclusiv cantitatea sau numarul de tole necesar.

Link spre comentariu

Pentru tole nu am gasit inca un magazin online, dar pentru conductor de bobinaj da: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/sarma-bobinaj-cupru-085mm-rola-7723kg-et2-200-grade-p-9970?utm_campaign=direct_link&utm_medium=cpc&utm_source=shopmania&osCsid=ha4iu4a160tac76clbpusbgt80

Poate in urmatorii 30 de ani, se va rezolva si cu tolele.

Link spre comentariu

Acum 4 ore, ola_nicolas a spus:

Poate in urmatorii 30 de ani, se va rezolva si cu tolele.

Bine punctat. Acu stau si ma intreb, la liceele cu profile tehnologice, tin minte ca erau ore de practica, inclusiv cu dimensionarea si constructia unui transformator cu tole E+I. Cum nu se gasesc pe piata tole, e de la sine inteles ca la licee nu se mai fac ore de practica ca lumea sau poate ma insel eu, nu? Ce ati auzit ? Intreb pe toata lumea.

Editat de prog
Link spre comentariu

Citat

Cum nu se gasesc pe piata tole, e de la sine inteles ca la licee nu se mai fac ore de practica ca lumea sau poate ma insel eu

:)), Buna gluma!

Candva, cand electronica va redeveni "traditionala", poate ca va mai avea sens constructia unui transformator cu tole.

Pana atunci, din perspectiva mea , este suficienta abordarea teoretica a subiectului. Daca cineva vrea sa convinga asupra utilitatii construirii unui asemenea transformator, sa numeasca 3 echipamente (de generatie actuala) in care se mai folosesc. Sariti peste nevoile din sistemul energetic, cuptoarele cu microunde si constructiile hobby.

PS: Un posibil raspuns al lipsei de pe piata a producatorilor de tole, este chiar cererea din "piata".

Editat de baldovica
Link spre comentariu

Eu prefer sa realizez alimentatoare traditionale. Arareori conteaza pentru mine dimensiunile fizice ale unei surse de alimentare. Iar acesta este de fapt cel mai putin important dintre argumente. Printre argumentele cele mai importante este acela ca sursele in comutatie "polueaza" reteaua de curent alternativ, introducand componente de inalta frecventa.

Acum 10 ore, baldovica a spus:

... Buna gluma! ...

... In Romania ne-am obisnuit cu glume de genul asta. Desi cererea este mare, nu prea se inghesuie multi sa o acopere. Pana prin 2010, foloseam orice ocazie de lichidare de stocuri, la intreprinderile care isi incetau activitatea, pentru a cumpara sirma de bobinaj. Cumparam de multe ori chiar si dimensiuni mai putin uzuale, numai pentru ca sa fructific ocazia. Mai am si acum o anumita cantitate de sarma de 1.4 dintr-un mosor de vreo 15 kg. Acum (in sfarsit) exista o sursa. Tolele de transformator insa sunt de departe preocuparea cea mai mare. Atunci cand nu se gasea sarma de bobinaj de cumparat la magazine specializate, cumparam produse finite care o contineau: bendixuri, bobine de inductie, claxoane auto si alte produse care se gaseau pe piata din belsug si la preturi convenabile. Dar pentru tole EI nu exista nici macar o sursa secundara, deoarece un transformator a fost intotdeauna scump. M-am rezumat asadar numai la recuperarea celor din aparatura veche.

Acum 10 ore, baldovica a spus:

... Sariti peste nevoile din sistemul energetic, cuptoarele cu microunde si constructiile hobby. ...

... Sunt mult mai multe. Si chiar daca ar fi numai astea, mie mi se pare ca ar fi suficiente pentru a exista o preocupare pentru aceste nevoi. Volumul de hobby-isti este unul deloc neglijabil. In tarile civilizate, s-au creeat industrii paralele importante pentru acoperirea dorintelor si / sau nevoilor hobby-istilor. Intr-un timp, gasisem un magazin virtual italian, unde se gaseau tole EI pentru hobby-isti, dar modalitatile de plata (specifice activitatilor online) m-au indepartat de acea sursa. Eu prefer sa platesc o marfa in numerar, prin ramburs la primirea coletului (din foarte multe motive) si nu sa transfer electronic niste bani, inainte de a vedea produsul in mana mea. Exact ca la piata, cu o mana iau produsul si cu alta platesc. In ceea ce priveste practica din atelierele si laboratoarele din licee si scoli tehnice, lipsa acestor materiale nu este de loc o "gluma". Oricand, electronica si electrotehnica traditionala vor fi printre cele mai bune optiuni pentru studiu.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock