Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Am ...colectionat...un invertor de la un centru de reciclare in ideea de al repara..problema e ca: nu gasesc o schema  identica dar nici nu pot identifca ...chinezaria datorita lipsei carcasei...

alta problema o reprezinta blocul de putere ..cand l-am desfacut am gasit cativa tranzistori arsi

Toate bune si frumoase dar 3 sunt ok dar cei arsi nu sunt IGBT ci canal N...cei ramasi pe placa sunt G15N60 dar cei din partea de mijloc a pcb care erau in scurt/arsi.. 20N60C.

nu trebuiau sa fie indentici?

Edited by gabyh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pare un no name dar sigur a fost un Dorel care in loc de IGBT pe canal h a pus mosfet-uri N chanel....chiar pe pcb scrie IGBT .

Slabe sanse de gasit o schema 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

 Acela pare a fi un invertor de sudura, din experienta aceeasi placa era echipata cu diverse trazistoare, nu diferite pe aceeasi placa, dar cine stie?

Am avut un modul punte din 2 mosfet jos si 2 igbt sus,  sa combine avantajele si reduca dezavantajele.

Daca au fost schimbate se observa,  acela pare topologie foreward, sunt cate 3 in paralel, 3 sus si 3 jos, si doua diode de freeweeling.

 

In principiu merge cu IGBT toate de acelasi fel, cate 2 sau cate 3 in functie de curentul nominal, FTS de generatia 4, dar trebuie verificat, diodele de freeweel, driverii si diodele din secundar, de regula nu se ard doar tranzistorii.

ex fgh75t65smd, irgp4063d, sau altele asemenea, in acest caz nu este obligatoriu sa fie cu dioda, dar dioda nu incurca cu nimic, vor functiona la fel si cele cu dioda.

Datorita fenomenului de strapungere secundara, personal prefer sa inlocuiesc cu igbt la 1200v gen fgh40t120, sau asemnantoare, astea sunt suficient de rapide, este stiut ca cele la 1,2kv sunt mai lente

Edited by cavit
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.