Sari la conținut

filtre,proiect diy,incinte acustice seas,peerless?

gogibv

Postări Recomandate

buna ziua all!
am tot citit pe zeci de forumuri,bloguri..dar tot nu am inteles,vorba aia (cand esti prost si viata e grea)
am o nelamurire cu filtrele astea,de ordin 1,2,3,4.
am simulat difuzoarele in x-over 3 pro. dar imi prind urechile,este cineva din brasov care se pricepe la chestile astea?
am urmatoarele difuri,noi:
4x bass polipropilena,seas p21rex (H700),cate 2 in incinta,custom audio spectrum athena
4x medii,peerless hds 134 (830860),custom dali (830294),cate 2 in incinta
2x tweeter seas 27TAFC/G (H883) cate unu in incinta.
cutile sunt separate,pentru bass 90 litri,asa mi-a dat in basbox pro,am luat in considerare si captuseala incintei.
iar peerless au fiecare cutie separata de 10 litri,la fel si tweeter-ul.
placile de mdf 22 sunt taiate,trebuie inchegate.
problema sunt filtrele de separare,am inteles ca tre un microfon de banda larga,eu am un o placa audio creative audigy2 sb0240 si un microfon de calibrare audyssey ,venit cu receiverul denon.
program room eq wizard,trurta,soundckeck..
eu nu stiu sa interpretez ce da programele acelea,plus ca sunt paralel cu electronica!
trebuie cumparat alt microfon?
filtrele vreau sa le fac cu componente de calitate,le fac pentru mine,deci nu ma zgarcesc.
daca binevoieste cineva din brasov sa ma ajute,contra cost binenteles,as fi recunascator.va multumesc!

IMG_20200621_101437.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand îți trebuiesc foile cu caracteristicile difuzoarelor, ca să poți concepe filtrele. Microfonul te ajuta decât în cameră surdă, bine este să faci măsurătoarea și în camera unde vei face audiții, dar atenție! Incintele vor canta bine în acea cameră, în altă cameră poate fi dezastru. 

Proiectul cabinetului de cine este făcut? 

Dacă vrei alte detalii mă poți suna la 0724156363, întru rar pe forum, din lipsa timpului. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

salut,am toate carecteristicile difuzoarelor,in pdf.

proiectul cabinetelor este facut de un amic de afara,eu i-am dat doar carecteristicile difuzoarelor si ma intrebat,cam cum vreau sa arate,cabinete,separate,fata dubla,modelul incintelor...

am calculat si in bas box pro,mi-a iesit aproximativ,cu ce mi-a dat el,fara vreo 2-3 litri,aceia se vor compensa cu fonoabsorbanti,lipiti pe pereti incintelor.

ok,te sun maine!

Link spre comentariu

am atasat pdf cu datele difuzoarelor.

peerless sunt scoase din 2 centre dali sc7,am si filtrele la ele,stiu si marimea cutiei.

difuzoarele sunt primite din danemarca,am si un set vifa,pentru un proiect viitor.vifa m25wp09-08,tc18sc09-08,xt25tg30-04 sau dx25tg05-04

iar la tweetere am de unde alege,am vreo 6 perechi,vifa seas,philips.

datele centrului dali sc7

Recommended Amplifier Power [W] 30.0 - 150.0
Frequency Range (+/-3 dB) [Hz] 100.0-20.0
Sensitivity (1Watt/1m) [dB] 92.0
Nominal Impedance [Ω] 5
Maximum SPL (dB) 113.0
Dimensions (HxWxD) [mm] 155 x 490 x 292

seas 27tafcg.pdf h0282_p21rex.pdf 297-622-peerless-specifications-45026.pdf

Editat de gogibv
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

in final am inchegat partial cu biscuiti,partea de jos,dupa juma de zi de munca.

astept sa ma sune cei de la arabeque,sa imi zica ca a debitat partile nr 2 din fata.va fi fata 220 cu 250 lipite.

am vorbit cu un amic sa le decupez la cnc.

IMG_20200629_155113.jpg

IMG_20200629_175112.jpg

• Thanks 2
Link spre comentariu

Eu la incinte acustice nu prea imi place sa-mi dau cu parerea din cauza ca am observat ca omul la final face tot cum vrea el. asa ca imi bat capul de pomana.

Totusi, nu ai prezentat cum vei aranja difuzoarele pe fata boxei ?

Link spre comentariu

o sa fie numai un difuzor jos,mi-a iesit prea mica pentru 2.

inspirat cu ceva de genul asta,de la avalon.iar im partea de sus,va veni alt difuzor,bass,medii de 17,5,cu alt tweeter.

47a96cf6d509dba278ac5028fa295388.jpg

51d1845e0bf7ac6469b043da6f6c1d05.jpg

WhatsApp Image 2020-06-30 at 18.50.03.jpeg

Editat de gogibv
poza cu volumul
Link spre comentariu

difurile vor fi asa: bass,seas p21rex/dd,remake 2015 polipropilena 8ohm.

medii,vifa p17 dublu magnet,polipropilena 8ohm.

peerless/vifa xt25tg30-04,dual ring radiator 4ohm.

IMG_20200702_102705.jpg

Editat de gogibv
ohm
Link spre comentariu

• 1 year later...

Merge f bine,  dar trebuie scazut volumul ocupat de ea din volumul util al incintei.  In plus trebuie lasata cateva saptamani sa se aeriseasca pt ca degaja gaze ce pot afecta difuzoarele.

Eu am lipit o astfel de membrana cu antifon auto - negru, ca doar din acela am gasit.  Proasta idee !  Pe langa mirosul puternic al antifonului in primele zile, a durat vreo 7-8 saptamani  pana nu au mai iesit gaze si am putut monta difuzoarele.

DSCF8975 mic.JPG

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Si eu am facut cam la fel  :smile:  ,  mai putin pluta.

Antifon (pe baza de bitum), membrana bituminoasa in 2 straturi, si apoi pasla naturala groasa de 3cm, iar la suprafata un fel de vatelina recuperata din niste incinte nemtesti din anii 70.  Asta la incinta de joase.

La cele de medii-inalte peste membrana bituminoasa si antifon am pus un soi de pasla subtire de 1cm si destul de aerata (si aceea recuperata tot de la niste nemtoaice din '70),  apoi angelhair.  

Din proiectare am scazut din volumul util  volumul membranelor bituminoase + antifon (cca 7mm grosime totala) si o parte din cel al paslei groase.

Difuzoarele folosite au fost Seas.

Obs - pasla avea initial grosimea de 2cm, era recuperata de la niste masini unelte si era murdara /stropita cu ulei + praf + pulberi metalice fine si alte mizerii.  Asa ca am bagat-o la masina de spalat si a iesit curata ca un ursulet polar, dar spre surpriza mea s-a umflat si acum are 3 cm grosime  :biggrin:.  Ceea ce este bine, caci era prea batucita (aproape ca o scandura ... flexibila), acum este ceva mai aerata.

DSCF5520mic.JPG.282020d7b81227ea1cb976e9be6f2eae.JPG

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Incerca pluta,cea care se pune sub parchet,este la dedeman,nu este scumpa si nu vei regreta,acum am 4 microfoane calibrate,datsv3 si altele,masurate inainte si dupa ce am pus pluta.mai am un proiect cu unele mari de 1.4m peste tot am pus pluta.astea urmeaza sa fie din 3 parti,sus nu e facut,acolo usmeaza un ribbon fountek,scan speak,seas tweeter vifa cu ghid de unda si ribbon.

avalon.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock