Sari la conținut

Modernizare masina de bobinat manuala !

donpetru

Postări Recomandate

Un desen bun (CAD/CAM)- si CNC. (nu ai nevoie neparat de cap de divizare) - material Delrin (Acetal) sunt sigur ca e un user pe forumul asta care se ocupa cu asa ceva (altul decat mine care sunt departe)

Eu as fi pus un motor pas cu pas cu un driver cu microsteping (ca sa se miste lin) si nu mai ai nevoie de rotile dintate.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Acum 2 ore, donpetru a spus:

Am numarat dintii rotii dintate nr.2 si are 76 de dinti, iar dupa ultima masuratoare cu sublerul rezulta: px=3mm iar hp=~3mm nu cum mentionasem initial hd=2mm. (diametrul exterior = 78mm). La roata dintata nr.3 din pacate nu pot sa-i numar dintii rotii dintate (ar trebui sa demontez numaratorul !!!).

Daca stiati de la inceput numarul de dinti si diametrul exterior, puteati determina foarte simplu modulul, care este m=De/(Z+2)=78/78=1 mm. Daca dintr-un anumit motiv o portiune a rotii este indisponibila vederii, atunci se marcheaza cu creta, sau cu un marker colorat un dinte oarecare si se numara din dinte in dinte, pana se ajunge din nou la dintele marcat. Acum stiind ca intr-un angrenaj dintat nu pot fi decat roti dintate avand acelasi modul (m=1) discutia se poate face la obiect. Calculele devin foarte simple. Nu stiu ce marime ati notat cu hd, dar daca este vorba despre inaltimea dintelui, atunci ea are valoarea tipica de 2,25m=2,25 mm - nu 3 mm. Asadar ramane sa ne spuneti ce ati masurat de fapt prin intermediul acelui pas.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

dl. petru, eu as incerca sa folosesc o curea pentru ca o roata dintata blocata va rupe sarma, pentru ca va fi foarte greu de gasit un cuplu optim la filetanta ca sa protejezi o gama larga de sectiuni de bobinaj! Nu mai pomenesc aici de faptul ca va fi greu daca nu imposibil sa gasesti o metoda eficienta si simpla ca sa legi o alta roata de mandrina filetantei ! Apropo, nu ai intrebat la chinezul de unde ai luat masinaria de bobinat daca nu are o curea sau o roata, pentru ca asa cum vad eu ca arata roata 1, acolo merge pus o curea. Deci mai mult ca sigur chinezul a creeat masinaria de bobinat ca sa o transforme in una electrica..., la nevoie !?:smoke:

Editat de prog
Link spre comentariu

@prog, am intrebat vanzatorul dar momentan nici un raspuns. Mai astept.

La 23.06.2020 la 20:05, ola_nicolas a spus:

Daca stiati de la inceput numarul de dinti si diametrul exterior, puteati determina foarte simplu modulul, care este m=De/(Z+2)=78/78=1 mm. Daca dintr-un anumit motiv o portiune a rotii este indisponibila vederii, atunci se marcheaza cu creta, sau cu un marker colorat un dinte oarecare si se numara din dinte in dinte, pana se ajunge din nou la dintele marcat. Acum stiind ca intr-un angrenaj dintat nu pot fi decat roti dintate avand acelasi modul (m=1) discutia se poate face la obiect. Calculele devin foarte simple. Nu stiu ce marime ati notat cu hd, dar daca este vorba despre inaltimea dintelui, atunci ea are valoarea tipica de 2,25m=2,25 mm - nu 3 mm. Asadar ramane sa ne spuneti ce ati masurat de fapt prin intermediul acelui pas.

Cu creta cred ca as marca vreo cativa dinti a rotii !!! Nu cred ca m-ar ajuta foarte mult. Daca e cineva dispus pe baza informatiilor deja furnizate sa ofere o solutie de roata dintata care sa faca cuplaj cu roata 2, ar fi un lucru foarte util in problema descrisa (bineinteles, contra-cost). Daca nu, astept cateva pareri / exemple in ceea ce priveste achizitia unei curele ca sa faca legatura cu roata 1 si bineinteles, de unde as putea face rost de roata care ar trebui sa se regaseasca pe mandrina sau rotorul autofiletantei !!?

@roadrunner, trebuie sa ma descurs cu ce am... adica sa vad ce fac cu motorul autofiletantei !!!

Link spre comentariu
  • 3 years later...

Mi-am facut curaj si am cumparat si eu o asemenea masina de bobinat. Super faina. Nu am cuvinte!

Problema mea e ca as dori sa o prind de o comoda de PAL, destul de solida, facuta cu PAL de 18mm, si as vrea sa stiu daca se merita sa folosesc holsuruburi sau suruburi ? Voi ce imi recomandati ? :scratchchin:

Link spre comentariu
1 oră în urmă, elco a spus:

Mi-am facut curaj si am cumparat si eu o asemenea masina de bobinat. Super faina. Nu am cuvinte!

Problema mea e ca as dori sa o prind de o comoda de PAL, destul de solida, facuta cu PAL de 18mm, si as vrea sa stiu daca se merita sa folosesc holsuruburi sau suruburi ? Voi ce imi recomandati ? :scratchchin:

holsuruburi e suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock