Sari la conținut

Pathe Marconi PA 3535V

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Rascolind internetul am dat peste un amplif cu numele de mai sus caruia ii lipseste traful de alimentare si are finalii arsi, conform descrierii. Nici carcasa nu e prea grozava.dar l-am cerut  in ideea de a folosi ceva piese din el, daca nu reusesc sa-l restaurez. Crezand ca i-a vazut cineva schema si o si are, am rugamintea de a ma ajuta sa intru in posesia ei. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

Inca nu am luat ampliful de la posta, dar cam asa ceva ar trebui sa primesc. Poate isi aduce aminte cineva care l-a intalnit.

marconi 2.JPG

Pathe marconi 1.JPG

Link spre comentariu

E prima oara cand vad un asemenea amplificator. Poti sa-l restaurezi daca nu are piese lipsa si daca are piese devalorizate, poti sa te apuci sa le schimbi. Si intre picaturi, poti sa incepi sa trasezi schema pe hartie, cum imi povestea un bunic ca facea pe vremuri la amplificatoarele VERMONA care ii cadeau pe mana!!! Ce vremuri o fi fost, imi imaginez eu!

Link spre comentariu

Nici eu n-am mai vazut acest amplif, dar imi place modelul, e clasic, de fapt e o vechitura, dar sunt nostalgic dupa asa ceva. Vanzatotul spune ca doar traful ii lipseste. traf. toroidal.Dar nu e o chinezarie, si nici cu STK nu este. Tensiunile trafului le pot banui dupa tensiunile cond. de filtraj. Stima.

• Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Salutate tuturor!

Sapaturile efectuate nu au dus la nici un rezultat. Nici pe Elektrotanya, nici Hi-fi Engine (cred ca nu s-o f inscriind in clasa hi-fi...🙂), nici pe Elektroda, nici Radiomuseum si nici pe vintage -audio..Dar am intrat in posesia lui si e mai dragut decat in pozele prezentate. Si e micut, cam 35x20x5cm.Inca nu l-am desfacut, nu am avut timp. Poate pana atunci ma ajuta vreun coleg cu schema.Altfel, va trebui sa-l "reinventez", cum sugereaza colegul @leo_electro.Am sa fac poze mai detaliate cand ma iau de el.Stima!

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor! Am mai descoperit cate ceva

Consum de la retea 180 W

made in Japan

filtraj 2x6800u/45V

alimentare simetrica, nu are releu de protectie boxe, ci sigurante

finalele sunt 2SC 1827/2SA769

pe un canal ambele aproape sarma, pe celalalt ambele bune. Banuiesc o putere de circa 15, max 20 W/canal

Cand prind momentul testez cu 2x12v ca. Inca mai caut schema. Stima!

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 7 months later...

Salutare tuturor!

Cautand din nou schema acestui amplificator, netul m-a adus iarasi la topicul le care l-am deschis...Am reusit de ceva timp sa-i inlocuiesc finalii cu unii echivalenti si sa-l alimentez cu 2x12 Vca. Pe canalul cu finalele sarma, am gasit un rezistor din preajma semireglabilului pentru curentul de repaus ars, si l-am inlocuit cu valoarea similara de pe celalalt canal. Ambele canale se aud dar destul de incet, ceea ce mi se pare normal pentru o alimentare diminuata insa semireglabilele nu au nici un efect. Timp de scos schema..... nu este....Asadar tot la colegii de forum mai am sperante. Spor!

Editat de aureliann
corectie gramaticala
Link spre comentariu

• 8 months later...

Salutare tuturor!

Sapaturile efectuate m-au condus la sugestia unui coleg de pe alt forum la NordMende, unde nici prin cap nu-mi trecea sa caut, si anume NordMende PA 980. In cazul in care mai e vreun coleg care are nevoie, schema este aici.

Link spre comentariu

• 6 months later...

Salutare tuturor!

Am gasit in sfarsit un traf aproape simetric pentru acest amplif in sensul ca am diferenta de un volt intre ramuri in alternativ si am asamblat aparatul, nu fara ca in timpul masuratorilor sa fac scc cu sondele intre pinii unui tranzistor final, la canalul care era bun..A trebuit sa schimb si aici finali....

Persista problema lipsei de efect al semireglabililor pentru curentul de repaus. Acest curent aste ff aproape de zero, chiar daca rotesc semireglabilii respectivi. Insa chiar si asa, nu distorsioneaza si nu se incinge. Aici as mai avea de lucru. Extreme sound este donatorul trafului...

20220729_145445.jpg

20220729_145633.jpg

20220729_145643.jpg

20220729_145658.jpg

20220729_145711.jpg

20220729_145827.jpg

20220729_145839.jpg

20220729_145935.jpg

Link spre comentariu

La lumina Soarelui si folosind lupa am reusit  sa identific ce se intampla cu semireglabilele mele, care nu aveau nici un efect la rotirea completa...Am descoperit ca ele erau strapate pe ambele canale, probabil intr-o incercare de remediere anterioara. Le-am ''eliberat'' si pe canalul drept am putut regla imediat I repaus adica cei 6mV intre TP3-TP4. Dar pe canalul stang, ...tot nu! De aici am presupus ca stapuns trz. superdioda, iar masurarea a confirmat. Era un 2SC 1815, pe care l-am inlocuit cu BC635. Ca rezultat, acum am reusit sa reglez curentul de repaus pe ambele canale. Amplificatorul functioneaza acum bine.

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu schema, sfaturi si sugestii. Spor la mesterit!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock